Haberler

Berlin Türk Alman İşadamları Derneği Tdu Yeni Yıl Resepsiyonu Verdi

Berlin Brandenburg Türk-Alman İşadamaları Derneği'nin (TDU) yeni yıl resepsiyonu, siyaset ve iş dünyasını biraraya getirdi.

Berlin Brandenburg Türk-Alman İşadamaları Derneği'nin (TDU) yeni yıl resepsiyonu, siyaset ve iş dünyasını biraraya getirdi. TDU'nun yeni yıl resepsiyonuna Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Başkonsolos Mustafa Pulat, Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Berlin Eyaleti Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat, Kreuzberg Belediye Başkanı Franz Schulz ile çok sayıda TDU üyesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Resepsiyonda açılış konuşması yapan TDU Başkanı Remzi Kaplan, neo-nazi cinayetlerine değindi. Kendisinin de döner üreticisi olduğunu hatırlatan Remzi Kaplan, 'Neo-nazilerin cinayetlerine döner cinayetleri adını taktılar. Öldürülenler döner değil insanlardı. Bir döner üretici olarak bu beni daha çok üzdü' dedi.

Büyükelçi Avni Karslıoğlu ise kendisinin de çocukluğunun bir bölümünü Almanya'da geçirdiğini hatırlattı. Almanya'da yuvaya bile gittiğini kaydeden Büyükelçi Karslıoğlu, 'Bugüne gelindiğinde Almanya'da yaşayan Türk toplumunun ne kadar çeşitli hale geldiğini bu resepsiyonda bir kez daha görüyoruz. Türk toplumundan ayrılıkları değil ortak yanları daha fazla ön plana çıkartmalarını istiyorum. Ortak gelecek ve ortak değerler için çaba harcamalıyız. Görüşleriniz ne kadar farklı olursa olsun benimle görüşmeye gelin' dedi. Büyükelçi Karslıoğlu, Türk toplumuyla her alanda birlikte çalışmak istediklerini belirtirken, 'Bunu yaparken de köklerimizi hiç bir zaman unutmayacağız' şeklinde konuştu. Almanya'da doğup büyüyen gençlere çağrı yapan Karsıloğlu, 'Türk gençlerinden daha fazla girişim bekliyoruz. Çünkü kendileriyle gurur duymak istiyoruz' dedi.

Resepsiyonda konuşmasına Türkçe selamlayarak başlayan Cem Özdemir, esprili bir şekilde 'Şimdi sınırdışı edilmeden resmi dile geçiyorum' diyerek konuşmasına Almanca devam etti. Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, konuşmasında Sarrazin'e gönderme yaptı. Özdemir, 'Sizin de tanıdığınız; Berlin'in bir zamanlar SPD'li bir senatörü, gerçi şimdi senatör değil ama hala SPD'li olan bir kişi, bildiğiniz bir kitap yazdı. Kitabında Türklerin sebze-meyve ticaretinden başka bir üretkenlikleri olmadığını belirtti. Ama bugün Berlin'de 10 bine yakın Türk kökenli işadamı yılda yaklaşık 2 milyar Euro'luk ciro yapıyor. Almanya genelinde ise 80 bine yakın Türk işveren, 400 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Türk girişimciler sadece sebze-meyve değil, reklam ajanslarından hizmet sektörüne kadar çok geniş alanda hizmet veriyor' dedi.

Çalışma Senatörü Dilek Kolat da Berlin'de faaliyet gösteren Türk girişimcileri övdü. Senatör Kolat, Berlinli Türk girişimcilerin şehir ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtirken, meslek eğitimi alanında daha fazla çaba beklediğini söyledi. Berlin'de işadamlarının önemli bir kesimini temsil eden TDU'nun büyük bir kuruluş olduğunu söyleyen Kolat 'TDU 16 senedir Berlin'de iş kurmuş Türkiye kökenli insanlarımızı örgütleyen, Alman ekonomisine ve politikasına karşı çıkarlarını savunan çok önemli bir kuruluştur' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Cem Özdemir Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor?
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title