Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- KADIN YAZAR CİNAYETİ ESRARINI KORUYORHaber: Ali AKSOYER / İSTANBUL DHABeyoğlu'nda "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkela Erikli'nin (46) işyerinin bulunduğu apartmanın içinde öldüren kişinin, kadın olduğu kesinleşti.

1- KADIN YAZAR CİNAYETİ ESRARINI KORUYOR

Haber : Ali AKSOYER / İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkela Erikli'nin (46) işyerinin bulunduğu apartmanın içinde öldüren kişinin, kadın olduğu kesinleşti. Polis, güvenlik kameralarında saldırganı tespit ederken, saldırganın Beki İkela Erikli'yi de kuaförden işyerine kadar takip ettiği, ardından saldırıyı gerçekleştirdiğini belirledi. Saldırganın kullandığı silahın 9 mm bir tabanca olduğu öğrenildi.

3 KURŞUNLA VURULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Beyoğlu, Kabataş, Ömer Avni mahallesi, İnebolu çıkması No.3'de bulunan Saadet apartmanında dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda Yaşam koçu ve yazar Beki İkela Erikli, işyerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu 3 kurşunla vurulan Erikli yere yığılırken, silah seslerini duyan apartman sakinleri bir kadını kaçarken gördüklerini polise anlatmışlardı. Evli ve 14 yaşındaki bir oğlu bulunan Beki İkela Erikli tüm ilk yardım çabalarına rağmen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

SALDIRGAN 25-35 YAŞLARINDA 9 MM TABANCA KULLANMIŞ

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda polis, olayın meydana geldiği apartman ve çevredeki tüm güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu saldırıyı 25-35 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kadının gerçekleştirdiği tespit edildi. Saldırganın olayda 9 mm çapında bir tabanca kullandığı öğrenildi.

KUAFÖRDEN TAKİP ETMİŞ

Yaşam koçu ve yazar Beki İkela Erikli'nin cinayeti soruşturmasını Asayiş Şube Müdürlüğü ve Terörle Şube Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü belirtildi. Yapılan çalışmalarda saldırganın Beki İkela Erikli'yi olay saatinde gittiği kuaförden işyerine kadar takip ettiği ardından saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

POLİS TÜM İHTİMALLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Soruşturması çok yönlü sürdürülen cinayetin, Beki İkela Erikli'nin psikolojik durumu bozuk eski bir müşterisi yada müşterisi olmasını istemediği bir kişi tarafından da işlenmiş olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini öğrenildi.

BİR ÇOK KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi için Erikli'nin cep telefonu, bilgisayar ve işyeri kayıtlarının titizlikle incelendiği, şüphelenilen bazı kişilerin olayla ilgili bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Erikli'nin polise aldığı bir tehditle ilgili başvurusunun bulunmadığı bildirildi

===========================

2- GAZİLER, ŞEHİTLER TEPESİNDE 2 SAATLİK NÖBET TUTTU

Enver Alas / İstanbul,DHA

Sakarya'dan gelen Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği üyesi bir grup gazi, ellerinde bayraklarla Şehitler Tepesi'nde 44 şehit için 2 saat boyunca nöbet tuttu.

Saat 11.00 sıralarında Şehitler Tepesi'ne gelen gaziler, patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı, şehitler için dua etti. 'Polisimizin yanındayız' yazılı bir pankart açan gaziler adına Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Muzaffer Coşkun bir basın açıklaması yaptı. Sakarya'dan geldiklerini kaydeden Coşkun, " Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türk milleti olarak bütün dünyaya karşı tek yürek olmamızı istiyoruz" diye konuştu. Gaziler, yaptıkları duaların ardından patlamanın olduğu yerde kimi tüfeğiyle kimi de elinde bayrağıyla 2 saat boyunca nöbet tuttu.

