Haberler

"Birikimlerimi Hizmete Dönüştürmek İstiyorum"

Güncelleme:

AK Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Mahmut Tüncel, tecrübe ve birikimlerimi hizmete dönüştürmek için aday oldum dedi.

Fatih Projesi'nin yürütme kurulunda bulunan Tüncel, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Brezilya, Japonya ve Güney Kore olmak üzere 30'a yakın ülkenin eğitim sistemi, sosyoekonomik ve kültürel yapısı ile ilgili incelemelerde bulunan isim olarak biliniyor.

Gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahiplerimiz Adnan Hatipoğlu ve Cafer Karakoç ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mahmut Tüncel, yaklaşık 4 aydan bu yana sahada çalıştığını ve seçmenlere projelerini anlattığını belirtti.

Resmi başvurusunu yaparak görev verilmesi halinde Van'ı hizmet bağlamında çok iyi noktalara taşımaya hazır olduğunu belirten Tüncel, "Bildiğiniz gibi Büyükşehir yasasıyla ilimiz yeni bir statüye kavuştu. Büyükşehir belediye başkanlığı büyük bir kamu yöneticiliği, ehliyet, liyakat, ulusal bir tecrübe gerektiriyor. Bizler de son on yıldır bakanlıklarda ulusal görevlerde bulunduk. Ulusal tecrübeler edindik. Bu tecrübe ve birikimimizi medeniyetlere beşiklik yapmış bir Van'ımız için kullanmak istiyoruz. Çünkü biz bu şehrin evladıyız. Bu şehirde doğduk, bu şehirde yaşadık. Van hizmetin en iyisine layıktır. Bütün yakınlarımız, akrabalarımız, dostlarımız bu şehirde yaşıyorlar. Bende son on yıldır bu şehre hizmet etmek için dışarıda birikim, deneyim elde etmeye çalıştım. Bugün bu deneyim ve birikimi halkımızın hizmetine sunmak için aday adayı olarak AK Parti'mize başvurdum" diye konuştu.

"VAN DEPREMİ'NE MÜDAHALE ÖRNEK GÖSTERİLDİ"

Hükümetin Van Depremi'ne müdahalesinin herkes tarafından örnek gösterildiğini vurgulayan Tüncel, Türkiye dünyada örnek gösterilecek depreme müdahale modelini geliştirdi. Depremden birkaç saat sonra Bakanlarla beraber Van'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van için hazırladığı projeleri hemen hayata geçirdi. Bu projelerin mali değeri eski parayla 5 katrilyon. Şimdiki değerle 5 milyar TL'ydi. Van'da yapılanlar bugün dünyada örnek gösteriliyor. Bunlarla beraber elbet bazı sıkıntılarda yaşanıyor. Bu sıkıntıların en önemlilerinden biri ulaşımdır. Çok güzel uydu şehirler inşa edildi. 18 binden fazla konut inşa edildi. Bu konutları şehrin gelişimi akislerinde inşa ediyorsunuz. Dolayısıyla ortaya bir ulaşım sıkıntısı çıkıyor. Çünkü her büyükşehirde ulaşım en temel sorunlardan biridir. Van'da da ulaşım sıkıntısının çok yoğun şekilde yaşandığını biliyoruz. Biz de bu ulaşım sıkıntısını çözmek için çok hızlı bir şekilde bütün yolları ulaşım için seferber edeceğiz. Deniz otobüslerini denizimiz üzerinde faaliyete sokacağız. Edremit'teki insanlarımız Üniversiteye çok rahat bir şekilde gidebilecekler. Üniversiteye giden öğrenciler, hastalar hemen Edremit'te Deniz Otobüsü'ne binerek üniversiteye gidecekler. Bununla da yetinmeyeceğiz. Vanray dediğimiz tramvay hattını kuracağız. Yine Edremit'teki insanlar tramvaya binerek çok hızlı bir şekilde üniversiteye gidebilecekler. Yine o akisteki bütün insanlarımız tramvaydan yararlanabilecek. Şehrin diğer bölgelerinde ise şehir otobüsleri devre girecek. Çevre yolumuzu da faaliyete soktuğumuzda şehirdeki yoğun trafik azalmış olacak. Daha doğal ve yeni otobüsler getireceğiz. Doğal gazla çalışan, çevreyi kirletmeyen otobüslerin sayısını arttırarak hızlı bir şekilde kara yollarında kullandığımız zaman ulaşım sıkıntısını çözmüş olacağız" dedi.

