Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Sahil Güvenlik tarafından Dikili'de 99 göçmen yakalandıOperasyon anının havadan çekilen görüntüleri Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından İzmir Dikili'de düzenlenen iki ayrı operasyonda 99 göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik tarafından Dikili'de 99 göçmen yakalandı

Operasyon anının havadan  çekilen görüntüleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından  İzmir Dikili'de düzenlenen iki ayrı operasyonda 99 göçmen yakalandı. Operasyona ilişkin görüntüler Sahil Güvenlik Komutanlığı'nan ait uçak ve helikopterden havadan görüntülendi.

43 GÖÇMEN YAKALANDI

Bugün saat 02.00'da, görevli Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından, İzmir Dikili ilçesi Madra Çayı güneyinde kara üzerinde göçmen grubu tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından denizde gerekli tedbirler alınarak, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordine kurularak Suriye uyruklu 43 göçmenin karada

yakalandı.

3 SAAT SONRA AYNI BÖLGEDE 56 GÖÇMEN DAHA YAKALANDI

Bugün saat 04.48'de, görevli Sahil Güvenlik Uçağı tarafından, İzmir Dikili ilçesi Madra Çayı'nda kara üzerinde iki göçmen grubu tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından denizde gerekli tedbirler alınarak, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordine kurularak Suriye uyruklu 56 göçmen karada yakalandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Havadan görüntüler

-Göçmenlerin yakalanması

-detaymar

Haber-Kamera: İZMİR

==================================

Halep Hayvanat Bahçesi'ndeki yaban hayvanları Türkiye'ye nakledildi (2) (Ek görüntü)

SURİYE'deki iç savaş sebebiyle ağır hasar gören Halep Hayvanat Bahçesi'nde tutulmakta olan yaban hayvanları Türkiye'ye nakledilerek güvence altına alındı.

9 YABANİ HAYVANIN TEDAVİSİ YAPILACAK

Suriye'de devam eden iç savaştan ötürü zarar gören yabani hayvan türlerinin ülkemizde tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması maksadıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws sivil toplum kuruluşu ortak bir çalışma yürütüyor.  Bu çerçevede Halep Hayvanat Bahçesi'nde hayatta kalan hayvanların kurtarılması maksadıyla bir kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanya aracılığıyla 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

YABANİ HAYVANLAR MERKEZDE YER ALAN BARINAKLARA YERLEŞTİRİLECEK

Nesli tehlikede olan yaban hayvanlarının Suriye'den ülkemize naklinin birinci aşamasında 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan teslim alındı. Birer bireylik kafesler tır ile ülkemize nakledildikten sonra her kafes uygun açık bir alana indirildi. Bakanlık yetkililerinin ve Four Paws ekiplerinin gerçekleştireceği koordinasyon toplantısının ardından her birey genel anestezi altında detaylı şekilde muayene edilecek ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra merkezde yer alan barınaklara yerleştirilecek.  Nakil işleminin ikinci aşamasında ise Halep Hayvanat Bahçesi'nde kalan 2 aslan ve 2 köpeğin 29 Temmuz 2017 tarihine ülkemize getirilmesi planlanıyor.

YABAN HAYVANLARI DÜNYANIN ORTAK MİRASI

Yaban hayatının sadece bir ülkenin değil bütün Dünyanın ortak mirası olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ülkemiz biyolojik çeşitlilik bakımından Dünyada önemli bir yere sahip bulunuyor. Bu yüzden Dünya mirası olan ve ülkemizde bulunan, nesli tehlike altındaki türler için eylem planları geliştiriyor ve uyguluyoruz. Uygulanan tür koruma eylem planları sayesinde elde edilen bilgilerle, türlerin mevcut durumunu ve gelecekte olması gereken yer arasında bir yol haritası çıkarıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

NESLİ TEHLİKE ALTINDA OLAN TÜRLER İÇİN ÜRETİM İSTASYONLARI KURULDU

Yaban hayvanlarının tek bir popülasyon olarak sadece bir alanda bulunmasının büyük risk oluşturduğunun da altını çizen Veysel Eroğlu "O türün neslini devam ettirebilmesi için üretim istasyonları kuruyoruz ve buralarda üretilen yeni bireyleri farklı alanlara yerleştiriyoruz. Böylece o tür üzerindeki riski asgariye indiriyoruz" diye konuştu.

