Haberler

Ege Denizi'nde 6,2 Büyüklüğünde Deprem (2)

Ege Denizi'nin kuzeyindeki Saros Körfezi açıklarında meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğünde deprem, Türkiye'nin batısını salladı.

Ege Denizi'nin kuzeyindeki Saros Körfezi açıklarında meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğünde deprem, Türkiye'nin batısını salladı. Çanakkale, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Ege ve Marmara'daki birçok merkezde hissedilen ve paniğe neden olan depremde, can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rastathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre, bugün saat 16.16'da merkez üssü Ege Denizi'nin kuzeyi olan yerin 8.4 kilometre derinliğinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale'nin 80-100 kilometre açıklarında Bozcaada'ya 18 kilometre uzaklıkta meydana gelen bu depremin büyüklüğünü bazı yabancı kaynaklar ise 5.7 olarak açıkladı.

Deprem, Çanakkale'den İzmir'e kadar kıyı kesimindeki tüm merkezlerde çok güçlü olarak hissedildi. Çanakkale'de vatandaşlar sarsıntının ardından ev ve işyerlerini terkederek sokaklara ve açık alanlara çıktı. Polis ve sağlık ektipleri, telsiz anonsları ile tüm birimlerle irtibata geçip, herhangi bir olumsuzluk olup olmadığını tespite çalıştı.

Deprem ayrıca Balıkesir, Edirne, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de de hissedildi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Saros Körfezi odaklı bir orta şiddetli deprem oldu. Bize intikal eden hasar, can, mal kaybı yok. Depremi çok güçlü şekilde hissettik. Depreme hassas bir bölgedeyiz. Gerekli tüm tedbirleri alıyoruz, ona göre hazırlanıyoruz" dedi.

Uzun süren depremde ilk anlardaki panik, ilerleyen dakikalarda yerini sakinliğe bıraktı. Bu arada telefon ve internet haberleşmesinde yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşandı.

İzmir'de güçlü hissedilen deprem, kısa süreli korkuya neden oldu. Birçok kişi, korkuyla ev ve işyerlerinden dışarı fırladı.

TRAKYA DA SALLANDI

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da da hissedildi. Paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre yaralanma veya maddi hasar meydana gelmedi. Vatandaşlar, bulundukları binalardan dışarıya çıktı. Deprem Trakya'da en çok, Saros Körfezi kıyısındaki Edirne'nin Enez İlçesi'nde hissedildi. Enez Kaymakamı Fatih Baysal, depremi güçlü hissettiklerini belirterek, "Kısa süreli panik yaşandığı. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma veya hasar bilgisi bize ulaşmadı. Köylerle de irtibat halindeyiz" dedi.

BURSA'DA DA HİSSEDİLDİ

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem Bursa, Yalova ve Balıkesir'de de hissedildi.

20 saniye sürdüğü belirtilen sarsıntı nedeniyle Gemlik ve Mudanya'da vatandaşlar sokağa çıktı. Alınan bilgilere göre Bursa ve Yalova'da hasar meydana gelmedi.

KOCAELİ'DE KORKU

Saroz Körfezi açıklarındaki deprem, 17 Ağustos 1999'daki büyük acıyı yaşamış olan Kocaeli bölgesinde de hissedildi. Deprem Kocaeli'de daha çok binaların üst katlarında hissedildi. Yüksek binalarda oturanlar sallantı ile birlikte korkuyla dışarı kaçışırken, binaların alt katlarında olanlar ise depremi hissetmediklerini, üst katlarda oturanlardan öğrendiklerini söyledi. Kocaelililer, depremin merkez üssünün Saroz Körfezi olmasının belirlenmesiyle rahatlayarak yeniden evlerine girdi.

ES,EK(İÖ/SS) - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Denizi Çanakkale İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title