Haberler

Ege'de Görme Engelliler İçin Sesli Yönlendirme

Güncelleme:

Ege Üniversitesi, görme engelli bireylerin başkasına ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmaları ve kendi rotalarını tanımlayabilmeleri amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs için önemli adımlar attıklarını kaydeden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Görme engelli bireylerimize yönelik uygulama kampüsümüzde kullanılmaya başlandı. Uygulamanın daha da geliştirilmesi için tüm birimlerimiz iş birliği içinde çalışıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ege Üniversitesi yenilikçi uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Görme engelli bireylerin kampüs yaşamına akıllı cep telefonu aracılığıyla kolayca adapte olmaları, yerleşimler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri, başkasına ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmaları ve kendi rotalarını tanımlayabilmeleri amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Sesli olarak sorulan sorulara asistanın sesli karşılık vermesi temeline dayanan Yönlendirme Sistemi (EYBİS) ve Engelsiz Bilgilendirme Asistanı (EBA) projelerin yürütücüleri Akdeniz Üniversitesi Yardımcı Teknolojiler Birimi Sorumlusu Sarper Arıkan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'a çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

"TÜM BİRİMLERİMİZ SEFERBER OLDU"

Projenin kısa sürede kullanıma geçmesi için neredeyse tüm birimlerin seferber olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, "Uygulama ile görme engelli bireylerin üniversitemizin hizmetlerine yönelik bilgiye erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Uygulama kullanılmaya başlandı. Uygulamayı kullanmak isteyen engelli bireylerimiz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bünyesinde ofisleri bulunan Engelsiz Ege Birimi Koordinatörümüz Prof. Dr. Hatice Şahin, Birim Koordinatör Yardımcımız Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe ve birim sekreteri Soner Aslan'a ulaşıp android işletim sistemli tablet veya cep telefonlarına ücretsiz bir şekilde uygulamayı yükleyebilir. Uygulamanın daha da geliştirilmesi için tüm birimlerimiz iş birliği içinde çalışıyor. Güncellemeler devam ediyor" diye konuştu.

"HER BİREY BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Göreve geldiği günden bu yana huzur ve güven ortamının sağlanmasının yanı sıra öğrenci ve personele yönelik yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini söyleyen Rektör Budak, "Yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs için önemli adımlar attık. Yeşil alanlarımızı, bisiklet yollarımızı genişlettik, kampüsü araç trafiğinden olabildiğince arındırdık. Bütün bireylerimiz bizim için önemli. Gerek en yeni uygulama gerekse diğer projelerimizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Ege Güncel Haberler

Benzine ve motorine indirim geliyor

Benzine ve motorine indirim geliyor

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Bakmadan Geçme

8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur? TRT1 CANLI YAYIN AKIŞI | TRT1 yayın akışında neler var? TRT 1 CANLI İZLE DİLAN POLAT CEZAEVİNDE DEĞİL Mİ? Dilan Polat evinde mi, nerede, olay ne? BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu?
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title