Haberler

Barzani: Bağımsız Kürt Devleti Yolda

Güncelleme:

İngiliz televizyonuna konuşan Mesud Barzani, bölgede yaşanan sorun nedeniyle bölgede bağımsız Kürt devletinin kurulacağını açıkladı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil- Bağdat ilişkilerinde yaşanan sorunları Sky News televizyonunun Arapça servisine değerlendirdi. Barzani, "Bağımsız Kürt Devleti yolda" dedi.

İNGİLİZ TELEVİZYONUNA KONUŞTU

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle merkezi Bağdat Yönetimi arasındaki petrol anlaşmazlığından çıkan kriz sürüyor. İki başkent arasındaki sorunlar liderlerin açıklamalarına da yansıyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani İngiliz Sky News televizyonu'nun Arapça servisine konuştu. Erbil ile Bağdat Hükümetleri arasında yaşanan bütçe krizi ve petrol taşımacılığından kaynaklanan sorunları değerlendiren Barzani, "Kürdistan bölgesi ile Irak arasındaki ilişki konfederalizme doğru gidiyor" dedi.

"BİR SONRAKİ ADIM KÜRT DEVLETİ"

Barzani, "Konfederalizmden bir sonraki adımın da bağımsız Kürt Devleti olacağını" söyledi.

SORUNLAR BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEDİ

Kürdistan bölgesi ile Irak merkezi hükümeti arasında kamu çalışanları ile peşmergelerin maaşlarının kesilmesi ve Türkiye üzerinden yapılan petrol sevkiyatındaki anlaşmazlık nedeniyle kriz yaşanmıştı. Erbil ile Bağdat arasında birçok görüşme yapılmasına rağmen sorunlar çözülebilmiş değil. Barzani'nin Sky News haber kanalına yaptığı açıklama, siyasi gözlemciler tarafından Erbil ile Bağdat arasındaki sorunun derinleştiği biçiminde değerlendirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sky News Bağdat Erbil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (243)

harkovmazlum_fenerim@hotmail.com:

yav yine bu boş ülkücüler yorum yapmaya başladılar

21
21
yanıtYanıtla
Hasansezar58@gmail.com:

Senin gibi Ülküsüz ve Ülkesiz olmaktan iyidir.

yanıt0
yanıt0
zaza licezazas_215@hotmail.com:

siz türklere neden ihtiyac duyalım ki defolun gidin kürt topraklarından o cok güvendiğinizi türkmenler ırakta suriyede babayı alıyor geberin

9
29
yanıtYanıtla
T.Csar@hotmail.com:

ZAZA! İsrailden mi yazıyon? Lice yazmışsın yanlışlıkla!

yanıt0
yanıt0
zaza licezazas_215@hotmail.com:

tc yok hani seni 2-3 gün önce fis ovasında sabaha kadar rehin tutukları yer varya işte orası =D

yanıt0
yanıt0
T.Cser@hotmail.com:

Zaza! Biz ya istiklâl ya ölüm diyoruz, esaret diye birşey bilmeyiz!

yanıt0
yanıt0
zaza licezazas_15@hotmail.com:

gidemediğin yer senin değil diye bir laf dudun mu =D yoksa ben mi hatırlatayım ya istiklal ya ölüm =D zamanı boşuna harcıyorum walla

yanıt0
yanıt0
T.Cfer@yahoo.com:

https://www.haberler.com/kdp-8-pkk-liyi-habur-da-turk-guvenligi-ne-teslim-5889794-haberi/ (gitmemize gerek yok , bize getirecekler!)

yanıt0
yanıt0
ZAZA21zaza21333333@gmail.com:

KÜRT DEVLETİNİ BU TOPRAKLARDA RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ ULAN KIROLAR.

20
14
yanıtYanıtla
zaza licezazas_215@hotmail.com:

bekle az kaldı iranı halledelim hayal mi gerçek mi anlarsın cakma zaza =D

yanıt0
yanıt0
Tüm 243 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title