Haberler

BDP'li Baydemir: Şükürler Olsun Parmaklar Tetikten Çekildi

Bdp Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, çözüm süreci ile artık cenazelerin gelmediğini ifade ederek, "Şükürler olsun ki parmaklar tetikten çekildi.

Bdp Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, çözüm süreci ile artık cenazelerin gelmediğini ifade ederek, "Şükürler olsun ki parmaklar tetikten çekildi. Bunun gerçek mimarı her şeyden önce barış, özgürlük, kardeşlik için mücadele eden, bedel ödeyen halktır. 2013 nevruzunda tıkanma noktasına gelen legal demokratik siyasetin kapılarını Öcalan, BDP ve Kürt halkı açtı" dedi.

Osman Baydemir, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde BDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen nevruz kutlamasına katıldı. Yenişehir Mahallesi'nde yapılan ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı kutlamada kalabalığa konuşan Osman Baydemir, çözüm süreci ile cenazelerin gelmediğini ifade ederek yerel seçimlerde BDP'ye destek istedi. Türkiye'nin hiçbir bölgesine artık cenazelerin gitmediğini ifade eden Baydemir, "Şükürler olsun ki parmaklar tetikten çekildi. Her şeyden önce barışın gerçek mimarı, özgürlük ve kardeşlik olsun diye mücadele eden, bedel ödeyen sizlersiniz. 2013 nevruzunda tıkanma noktasına gelen legal demokratik siyasetin kapılarını bir kez daha BDP, Kürt halkı ve Sayın Öcalan açtı. Kürt tarafının, Kürt halkının barışa bu kadar sıkı sarılmasına rağmen, son bir yıldır bir adım atılmadı. AKP hükümeti on bine yakın siyasetçiyi ve bir çakıl taşı bile atmayan halkımızı cezaevinde tutmaya devam ediyor. Müzakereler hukuki bir zemine oturtulmuş değil. Bunun için 30 Mart bir referandumdur. Urfa'yı elmalı şeker ile kandırmaya çalışıyorlar, bunula yetinmeyip çiftçileri elektrik hırsızlığı ile suçluyorlar. Çiftçilerimize hırsızlık muamelesi yapanlara hep beraber cevap verelim. Minareyi çalan kılıfını uyduramayacak ve mızrak artık çuvala sığmıyor."

Baydemir konuşmasında, yerel yönetimlerde kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için yoğun şekilde çalışma yapacaklarının da sözünü verdi.

Osman Baydemir'in konuşmasının ardından yerel sanatçıların sahneye çıktığı kutlamalar, kalabalığın halay çekip, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlamaları ile sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Baydemir Yenişehir Siverek Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title