Haberler

Cizre'de ABD'nin Kudüs'ü Başkent Olarak Tanıması Kararına Tepki

AK Parti Cizre İlçe Teşkilatı tarafından Orhan Doğan Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Cizre İlçe Teşkilatı tarafından Orhan Doğan Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklama yapan avukat Ömer Yıldız, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğuna işaret ederek, ABD'nin Kudüs'e ilişkin kararından bir an önce dönmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, şöyle konuştu:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan karar İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız."

Yıldız, dünyadaki tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkacağına olan inançlarının tam olduğunu aktardı.

Basın açıklamasına AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Atan, Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, TÜGVA İlçe Temsilcisi Osman Ayhanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ak Parti Kudüs Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title