Haberler

BAYBURT BURASI ANTALYA DEĞİL BAYBURT; BARAJ GÖLÜNDE TEKNE TURU KEYFİ

Güncelleme:

BAYBURT'un Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulaması amacıyla inşa edilen baraj gölünde tekne turları düzenlenmeye başladı.

BAYBURT'un Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulaması amacıyla inşa edilen baraj gölünde tekne turları düzenlenmeye başladı. Deniz olmayan kentte, baraj gölündeki tekne turları ilgi görüyor.

Demirözü ilçesinde Lori Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1996-2003 yılları arasında inşa edilen toprak gövde dolgu tipi olan Demirözü barajı ile 5,68 kilometrekare göl oluştu. Kentte tarım arazilerinin sulamasında kullanılan baraj, aynı zamanda turizm destinasyon alanı haline geldi. Demirözü Belediyesi'nin girişimleriyle göl kıyısında ahşap kamelyalar konuldu, piknik alanları ve yürüyüş yolları oluşturuldu. Baraj gölünde tekne turları da düzenlenmeye başladı. Deniz olmayan kentte, baraj gölündeki tekne turları ilgi görüyor. Bayburt'un yanı sıra Gümüşhane, Erzurum ve Erzincan'dan kente gelenler, tekne turuna çıkıyor. Baraj gölü kıyısında kamp kuranlar, kırmızı benekli alabalık avcılığı da yapıyor.

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, geçen yıl yaklaşık 80 bin kişinin baraj gölünü ziyaret ettiğini belirterek ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Gürer, İlçemizde turist sayısı her geçen gün artıyor. Bu yıl beklentilerimiz biraz daha yukarıda. Nasip olursa yaptığımız birkaç tane peyzaj düzenlemesiyle burayı daha farklı bir boyuta getireceğiz. Böylece 100 ile 150 bin arasında bir turist ziyareti beklentimiz var. Buranın diğer bir güzelliği sulama kanalı olduğu için doğal kırmızı benekli alabalık barındırması. Bu sebeple civar illerden balık tutmaya ve baraj çevresinde kamp kurmaya gelenler oluyor dedi.

Demirözü Barajı'nın doğal olduğunu kaydeden Gürer, Baraj gölü kıyısında peyzaj çalışması yaparken sadece çamurlu yerleri ıslah ettik. Onun dışında yaptığımız çalışmaların tamamı doğal bitkilerle elde edilen malzemelerle inşa edilmiş bir tesisimiz mevcuttur. Barajımızda iki tane gemimiz mevcut. Bu gemilerle gelen ziyaretçilere baraj üzerinde çok uygun fiyata 45 dakikalık turlar düzenliyoruz. Devletimizin tasarruf tedbirlerini uyguladığı zamanlarda bile bizim fiyatlarımız dışarıdan gelecek ziyaretçiler çok uygun. Ziyaretçilerimiz, İstanbul Ankara gibi illerde ödeyecekleri ücretin yarısından azını ödeyerek ayrılıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı, buranın havasından ve doğal güzelliklerinden yararlanması için buraya davet ediyoruz diye konuştu.

Baraj gölünde tekne turuna çıkanlarda keyifli anlar yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demirözü Bayburt Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title