"KOŞA KOŞA HAİNLERLE SAVAŞMAYA GİDERİZ"

Öte yandan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şubesi'ne bağlı bir grup da Şehitler Tepesi'ne kırmızı karanfil bıraktı. Burada grup adına bir açıklama yapan Kıbrıs Gazisi Nurettin Ağaoğlu da "Biz savaş gazisiyiz. Kıbrıs'ta savaştık. Biz, böyle kahbelik görmezik. Bu kadar kahpe insanlık dışı düşman olmaz. Biz esir de aldık, karşılıklı da savaştık fakat arkadan kimseyi vurmadık. Kimseye işkence etmedik, eziyet yapmadık. Türk milleti kadar kutsal bir millet yoktur. Yalnız, PKK, DEAŞ ile değil dünya ile uğraşıyoruz. Biz bunun da üstesinden geleceğiz. Şu an görev verilsin bütün arkadaşlarımızla koşa koşa bu hainlerle savaşmaya gideriz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Patlama yerine gelen gaziler

-Muzaffer Coşkun'un konuşması

-Tüfeğiyle selam duran bir gazi

-Gazilerin nöbet tutması

-Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şubesi gazilerinin açıklaması

-Genel ve detaylar

16.12.2016 -13.45 Haber Kodu : 161216081_

==============================

3- "TÜRKİYE-MOLDOVA İŞ FORUMU"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,

"Moldova Gümrüklerinde başka ülkelerin TIR'larına tanınan rahatlığın Türk TIR'larına tanınması konusunda, oradaki bürokratların cesaretli görünmediklerini gördük, pozitif ayrımcılık değil eşitlik istiyoruz"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen "Türkiye- Moldova İş Forumu"nun açılışında konuştu.

Moldova ile Türkiye arasında 2014 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdiğini bildiren Zeybekci, iki ülke arasındaki fırsatların bundan sonra çok daha üst seviyelere ulaşacağını söyledi.

"İTHALATLA İLGİLİ TALEPLERİ YERİNE GETİRİYORUZ"

Bakan Zeybekci, Moldova Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Octavian Calmic ile bundan sonra yaşanabilecek ve yaşanan problemleri gözden geçirdiklerini belirterek, "Bazı yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan problemleri gözden geçirdik, bunlar artık problem olmayacaktır, kesinlikle çözülecek. Octavian Calmic'in bizden talepleri oldu, bunların hepsini yerine getiriyoruz. İthalatla ilgili talepleri yerine getiriyoruz. Moldova'nın İstanbul'da bir Ticaret Ofisi açma talebi var, bunun için gereğini hemen yapacağız, ilk fırsatta bunu açacağız. Bizim tarafımızdan ofis hazır şekilde kendilerine teslim edilecek" dedi.

"400 MİLYON DOLAR CİVARINDA BİR TİCARET HACMİMİZ VAR"

"Moldova ile ticaretimizde denge aramıyoruz, Moldova lehine dengesizlik arıyoruz" diyen Zeybekci, "Moldova daha çok satsın, oraya daha çok yatırıma gidin istiyoruz. Şu an yaklaşık 400 milyon dolar civarında bir ticaret hacmimiz var, bunu kısa zamanda 1 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki talimatı bu şekilde. Serbest Ticaret Anlaşması ile birlikte Türk yatırımcıların Moldova'ya giderek orada üretim yapması, orada ürettiklerini Türkiye'ye serbest şekilde getirmesinin önündeki hukuki zemin açıldı ama yatırımların karşılıklı korunması ve teşviki ile ilgili aramızdaki anlaşmayı yenileyerek, bunu Serbest Ticaret Anlaşması'nın da içine alacak şekilde yeniden güncellenmesi gerekiyordu, şimdi onu yapıyoruz, biraz sonra onun imzalarını atacağız" şeklinde konuştu.

"TÜRK TIR'LARI İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK DEĞİL, EŞİTLİK İSTİYORUZ"

Önümüzdeki dönemde Serbest Ticaret Anlaşması'nın uygulanması sırasında problemler çıkmasının muhtemel olduğunu belirten Zeybekci, "Moldova Gümrüklerinde başka ülkelerin TIR'larına tanınan rahatlığın Türk TIR'larına tanınması konusunda, oradaki bürokratların cesaretli görünmediklerini gördük, pozitif ayrımcılık değil eşitlik istiyoruz" dedi.

