Haberler

Cezaevi Yerine Ağaç Dikimi

Aksaray'da kavgadan dolayı mahkemeye çıkan 2 kişi Denetimli Serbestlik Yasası çerçevesinde 200'er ağaç dikme cezasına çarptırıldı.

Aksaray'da kavgadan dolayı mahkemeye çıkan 2 kişi Denetimli Serbestlik Yasası çerçevesinde 200'er ağaç dikme cezasına çarptırıldı. Mahkeme sonrası Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Aksaray'ın Ortaköy ilçesindeki Bozkır ormanlık alanına gelen 2 kişi, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kontrolünde 200'erden toplam 400 adet ağaç dikti.

Suçlarından dolayı böyle bir cezaya çarptırılmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten şahıslar, ağaç diktikleri içinde mutlu olduklarını söyledi. Cezalarını topluma faydalı olacak bir şekilde çekmekten memnun olduklarını söyleyen Ali Özer, "Bugün biz burada çam ağacı dikiyoruz. Mahkemeden almış olduğumuz cezamızı yerine getiriyoruz. Ayrıca geleceğimiz için de güzel bir adım atmış oluyoruz. Cezamızdan gerçekten memnunuz. Cezamızın bu şekilde verilmesi güzel bir şey" dedi.

Ağaç dikmesi cezası ile birlikte topluma faydalı bir iş yaptıklarını belirten Mustafa Özkaya ise, tüm topluma faydalı bir iş yapıldığını belirterek, "Ağaç dikerek topluma faydalı bir iş yapıyoruz. Mahkemeden aldığımız cezayı bu şekilde topluma faydalı olarak yapıyoruz. Bu cezayı çok iyi değerlendiriyorum. Cezamızdan memnunuz. 400 tane ağaç dikeceğiz. Cezaevine girmekten ise burada cezamızı çekmek iyi bir şey. Hem topluma faydalı oluyoruz, hem de memnunuz yaptığımız işten" şeklinde konuştu.

"SUÇLARINI TOPLUMA FAYDALI OLARAK İNFAZ EDİYORLAR"

Cezalara ilişkin değerlendirme yapan Aksaray Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker de, "Mahkemelerce çeşitli suçlardan yapılan yargılama sonucunda hükümlüler hakkında denetimli serbestlik tedbiri olarak 5271 sayılı ceza muhakemesi kanununun 8'inci fıkrasının c bendi gereğince 200'er adet ağaç dikme yükümlülüğü verilmiştir. Bu ağaçların 1 yıl süre ile bakım ve gözetimlerini de yapacaklardır. Müdürlüğümüzce, Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Bozkır ağaçlandırma sahasında bu ağaç dikim işlerini gerçekleştiriyoruz. İnfazlarına 2012 bahar döneminde başladık. Ancak tamamlamayı ve ot alma, bakım gözetim işlerini bugün yerine getiriyoruz. Bu şekilde topluma faydalı olarak suçlarını infaz etmektedirler" dedi.

Mahkemelerce verilen ağaç dikme cezasının örnek teşkil ettiğini belirten Orman Muhafaza Memuru Aziz Demirel ise, "Aksaray Orman İşletme Şefliği olarak denetimli serbestlik yasasının vermiş olduğu cezalardan memnunuz. Çünkü ceza alanların hem fidan dikmesi, hem de ormanda güzel fidan yetişmesine teşvik oluyor. Daha geliştirilmesi daha güzel olur" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Ali Özer Aksaray Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title