Haberler

Emirates Dubai Ekonomisinin Yüzde 27'sini Oluşturuyor

Güncelleme:

Oxford Economics havacılık sektörünün istihdamına ve Dubai ekonomisine katkısına ilişkin raporu yayınladı.

Küresel araştırma firması Oxford Economics'in " Dubai'de Havacılığın Ekonomiye Etkisi" başlıklı raporunda Emirates Havayolunun ve Dubai Havalanının, 2013'te Dubai ekonomisine 26,7 milyar Dolar katkı sağladığını açıkladı. Bu tutar Dubai'nin GSYİH'sının neredeyse yüzde 27'sini oluşturuyor*. Havacılık sektörü Dubai'de toplam 416 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak Arap Emirlikleri'nin toplam istihdamının yüzde 21'ini oluşturuyor.

Oxford Economics'in 2011 tarihindeki çalışmasının devamı niteliğindeki raporun amacı, havacılık sektörünün ve onu takip eden Dubai merkezli tedarik zincirinin ekonomiye olan etkisini ölçmek. Raporda ek olarak havacılık sektörünün 2013 yılında gayrisafi katma değer bakımından (GSKD)** Dubai ekonomisine yaptığı katkılar yer alıyor. Rapor ayrıca 2020 ile 2030'a yönelik sektöre ve sektörün etkilerine dair öngörüleri içeriyor.

Raporda havacılık sektörünün ekonomik gelişmeye olan büyük katkısı ve bir dizi ekonomik faaliyet için adeta bir katalizör olarak diğer sektörlere sağladığı faydalar bir kez daha onaylanıyor.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı, Dubai Havaalanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Dubai Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed El Maktum, Dubai havacılık sektörü hakkında bulunduğu açıklamada; "Dubai'nin başarısının temelinde net bir vizyon, dikkatli planlama ve işbirliği yatıyor. Bugün küresel bir havacılık merkezi olmamız bir tesadüf değil. Gerekli yetkinliğe ulaşmamız ve altyapıyı kurmamız yıllarımızı aldı ama bugün gelişime açık, sağlam bir temelimiz var. Altyapı yatırımlarına mutabakat ile karar vermeye, serbest rekabeti kucaklamaya ve verimli operasyonlar yoluyla yeni pazarlar açmaya ve pazarları birbirine bağlamaya devam edeceğiz. Nihayetinde Dubai'nin hem varış noktası hem de aktarma merkezi olarak uluslararası yolcular ve ticaretle uğraşanların bir numaralı tercihi olmasını istiyoruz".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dubai Güncel Haberler

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title