Yaban hayvanlarının tedavisi noktasında da yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye'nin önemli bir noktaya ulaştığını ifade eden Bakan Eroğlu "Suriye'de yaralanan ve Dünyanın ortak mirası olan bu hayvanları kurmuş olduğumuz rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edeceğiz. Bu duruma kayıtsız kalmamız düşünülemezdi" açıklamasını yaptı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-yaban hayvanlarının görüntüsü

-yaban hayvanlarının getirilmesi

-yaban hayvanlarının tedavi edilmesi

-detaylar

Haber-Kamera: BURSA - ANKARA, -

=======================================

Jeoloji Mühendisleri Milas İlçe Temsilcisi Peker'den deprem açıklaması

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Milas İlçe Temsilcisi Azmi Peker, Ege Denizi'nin Gökova Körfezi açıklarında, geçen 21 Temmuz'da meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Peker, depremin Bodrum'a en yakın ilçe konumunda yer alan Milas'ın bu konuda ne kadar hazır olduğunu gözler önüne serdiğini belirtip, "Esas önemli olan bölgemizde ve ülkemizde sıklıkla olan bu doğa olayından nasıl bir ders çıkarmamız gerektiğidir" dedi.

Depremin, Gökova Körfezi içinde Bodrum İlçesi Bitez Mahallesi'ne yaklaşık 10 kilometre kadar mesafede denizde meydana geldiğine dikkati çeken Peker, "Depremin normal fay karakterinde Gökova fayının deniz içinde yer alan ve yaklaşık 20 - 25 kilometre uzunluğundaki bir segmentinin kırılması ile meydana geldiği düşünülmekte. Sığ odaklı olan bu deprem Muğla ve ilçeleri başta olmak üzere tüm Güney Batı Ege'de hissedildi. Yunanistan'ın Kos adasında iki kişinin ölümüne ve önemli hasara yol açan depremin, Bodrum ve çevresinde yer alan yerleşim birimlerinin çoğunluğunun kaya nitelikli sağlam zemin birimleri üstüne oturması, yapıların çoğunlukla iki katlı olarak inşa edilmesi ve oluşan yer ivmesi değerinin düşük olması hasarın minimum seviyede kalmasını sağlamıştır. Bu depremin önemli bir özelliği de düşey atım sonucunda 'tsunami'nin meydana gelmiş olmasıdır. Tsunami dalgalarının daha yüksek olarak görüldüğü yerlerde denizin karaya ilerlemesi araçların sürüklenmesine ve kıyıda baskınlara neden olmuştur. Meydana gelen yerel ölçekteki küçük tsunami, ülkemizin de deprem sonrası meydana gelen böyle bir tehlike ile yüz yüze olduğunu göstermiştir. Bölgede, Ege Denizi'ndeki Girit Yayı-Kıbrıs Yayı bölgesinde Afrika plakasının kuzeye doğru hareketi sonucunda geçmişte şiddetli depremlerin meydana geldiği ve bu depremlerin de ciddi hasarlara yol açan tsunamileri oluşturduğu bilinmektedir" dedi.

"MAALESEF DERS ÇIKARMADIK"

Depremin Bodrum'a en yakın ilçe konumunda yer alan Milas'ın bu konuda ne kadar hazır olduğunu gözler önüne serdiğini belirten Peker, esas önemli olan bölgede ve ülkede sıklıkla olan bu doğa olayından nasıl bir ders çıkarılması gerektiği olduğunu kaydettti. Bölgede daha önce yapılan araştırmalar sonucunda Gökova Fay Hattı'nda 7.2 büyüklüğünde beklenen depremin. 6.5 büyüklüğünde gerçekleştiğini ifade eden Peker, "Esas önemli olan bölgemizde ve ülkemizde sıklıkla olan bu doğa olayından nasıl bir ders çıkarmamız gerektiğidir. 1999 yılında yaşanan Kocaeli Depremi'nin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen hala daha bu büyük depremden maalesef ders çıkaramadık. Siyasi rant, tanıdık-akraba-partili gibi unsurların önem taşıdığı ülkemizde bu doğal afet olan depremlerin yaratacağı can ve mal kayıplarından kurtulmamız mümkün değildir" dedi.