"YAKIN ZAMANDA YENİ SUYA KAVUŞACAĞIZ"

TOKİ konutlarındaki su sorununa değinen Tüncel, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 47 kilometrelik yeni bir su ishale hattının çekildiğini, yakın zamanda yeni suya kavuşulacağını söyleyerek, "Ulaşım sorunun yanında bir de su sıkıntısı yaşanıyor. O su sorunun zaten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 47 kilometreden getirilen bir ishale hattı ile çok yakın zamanda suyumuza kavuşacağız. Bununla beraber su sorunu da çözülmüş olacak. Bunların dışında insanlarımızın eğleneceği ve dinleneceği merkezlere de ihtiyaçlar var. Gölümüz muazzam bir potansiyel sunuyor. Ama biz bu potansiyeli kullanmıyoruz. Van Gölü ismini de artık ortadan kaldıracağız. Van Denizi diyeceğiz. Van Denizi'ni de halkımızın hizmetine etap etap sunacağız. Denizin etrafında sahil yolu projemiz var. Denizin etrafında rekreasyon merkezleri kuracağız. Ankara'daki Mogan Gölü'nün etrafında ne varsa, Van Denizi'nin etrafında o olacak. İnsanlarımızın her türlü ihtiyaçları burada karşılanacak. Çok güle bir şekilde deniz nimetinden de faydalanmış olacağız. Bunlarla beraber Erek Dağı ve Toprakkale bize çok güzel fırsatlar sunuyor. Her turizm açısından hem de insanların gidip oralarda dinlenebileceği yerlerdir. Oralarda da Van için önemli projelerimizi hayata sokacağız. Erek Dağı'na teleferikle çıkılabilinecek. Oralarda çok güzel parklar inşa edeceğiz. İnsanlarımız oturabileceği, dinlenebileceği tesisler inşa edeceğiz. Böyle oraları da halkımızın hizmetine sokmuş olacağız. Bizim projelerimizin içerisinde sadece bu tür projeler yok. Sosyal projelerimizde var. Örneğin Van-Çem dediğimiz Van Çok Amaçlı Eğitim Merkezi. Gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, bir şekilde işini kaybeden ve iş bekleyen insanlarımız var. Onların hepsi için eğitim olacak yerler var. Örneğin bir genç bilgisayar öğrenmek istiyor. Gelip orada bilgisayar öğrenebilecek. Web tasarımları ve buna benzer işleri orada öğrenip kendisine rahat bir şekilde iş bulabilecek. Genç kızlarımız kendi alanlarında onlar için yararlı olacak eğitimler alabilecekler. Anneler yine anne sağlığı ve üzerine eğitimler alabilecek. Van-Çem projemiz sosyal bir projemizdir. Bu projemizde bütün insanlara hayat boyu öğrenim kapsamında bizimde en büyük medeniyet değerlerimizden biri ilim beşikten mezara kadardır anlayışı var. Bütün insanlarımızı biz yeni beceriler, yeni nitelikler elde etmeleri için fırsat vereceğiz" dedi.

"VAN İÇİN BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR"

