Haberler

Bursa'da Zabıt Katipliği İçin İzdiham

Bursa Adliyesi'ndeki 91 kişilik kadro için 2 bin 833 kişi başvurdu.

Bursa Adliyesi'ndeki 91 kişilik kadro için 2 bin 833 kişi başvurdu. Adliye bahçesinde ve koridorlarında klavyelerle imtihan öncesi antrenman yapan adaylar, 3 dakikada 90 kelime yazarak rakiplerini elemeye çalıştı.

Adalet Bakanlığı'nın Bursa Adliyesi'nde çalışmak üzere alacağı kadrolu 91 zabıt katipliği pozisyonu için Türkiye'nin dört yanından 2 bin 833 müracaatta bulundu. Sabahın ilk ışıklarında adliyeye gelen yüzlerce aday, girişte yoğun kalabalık oluşturdu. İsmi okunanlar tek tek adliyeye alındı. Polis ekipleri adliyede geniş güvenlik tedbiri alırken, adayları bu önemli imtihanda yalnız bırakmadı. Adliye kafeteryasında kurulan sınav salonunda heyecan doruğa yükseldi. Adaylar, 3 dakikada 90 kelime yazabilmek için ter döktü. Adayların heyecanı gözlerinden okunurken, bazılarının yanlarında klavyelerini de getirmesi dikkat çekti.

ADLİYE BAHÇESİNDE KLAVYE MARATONU

Bursa Adliyesi önünde adayların bilgisayar ve klavyelerini yanında getirerek imtihan öncesi yaptığı hazırlıklar da dikkat çekti. Kimi adaylara eşleri kimi adaylara arkadaşları bazı adaylara da anneleri kağıttan kelimeleri okuyarak yardımcı oluyor. Bazı çocuklar da babalarını bu zorlu gününde yalnız bırakmadı. 3 dakikada 90 kelime ve üzeri yazanların önümüzdeki günlerde mülakata alınacağı öğrenilirken, sınav salonlarında heyecan had safhadaydı. Q ve F klavye olarak ayrı ayrı imtihana giren adayların heyecanı gözlerinden okuyordu.

30 ADAYDAN BİRİ MEMUR OLACAK

İsimlerinin okunmasını bekleyen adaylar ise çok az kişinin alınmasından şikayetçi. İmtihanın çok zorlu geçeceğini belirten adaylar, 6-7 ay sonra 5 bin kişilik bir kadronun daha açılacağını söyledi. 30 kişiden birinin memurluğu kazanacağını anlatan

Caner Sevimli, "Zabıt katipliği sınavına gireceğim. En azından 3 bin kişi var. 3-4 saat daha buradayız. 90 kişi alacaklar, biz de sıramızı bekliyoruz" dedi.

Adaylardan Ahmen Şen ise, sınava çok iyi hazırlandığını belirterek, "Daha ismimiz okunmadı. Ses sisteminde de sorun var. 2 bin 800 kişi sınava katılıyor. Pek umutlu değiliz. Allah'tan umut kesilmez. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title