Zeybekci bu ve buna benzer problemlerin çıkmasının normal olduğuna işaret ederek, böylesi problemlerin çözülmesini takip anlamında hızlı harekete geçebilen bir komisyon kurulacağının bilgisini verdi.

Görüntü Dökümü

-------

-Bakanın Konuşması

-İmza Töreni

16.12.2016 - 14.10 Haber Kodu : 161216095

=========================

4- AVRASYA TÜNELİ YOL, KAVŞAK, ÜSTGEÇİT ÇALIŞMALARI HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

istanbul DHA

20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli için yapılan çevre yollar ile kavşak ve üst geçitler havadan görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sahil Yolu Kazlıçeşme Kavşağından itibaren Ataköy Rauf Orbay Caddesine kadar olan kısım ortadaki Transit Yol kaldırılarak 2x3 şerit (Üç şeritli bölünmüş yol) olarak düzenlenerek Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildi. 12 bin metre uluslararası standartta bisiklet yolu yapılıyor. Bölgeye 320 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı, 3 bin yeni ağaç dikildi" denildi.

Kennedy caddesi kavşak ve yol çalışmaları işe şöyle belirtildi:

4.200 metre 3X2 şeritli ana yol ve yan yol yapıldı. (toplam olarak tek yönde 15.000 metre yol),

2 adet yerinde dökme yaya üstgeçidi,

1 adet öngerme kirişli yaya üstgeçidi,

1 adet yerinde dökme araç köprüsü,

3 adet mevcut köprü sökümü,

60 bin m2 deniz dolgusu

70 bin ton asfalt,

15 bin metre yaya yolu ve refüj

6 Km metre uluslararası standartta bisiklet yolu tamamlandı. (6 Km çalışmaları devam ediyor)

320 bin m2 yeni yeşil alan oluşturuldu.

3 bin adet yeni ağaç dikildi.

80 bin m2 sert zemin yürüyüş yolları yapıldı.

9 bin 500 metre yağmursuyu kanalı,

200 bin m3 yol kazısı,

100 bin m3 yol dolgusu,

30 bin m3 beton,

350 adet elektrik direği dikildi.

80 bin metre aydınlatma ve fiber optik hatları boru döşendi.

4 bin metre fore kazık,

1 bin 300 metre kronman duvarı,

1 bin 300 metre anroşman yapısı,

600 metre menfez,

105 bin ton alt temel ve plentmiks temel tabakası döküldü.

5 bin metre oto korkuluk söküldü.

9 bin metre yeni oto korkuluk yapıldı.

Ayrıca; Zeytinburnu, Kazlıçeşme Kara ve Deniz kısımlarında, Aytekin Kotil Parkı, Bakırköy-İDO ve Çatladıkapı'da Avrasya Tüneli bağlantılarında yeşil alanlar oluşturuldu.

Görüntü Dökümü:

----------

-Yol, kavşak ve üstgeçitlerin havadan görüntüsü

16.12.2016 - 14.03 Haber Kodu : 161216089

===================================

5- BENZİN DEPOSUNDA 11 KİLO TOZ ESRAR BULUNDU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda doğu illerinden yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri 10 Aralık Cumartesi günü Tuzla'da yaptıkları çalışma sırasında çekiciye yüklenmiş bir otomobiliden şüphelenerek inceleme yaptı. Polis ekipleri otomobilin yakıt deposuna zulalanmış toplam 11 kilo 580 gram toz esrar ele geçirdi. Polis ekipleri otomobilde ve çekicide bulunan M.G.(19), M.K.(18), S.G.(19) ve E.Y.(17)'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.G. ve M.K. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce ekiplerinin otomobilde yaptığı arama polis kamerası tarafından görüntülendi. Polis ekipleri otomobilin arka koltuğunu sökerek yaptığı aramalarda aracın benzin deposuna zulalanmış şişeler içinde toz esrarı bulması kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------

(POLİS KAMERASI)

-Otomobilin görüntüsü

-Polis ekiplerinin otomobilin koltuklarını sökmesi

-Otomobilin yakıt deposundan uyuşturucu dolu şişelerin çıkartılması

-Genel ve detay görüntüler

16.12.2016 - 13.48 Haber Kodu : 161216082

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Türkiye Moldova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
title