Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blınken ile Görüştü.

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Başta Gazze olmak üzere bölgesel gelişmeler, ikili ilişkiler ve İsveç’in üyeliği çerçevesinde NATO’nun genişleme sürecinin ele alındığı görüşmede Fidan, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alması ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi, acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Başta Gazze olmak üzere bölgesel gelişmeler, ikili ilişkiler ve İsveç'in üyeliği çerçevesinde NATO'nun genişleme sürecinin ele alındığı görüşmede Fidan, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alması ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi, acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Fidan, Blinken'ı Bakanlık'ta karşıladı. Saat 10: 38'de başlayan baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaklaşık 2,5 saat sürdü. Dışişleri yetkililerinden edinilen bilgiye göre, görüşmede başta Gazze olmak üzere, bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. Fidan, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alması ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi, acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, görüşmede her iki taraf sivillerin zarar görmemesi, insani yardımların sürekli ve kesintisiz biçimde ulaştırılmasının temini konusunda görüş birliği içinde olduklarını teyit etti. Görüşmeye ilişkin bilgi veren bir yetkili, "Türkiye ve ABD, Gazze'de sivillerin zarar görmemesi, insani yardım ulaştırılmasının gerekliliği ve iki devletli çözüm konusunda mutabık. Bugünkü görüşmede iki devletli çözüm için birlikte çalışmanın gereği de vurgulandı" dedi.

Fidan, görüşmede Gazze'de sivil hedeflerin bombalanması, alt yapının tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğuna da dikkati çekti.

Bakanlık'taki görüşmede ayrıca, İsveç'in üyeliği çerçevesinde NATO'nun genişleme süreci, ikili ve bölgesel konuların da ele alındığı da öğrenildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Antony Blinken İsrail Ankara Gazze İsveç Nato Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title