"MİLAS İKİ DİRİ FAY HATTININ ORTASINDA BİR İLÇE"

Milas'ta iki aktif fay hattı olduğuna dikkat çeken Peker, "Milas Fayı olarak adlandırılan iki büyük aktif fay vardır. Bunlardan birincisi Karakuyu Segmenti. Bu fayın uzunluğu 25 kilometredir. Diğeri ise Beçin Segmenti. Bu fayın uzunluğu ise yaklaşık 15 kilometre. Bu iki aktif fay, Milas Ovası'nı oluşturmuştur. Yaklaşık 25 kilometre uzunluğundaki Milas Fayı Karakuyu Segmenti'nin üreteceği deprem şiddetinin 6.7, yine yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki Milas Fayı Beçin Segmentinin ise 6.4 olarak hesaplanmakta. Tüm bu veriler Milas şehir merkezinin iki adet diri fayın ortasında kaldığı ve Milas Fayı Karakuyu Segmenti'nin Milas şehir merkezi içinden geçtiğini göstermekte. Milas'ı etkileyebilecek olan diğer büyük fay ise Ören Mahallemizde bulunmakta. Özellikle bu fayların aktivesinin doğru olarak belirlenmesi gerekmekte" dedi.

YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK İŞ DÜŞMEKTE

Milas ve Milas'a bağlı mahallelerinde olası depremlerde karşılaşılacak zararların azaltması, mevcut ve sağlıksız yapı stokunun değiştirmenin sağlaması birçok mühendislik disiplinin beraber çalışarak yasa ve yönetmelikler doğrultusunda yapılacak projeler ve bu projelerin idarece denetlenmesi ve uygulatılması sonucunda mümkün olabileceğini belirten Peker, "Bu deprem gerçeği ilçemizde oldukça önem taşıması için tüm sivil toplum örgütlerinin ve belediyemizin beraber hareket etmesi ve vatandaşlarımızın duyarlı olması ile bu önlemler alınabilinir. Bu yüzden yerel yönetimlere büyük iş düşmektedir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Milas İlçe Temsilcisi Azmi Peker'in açıklaması

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla)

=============================================

Darbeci astsubaya, 'Hero' tişörtünü kızkardeşi kargoyla göndermiş

MUĞLA Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele darbe girişiminde bulunan askerlerin yargılandığı davanın sanıklarından astsubay Gökhan Güçlü'nün giydiği, İngilizce kahraman anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtün, kardeşi Bahar Güçlü tarafından kargoyla, içinde bir mektupla birlikte gönderildiğinin belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi sanık askerlerden astsubay Gökhan Güçlü'nün, üzerinde kahraman anlamına gelen 'Hero', altında da İngilizce 'Kahramanlar ölümsüzdür' yazılı tişörtün sırrı çözüldü. Güçlü'ye tişörtün, kız kardeşi Bahar Güçlü tarafından içinde mektupla kargoyla gönderildiği ortaya çıktı. Kız kardeşinin mektupta ise, 'Sen bizim kahramanımızsın' yazdığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak makamında açıklama yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "Hero tişörtü, geçen 30 Haziran'da Trabzon'dan Gökhan Güçlü'nün kız kardeşi Bahar Güçlü tarafından içinde bir mektupla kargoyla gönderilmiş. Mektubun içerisinde 'Sen bizim kahramanımızsın' yazıyor. Konuyla ilgili olarak Gökhan Güçlü, kız kardeşi, cezaevi idaresi ve görevli jandarma personeli hakkında adli ve idari soruşturma başlattık. Bununla ilgili olarak kimin kusuru, kabahati ya da ihmali varsa ortaya çıkarılacak. Mektupları inceleme komisyonundaki görevlilerin dikkatli olmaları gerekiyor. FETÖ bu Hero tişörtü ile ilgili olarak algı yaratmaya çalışıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

'Hero' yazılı tişört giyen  davanın sanıklarından Gökhan Güçlü'nün görüntüsü

Haber-KameraB Cavit AKGÜN / MUĞLA,

==========================================

Siirt'te 320 askerin yargılandığı darbe davasına devam edildi

SİİRT Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İfadesi alınan tutuklu sanıklardan Uzman Onbaşı Erdi Demir, toplananların bir an önce dağıtılmasını isteyen Yarbay İsmet Çehreli'nin, yoksa herkesin tutuklanacağı talimatını verdiğini söyledi.

Siirt Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugün görülen 2'nci celsesinde 18 tutuklu sanığın daha ifadesi alındı. Tutuklu sanıklardan Erdi Demir 15 Temmuz gecesi Siirt Valiliği'ne geldikten sonra yaşananları anlatarak, "Yarbay İsmet Çehreli barikat kurulan araçlara vur emri verdi. İlkinde yapmadım. 2'nci emirle birlikte Yarbay İsmet Çehreli'nin söylediği her şey benim için emirdi. O akşam barikat konulan araçlara zırhlı araçla vurdum ve geçtim. Ama benim hala darbe ile ilgili bir bilgim yoktu. Sadece Valiliği koruma amaçlı yaptığımızı biliyordum. Valilik'te İsmet Yarbay telefon görüşmesi yapıyordu. "Halkı bir an evvel dağıtın, yoksa aşağıya inip herkesi tutuklayacağız" talimatı verdi. Ama kiminle konuştuğunu bilimiyorum" dedi.

