Haberler

Büyükelçilerden Makedonyalı Siyasilere Uzlaşı Çağrısı

İngiltere'nin Üsküp Büyükelçisi Charles Garett'in açıklamaları Büyükelçilerden Makedonyalı siyasilere uzlaşı çağrısı- İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'nın Üsküp büyükelçileri, ülkedeki siyasi krizin çözümü için iktidar ve muhalefet partileri arasında imzalanan anlaşmanın yükümlülüklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'nın Üsküp büyükelçileri, ülkedeki siyasi krizin çözümü için iktidar ve muhalefet partileri arasında temmuz ayında imzalanan anlaşmanın yükümlülüklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- İngiltere'nin Üsküp Büyükelçisi Charles Garett'in açıklamaları Büyükelçilerden Makedonyalı siyasilere uzlaşı çağrısı- İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'nın Üsküp büyükelçileri, ülkedeki siyasi krizin çözümü için iktidar ve muhalefet partileri arasında imzalanan anlaşmanın yükümlülüklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'nın Üsküp büyükelçileri, ülkedeki siyasi krizin çözümü için iktidar ve muhalefet partileri arasında temmuz ayında imzalanan anlaşmanın yükümlülüklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.Söz konusu ülkelerin büyükelçileri tarafından hazırlanan ortak bildiride, 15 Temmuz'da imzalanan ve 20 Ekim'e kadar süre tanınan yükümlülüklerin taraflarca yerine getirilmemesinden hayal kırıklığı duyulduğu ifade edildi.İngiltere'nin Üsküp Büyükelçisi Charles Garett, hükümet binası önünde yaptığı açıklamada, iktidar ve muhalefet arasındaki sorunların çözümü ve öngörülen reformların bir an önce uygulanması için çağrıda bulunarak anlaşmanın uygulanmasının ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizden çıkmak için en ideal çözüm olduğunu kaydetti.Büyükelçilerin imzasının bulunduğu bildiride ayrıca hem iktidardaki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) hem de muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) liderlerine anlaşmanın öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmeleri çağrısında bulunularak "Bu anlaşmanın başarısızlığı AB Komisyonu'nun değerlendirmesine de eklenecektir. Hükümetin ve diğer liderlerin siyasi krizlerde özel sorumlulukları vardır. Bu tavsiyeler göz önüne alınırsa uluslararası toplumun desteğine sahip olacaklardır" ifadesi kullanıldı.Bu arada, söz konusu ülkelerin büyükelçileri cuma günü Başbakan Nikola Gruevski tarafından kabul edilmişti. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Gruevski hafta sonu düzenlediği basın toplantısında, "yabancı ülkelerin Makedonya'nın içişlerine karışma hakkı olmadığını, ülkenin kaderini Makedonya halkının belirleyeceğini" söylemişti.Makedonya'daki siyasi krizin çözümü için uluslararası toplumun da arabuluculuğunda VMRO-DPMNE Genel Başkanı ve Başbakan Nikola Gruevski, Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) Genel Başkanı Ali Ahmeti, SDSM Genel Başkanı Zoran Zaev ve Arnavut Demokratik Partisi (DPA) Genel Başkanı Menduh Taçi 2 Haziran ve 15 Temmuz'da bir araya gelmişti.Görüşmenin sonunda imzalanan anlaşmaya göre, 20 Ekim'e kadar muhalefetin meclis çalışmalarına geri dönmesi, dinlemelerin kamuoyuyla paylaşılmaması, özel savcı atanması, geçici hükümetin kurulması, kabine revizyonu ve gelecek yıl nisan ayında yapılacak erken genel seçimden 100 gün önce başbakanın istifa etmesi gerekiyordu ancak tanınan süre zarfında anlaşmanın hiçbir maddesi yerine getirilemedi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya İtalya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title