Haberler

Edirne gündem haberleri: Edirne'de "yarım asırlık gözlükçü" yılın Ahisi seçildi

Güncelleme:

Edirne yerel gündem haberine göre Edirne'de 56 yıldır gözlükçülük yapan Sırrı Güneş, yılın Ahisi seçildi.

Edirne'de 56 yıldır gözlükçülük yapan Sırrı Güneş, yılın Ahisi seçildi.

35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde (EDESOB) şed kuşanma töreni düzenlendi.

Törende yarım asrı aşkın kentte gözlükçülük yapan 69 yaşındaki Güneş, yılın Ahisi seçildi.

Oto elektrikçide çalışan Serdal Tülü yılın kalfası, elektrik tesisatçısında çalışan Arda Çaylak da yılın çırağı oldu.

Törende yılın Ahisi şed kuşandı, Ahi, çırak ve kalfaya plaket takdim edildi.

Güneş, törende yaptığı konuşmada, kendisini bu unvana layık gören herkese teşekkür etti.

1966'da mesleğine başladığını belirten Güneş, "Edirne'deki gözlükçülerin yüzde 90'ı benim çırağım. Yanımda işi öğrenip iş yeri açtılar ekmek kazanıyorlar, bu da beni mutlu ediyor." dedi.

"Kadın çalışanların artmasını istiyoruz"

Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun da Ahilik ahlakının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Ahilik'in bugünkü esnaf teşkilatı anlamına geldiğini anlatan Altun, şunları kaydetti:

"Edirne'de 34 odamız 16 bin 530 esnafımız var. Esnaflarımızın yüzde 20'si kadın. Özellikle hizmet kollarında kadınların daha çok çalışmasını istiyoruz. Hizmet kollarında sıkıntılar var, bu sıkıntıları aşmak için de kadınlarımızın bu alanlarda daha çok çalışması gerekiyor. Yüzde 20'lik sayı yetmiyor. Kadın çalışanların yüzde 40'lara çıkmasını istiyoruz."

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz ise Ahi Evran Veli'nin "Sabırla bize gelen bizdendir, akıl ve ahlakla çalışıp bizi geçen de bizdendir" dediğini ifade etti.

Tüm esnafın adil ve adaletli olması gerektiğini belirten Cingöz, "En önemlisi de ahlaklı olacaksınız. Elinize, dilinize ve belinize sahip olacaksınız. İşinize fesat, fitne karıştırmayacaksınız. Büyüklerine saygılı olacaksın, küçüklerini seveceksin, tartıda da hile yapmayacaksın. İşte ahlak denilen en önemli vurgu burasıdır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Edirne Güneş Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title