Haberler

Başkan Sözlü'den Birlik Çağrısı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseşin Sözlü, "Telafer'deki Türkmen katliamları nasıl canımızı yaktıysa Arakan'daki Müslüman katliamı da öyle canımızı yaktı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseşin Sözlü, " Telafer'deki Türkmen katliamları nasıl canımızı yaktıysa Arakan'daki Müslüman katliamı da öyle canımızı yaktı. İslam dünyası kendi içinde birlik olmalı ve bu çığlığı duymalı." dedi.

Sözlü, yaptığı yazılı açıklamada, Arakan'da yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Arakan'da masum insanların vahşice katledilişinin bayram sevincine gölge düşürdüğünü ifade eden Başkan Sözlü, şunları kaydetti:

"Dünyanın bir yerinde çocuklar ölüyor, vahşice katlediliyorlar. İnsanlık dışı görüntüler her gün sosyal medya üzerinden dünyaya ulaşıyor. Bu çığlığı duymak için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli. İslam dünyasının bir ve beraber olarak Arakan'da yaşanan drama dur demesi gerekiyor. Telafer'deki Türkmen katliamları nasıl canımızı yaktıysa Arakan'daki Müslüman katliamı da öyle canımızı yaktı. İslam dünyası kendi içinde birlik olmalı ve bu çığlığı duymalı."

Kaynak: AA / Güncel

Telafer Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title