Sanıklardan Uzman Onbaşı Ethem Kaplan ise 15 Temmuz gecesi Eruh'tan 140-160 arası unsurla Siirt'e göreve geldiklerini belirterek, "Bu unsurlarla yapacağımız operasyon için hazırlıklarımızı yaptık. Bize gelen emirler doğrusunda hareket etmemizi istediler. Valiliği korumaya gideceğimizi söylediler. Valiliğe vardığımızda halk vardı. Toplanan halk bizim oraya geldiğimizi görünce 'Asker kışlaya' sloganları atmaya başladı. Biz halen ne olup, bittiğini anlamıyoruz. Bize gelen emir sadece Siirt Valiliğini abluka altına alıp koruyacağımız bilgisiydi.

Açılan koridordan Valiliğe girdik ve orada su içtik. 15-20 dakika sonra Vali pencereye çıkarak, halkı selamladı. Bize gelen emirle tekrar araçlara binerek, kışlaya girdik. Kışlaya varınca bir şeyler oldugunu fark ettik. Bizim az ilerimizde Fatih Pınar Üsteğmen, İsmet Çehreli'ye 'Sen vatan hainisin. Sen kimden emir alıyorsun?' diye bağırarak bizim yanımıza geldi. Bundan sonra emirleri kendisinden alacağımızı söyledi. Biz onu alkışlarla karşıladık ve istirahate çekildik" dedi.

Duruşmaya yarın sabah devam edilmek üzere ara verildi.

Görüntü dökümü

-----------------

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-adliye

-sanıkların getirilmesi

-detaylar

Haber: Turhan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===============================================

Hatay'da orman yangını (2)

10 HEKTAR YANDI

Serinyol Mahallesi kırsalında öğle saatlerinde çıkan orman yangı kontrol altına alındı. Kilis ve Kahramanmaraş'tan da gönderilen takviye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin saptanması için soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Helikopterin yangın söndürme çalışması

Dumanlardan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

======================================

Eşini aldatma iddiasıyla bıçakladı

ADANA'da 42 yaşındaki Suriyeli Faysal Mahmut, nikahsız eşi Türk vatandaşı 35 yaşındaki Nurcan Gül'ü, kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak yaraladı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Onur Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Faysal Mahmut, nikahsız eşi Nurcan Gül'ü kendini aldatmakla suçladı. Bu yüzden çift arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Mahmut, mutfaktaki bıçağı alarak, Gül'ü sırtından ve karnından bıçakladı. Yaralı kadının çığlıklarını duyan komşular, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Evden kaçmaya çalışan Suriyeli ara sokaklarda polis tarafından yakalandı. Yaralı kadın ise ambulans ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zanlı, eşini kendisini aldattığı için bıçakladığını söyledi.

ZANLIYA TEPKİ

Adana'da nikahsız eşi Nurcan Gül'ü, kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak yaralayan ve olaydan kısa süre sonra yakalanan Suriyeli Faysal Mahmut, sağlık kontrolüne getirildi. Bu sırada Gül'ün yakınları, Adli Tıp Birimi önüne gelerek Mahmut'a tepki gösterdi. Yoğun güvenlik önlemi altında sağlık kontrolünden çıkan Mahmut, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Allahuekber" diye karşılık verdi. İşlemleri tamamlanan Mahmut, adliyeye sevk edildi.

Haber: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, -

========================================

Bursa'da kent içi teleferik hattı için imzalar atıldı

BURSA   Büyükşehir Belediyesi, Gökdere'den Teferrüç istasyonuna teleferikle ulaşımı kolaylaştıracak projede önemli bir adımı daha attı. Gökdere Metro İstasyonu ile Teferrüç arasında yaklaşık 1 yılda tamamlanması hedeflenen teleferik hattı ile ilgili protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Teleferik AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya değer katan çalışmaları kapsamında ulaşımda önemli bir adım olan Gökdere Metro İstasyonu ile Teferrüç arası teleferik hattı ile ilgili protokole imzalar, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılan törenle atıldı. Daha önce Oteller Bölgesi'ne kadar uzanan 9 kilometrelik hat ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattını Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşıma vizyon katacak olan protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul imzaladı.

