Haberler

Bu Proje Kadınları İş Sahibi Yapacak

Güncelleme:

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi ile kadınlara istihdam kapısı açıldı.

Esenler Belediyesi'nin ilçedeki kadın istihdamını artırmaya yönelik İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğü "İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi Açılış Programı" ile kadınların, işgücüne ve istihdama katılımlarının sağlanması yönünde ilk adım atıldı. İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görülen "İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi Açılış Programı" Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi (Yenikapı Mevlevihanesi) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa; projenin koordinatörlüğünü üstlenen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, FSMÜ Proje Merkezi Müdürü Ali Kurt, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat ile proje paydaşlarının temsilcileri katıldı.

EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAYACAK

Programda protokol üyeleri ile iştirakçi temsilcileri kadınların, işgücüne ve istihdama katılmaları konularında görüş ve düşüncelerini paylaştılar. Konuşmacılar, İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi ile kadınların çalışma hayatına katılmalarının ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdiler.

500 KADINA İŞ KAPISI

STK, kamu, özel sektör temsilcilerini bir araya getiren proje kapsamında İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarından 1000 kadın seçilecek, mesleki eğitimlerden ve kişisel gelişim programlarından geçecek, psikolojik ve ekonomik destek alacaklar. İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarında proje ortağı Esenler ve Üsküdar Belediyeleri'nde kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde 500'er kadın eğitimden geçirilecek ve proje iştirakçisi firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Sultan Mehmet İstanbul Üsküdar Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title