Yaklaşık 20'ye yakın projelerinin olduğunu anlatan Mahmut Tüncel, "Bu projelerimizden en büyüğü, mega projemiz Van'ımıza 3 tane yeni şehir merkezi kuracağız. Bu 3 tane şehir merkezimizden birini Edremit istikametinde kuracağız. Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Başkale ilçelerimize hitap edecek. Ama aynı zamanda ada Edremit'teki insanlarımıza hitap edecek yeni bir şehir merkezi olacak. Bir büyükşehirde tek şehir merkezi olmaz. Zaten var olan şehir merkezimiz mevcut durumu karşılayamıyor. Büyükşehrin mevcut durumuna asla cevap veremez. Buradaki şehir merkezimiz tamamıyla geniş bulvarlar, büyük meydanlar, insanların ihtiyaçlarını her türlü karşılayacak alışveriş merkezleri, sanat, kültür, müzeler olacak. Bunlar tamamıyla 21. Yüzyılın imarına uygun olacak. Bu şehir merkezlerimizde artık insanlar çok rahat bir şekilde yaşayabilecekler. Her sokakta bir oyun parkı olacak. Yaşlıların gidip dinlene bileceği yerler olacak. Engellilerin rahat yaşayabileceği yerler olacak. Bu konsept içerisinde bir şehir merkezini de Erciş yolu üzerinde yapacağız. Erciş, Çaldıran ve Muradiye'deki insanlarımız ve Tuşba ilçesindeki insanlarımız oradan istifade edebilecekler. Oradaki deniz kıyısındaki yerler tamamıyla halkın kullanımına açılacak. İnsanlarımız Allah'ın nimeti denize hasrettirler. Gidip denizle temas kuracakları yer bulamıyor. Bir diğer şehir merkezi ise Özalp yolu üzerinde olacak. Özalp, Saray, Sıhke ve diğer o bölgedeki yerleşimlerin kullanımına açacağız. Tabi bunlar herkesin kullanımına açılacak. Böylece şehrimiz gerçekten bir mega köyden Türkiye'nin en güzel, güzide, en çok ziyaret edilecek şehirlerden biri haline gelecek. Bunlarla berber her mahalleye gençlerimiz için bir spor tesisi yapacağız. Eski bir futbolcu olarak söylüyorum. Ben eskiden futbolcuyken Van'ın her tarafı futbol oymaya müsaitti. Her tarafında bor tarlalar vardı. Her tarafında çimenler vardı. Her tarafında bahçeler vardı. Ama maalesef şimdi her tarafı siteler doldurmuş. Gençlerimiz enerjilerini sağlıklı işler için kullanmaları lazım. Dolayısıyla her mahallede spor tesislerimiz olacak. Gençlerimiz arasında spor yapmayı teşvik edeceğiz. Gençlerimizin hepsinin sporla ilgilenmesini sağlayacağız" dedi.

Mahmut Tüncel Kimdir?

1973'te Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Yüksek öğrenimini İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yapan Tüncel, Harran Üniversitesi İktisat Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Dünya Bankası üzerine Ankara Üniversitesinde yaptığı Doktora Tezini sonuçlandırmak üzeredir.

1996 yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptığı süre içerisinde birçok ulusal ve uluslar arası projenin hazırlama, uygulama, izleme ve yöneticilik görevlerini yürüten Tüncel, çok genç yaşta Türkiye'nin en büyük Genel Müdürlüklerinden biri olan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne atanmış ve eğitimde büyük bir çığır açan Fatih Projesi'ni hazırlayarak eğitimde teknoloji kullanımı alanında ülkemizin Dünya'ya örnek teşkil etmesini sağlayan çalışmalarda bulunmuştur.

Çok iyi derecede İngilizce bilen ve yürüttüğü projeler gereği başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Brezilya, Japonya ve Güney Kore olmak üzere 30?a yakın ülkenin eğitim sistemi, sosyoekonomik ve kültürel yapısı ile ilgili incelemelerde bulunan ve çeşitli ülkelerde konferanslar veren Tüncel, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kariyer ve Kamu Görevi;

1996-1997 TBMM Milletvekili Danışmanı,

1997-2002 Çeşitli Kamu Kuruluşlarında - Dış Ticaret Uzmanı - Proje Uzmanı ve Araştırma Planlama Uzmanı olarak çalıştı,

2002-2003 Yüzüncü Yıl Üniversitesi - Döner Sermaye Müdür Yardımcısı,

2003-2013 Milli Eğitim Bakanlığında Sırasıyla;

2003-2005 Eğitim Çerçeve Projesi Yöneticisi,

2003-2006 Temel Eğitime Destek Projesi Yöneticisi,

2006-2007 Projeler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı,

2007-2010 Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı,

2010-2011 Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü,

2010-2012 Fatih Projesi Yürütme Kurulu Başkanı,

2011-2012 Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü,

2012 yılında atandığı Bakanlık Müşavirliği görevini halen sürdürmektedir.

Van Bölge Gazetesi- Hacı Yılmaz

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ak Parti Türkiye Edremit Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title