Haberler

Balbay'ın Baba Ocağı'nda Tahliye Sevinci

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mustafa Ali Balbay’ın tahliyesine kararı verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Ali Balbay’ın tahliyesine kararı verdi. 3 sayfalık karar oy birliğiyle alınırken, Balbay hakkında yurtdışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Kararı televizyondan öğrendiklerini ifade eden anne Melek ile baba Fevzi Balbay, çok mutlu olduklarını ifade ederek, serbest kalacağı günü 5 yıldır beklediklerini söyledi. Oğlu için çok sevdiği böreği yaptığını ifade eden Anne Melek Balbay, "5 yıldır bu günü bekliyorduk. Çok sevinçliyiz. Acılarımız son buldu" dedi. Baba Fevzi Balbay ise tahliye edilen oğlunu 2 gün içerisinde Nazilli'ye beklediklerini ifade ederek, "Oğluma nihayet kavuşacağım. Çocukları ve eşi dört gözle kavuşmayı bekliyor. Zaten bugün serbest bırakılmasını bekliyor ve onun için dua ediyorduk. 5 yıldır onu ve bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

CHP’Lİ VEKİLLERE ÇOK TEŞEKKÜR ETTİ

5 yıldır bugünü beklediklerini ve sonunda mutlu sona ulaştıklarını söyleyen anne Melek Balbay; “Neler çektiğimizi herkes çok iyi biliyor. Şuan sevincimden ne diyeceğimi bilemiyorum. Dün sabah bize haber yolladı bende bu sabah istediği böreği hazırladım. Biliyorduk, inanıyorduk onun çıkacağına. Önce çocuklarına, hanımına evine uğrasın. Çocuklarıyla özlemini gidersin, ondan sonra yanımıza gelsin. Herkese çok teşekkür ediyorum özellikle CHP Milletvekillerine çok teşekkür ediyorum, çok uğraştılar. Bugün bizim çok sevinçli günümüz. Gittiği gün çok ağlamıştık ama bugün de çok gülüyoruz. 5 yıl boyunca çok gittik-geldik. Çıkaramadık ama şükür bu durumuna. İnşallah sağ selamet kavuşmamız nasip olur. Allah’ım sonunda onu ailesine kavuşturuyor. Torunum Deniz devamlı babasının ziyaretinde neden burada kalıyorsun diyordu. O sözler bizi yıkıyordu ama artık bitti. Çok şükür artık bitti” dedi.

‘DİĞER PAŞA VE ASKERLERİMİZDE KURTULSUN’

Bugüne kadar herkesin kendilerini yalnız bırakmadığını söyleyen baba Fevzi Balbay ise; “Partili-partisiz herkes bizlere çok yardımcı oldu. Cumhuriyet Gazetesi özel şoför tahsis etti. 4-5 yıldır çocukların ailesini götürüp-getiriyor. Hiçbir kimseden kötülük görmedik hepsinden Allah razı olsun. Bugün bize bayram günü gibi oldu. Allah böyle bir acı bir daha yaşatmasın. Mustafa’mız kurtuldu ama inşallah oradaki bütün paşalarımız ve askerlerimizde kurtulsun. Onların da hiçbir suçu yok olduğuna inanıyoruz.”

KARARI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİLER

Tahliye kararını televizyondan öğrendiklerini ifade eden Fevzi Balbay; “Önce yarına kaldı diye bir haber söylendi. 5 dakika sonra tahliye olduğu alt yazılardan geçti. Bizde ilk olarak kararı televizyondan öğrendik. Ondan sonra da danışmanı Ali bey aradı bilgi verdi. Sincan’da beklediklerini söyledi. Şükür Nazilli’de herkes bizi yalnız bırakmadı. O kara günler bir daha gelmesin. İçeride yatanlar biran önce çıksın dileğimizdir. Çok sıkıntı çektiler 5 yıldır. Ayrıca kadınlı, çocuklu 2 kez Silivri’ye gitti Sivil Toplum Örgütleri gaz yediler o soğukta utanıyordum onlara karşı o durumlara. Hasta olduğumuz için biz gidemedik. Herkese çok teşekkür ediyorum. Biz insanlara bu kadar iyilik yapmadık gibi geliyor ama bize herkes iyilik yaptı” şeklinde konuştu.

HAŞHAŞLI BÖREĞİ HAZIR

Amca Kamil Balbay ise haşhaşlı börekleri göstererek; “Mustafa’yı bekliyoruz. O çok özlemiş. 5 yıldır onun hasretini çekiyoruz. Ben onun hem öğretmeni, hem velisi hem de amcasıydım. Önce ailesine doysun sonra Nazilli’ye yanımıza gelsin istiyoruz” dedi.

‘BU KARAR HAKKIN GASPININ GERİYE DÖNÜŞDÜR’

Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktamur da kararı mutlulukla karşıladıklarını belirterek; “5 yıldır tutuklu bulunan Mustafa Balbay’ın tahliye kararından sevinç duyduk. Çünkü bu tutuklama bizlerin vicdanını sızlatıyordu. Bu bir hakkın gaspının geriye dönüşü. Özgürlüğe kavuşumdur. Bunun diğer tutuklular için de geçerli olmasını, devam etmesini diliyorum.”

HABER: ÜMİT ÖZMEN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay İstanbul Nazilli Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title