UZUN YILLARDIR GÜNDEMDEYDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da uzun yıllardır söylenen hizmetlerin artık gerçekleştirildiğini belirterek, "Bursa için tarihi bir projeye daha imza atıyoruz. Uzun yıllardır Bursa'nın gündeminde olan bir proje. Uludağ'a Oteller Bölgesi'ne kadar ulaştırdığımız dünyanın en uzun teleferik hatlarından biri Bursa'da. Bu hat Bursa'ya değer katmıştı. Şimdi de yıllardır söylenip gerçekleşemeyen bir projeyi daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu dönem eserlerimize bir eser daha katmış oluyoruz. Teleferiğin Teferrüç İstasyonu ile BursaRay Gökdere İstasyonu'na bağlanması konusunu hep telaffuz etmiştik. Artık uygulama aşamasına geldi, projeleri bitti, ihalesi tamamlandı. Şu anda sözleşmesini yapıyoruzö dedi.

7,5 DAKİKALIK YOLCULUK

Başkan Altepe, bu sözleşmeyle, çarşıyla bağlantılı olarak Teferrüç bölgesine hem toplu ulaşımın, hem de şehrin merkezinden direk Uludağ otellere ve kayak pistlerinin yanına kadar ulaşımı sağlayacak olan sistemin kurulmuş olacağını ifade etti. Tesisin en fazla bir yıl içinde gerçekleşeceğini de anlatan Başkan Altepe, "Bu tesiste, yaklaşık 7,5 dakika içinde seyahat gerçekleşecek. 2310 metre mesafede, 10 kişilik 56 adet kabin çalışacak. Yaklaşık 80 milyon TL'ye mal olacak. Bursa'mızın kent ekonomisine ve turizmine önemli katkı sağlayacak olan, yüksek seyir zevkiyle Bursa içinde güzel seyahat edilerek, mevcut teleferik istasyonuna ulaştıracak olan bu hattımızın sözleşmesini imzalamış oluyoruz. Başka yabancı firmaların da katıldığı bu ihaleyi, mevcut teleferiği yapan Teleferik AŞ firması kazanmış oldu. Mevcutta olduğu gibi Leightner marka cihazlarla birlikte buradaki mevcut sistem de kurulacakö diye konuştu.

EKONOMİYE DE TURİZME DE KATKI

Başkan Altepe, artık Uludağ'ın kayak pistleriyle metronun buluştuğunu kaydederek, "Uludağ'dan şehir merkezine direk inilecek, gerek şehir merkezi bağlantısı gerek metro BursaRay bağlantısı ile Bursa'nın her yerinden artık Uludağ'a ulaşılabilecek. Bursa'nın turizm ve ekonomisine de ayrı bir değer katacak, Bursa için güzel bir aksesuar oluyor. Önemli bir işlev görecek, gününden önce bitmesi temennimiz… Daha önceki uygulamayı başarıyla gerçekleştiren Teleferik AŞ, inşallah bu etabı da gününden önce bitirerek Bursa'nın hizmetine sunmuş olacak. Bizler de bir an önce bu tesisi Bursa'nın kullanımına açmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Önümüzdeki yaz Bursa merkezinden teleferiğe binmeyi temenni ediyoruzö şeklinde konuştu.

Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul da "Uludağ teleferiğinden sonra güzel Bursa'mızın silüetini değiştirecek yeni bir kalıcı eseri yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu projede bize güvenlerinden ve teveccühlerinden dolayı Başkan Altepe'ye çok teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah 2018 Ramazan Bayramı'ndan önce halkımızın hizmetine açmak istiyoruzö dedi.

Gökdere Metro İstasyonu ile Teferrüç arası 1. etap teleferik hattı, Tefferrüç – Kadıyayla – Sarıalan – Uludağ (Oteller Bölgesi) arasında bulunan teleferik hattı ile Tefferrüç istasyonda entegre olacak. Bu hat sayesinde Bursa'nın en önemli turistik merkezi olan Uludağ ile şehir merkezi

birbirine bağlanacak. Zaferpark – Gökdere – Setbaşı – Teferrüç teleferik hattı, Bursa'nın önemli bir nüfusunu barındıran Vatan, Anadolu ve Zafer mahallelerinin kesişimde bulunan Zafer Parkı İstasyonu ile başlıyor. Bursa metrosunun Gökdere istasyonu ile entegre olan hat, yeni Cumhuriyet Caddesi ve Gökdere Bulvarı boyunca devam edip, Setbaşı İstasyonu'na ulaşıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İmzaların atılması

-Açıklamalar

-Harita üzerinde hattın incelenmesi

Haber-Kamera: BURSA, -

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Dikili Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title