Haberler

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. bileşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in Başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi.

Meclisin minik fisafirleri olan Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri de gündeme alınan maddelerin oylanmasını izleyerek meclis üyelerini gözlemlediler.

GÜZELBEY, BİZ GÖÇÜN OLUMLU TARAFLARINI YAŞAMIŞ BİR ŞEHİRİZ

Mecliste bir konuşma yaparak son bir aylık faaliyet çalışmalarını slayt eşliğinde anlatan Başkan Güzelbey, "Geçen hafta Perşembe ve Cuma günü şehrimizde Göç konulu önemli bir toplantı yapıldı. Bu toplantının da önemli bir misafiri 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon, Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer oldu. Bakan hanım üç yıl içinde ikinci kez Gaziantep'e geliyor. Türklerle iyi ilişkileri olan bir bakan" dedi.

Gaziantep'in göç alan, aynı zamanda göçün hem olumlu hem de olumsuz etkilerini bünyesinde hisseden bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey, "Özellikle 1980'li yılların sonunda başlayan yoğun göç Gaziantep nüfusunun birden bire artmasına neden olmuş. Bu bir takım sorunları da beraberinde getirmiştir. Özellikle 2000'li yılların başında şehrimiz sokak çocukları ve madde bağımlılarıyla maalesef tanışmış durumdaydı. Ama diğer taraftan da göç alan bir şehir olarak nüfusu hızla artmış, ekonomisi güçlenmiş, şehirde bir canlılık ve ekonomik faaliyet meydana gelmiştir. Bugün ülkemizde şehirleri cazibesi azalan şehirler ve cazibesi artan şehirler olarak iki gruba ayırabiliriz. Maalesef kentlerin büyük bir çoğunluğunun nüfusu hızla azalıyor, insanlar daha büyük şehirlere göç ediyor. Biz göçün olumlu taraflarını yaşamış bir şehiriz" diye konuştu.

Kentte yaşanan son gelişmeleri de değerlendiren Başkan Güzelbey, Güney Kore ve Lübnan'dan sonra Almanya'nın Ludwigshafen Kenti ile de Kardeş Şehir olma kararı alındığını söyledi.

Güzelbey, Kardeş Şehir ilişkilerinin şehrimizin uluslar arası platformda da tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Kentimizin vizyonunun uluslar arası düzeye çıkarılması yönünde çaba harcıyoruz" dedi.

Büyükşehir Meclisinde gündeme alınan 70 madde görüşüldü. Gündeme alınan maddelerle ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından 4 madde Plan ve Bütce Komisyonuna, 3 madde tarife komisyonuna, 50 madde İmar ve Bayındırlık komisyonuna, çalışmaları devam eden 2 madde için komisyona ek süre verilmesine, 11 maddenin de teklif karar olar kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin gündeminde görüşülecek başka madde kalmadığından Mayıs Ayı 2.Bileşiminin 18.05.2012 Cuma günü saat 15:00'de yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cahit Nakıboğlu Asım Güzelbey Gaziantep Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title