Haberler

Bakan Şahin Gazilere Madalya Taktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: "Gerekli talimatı verdik, bakanlık olarak gazilerin para karşılığında madalya almalarını uygun görmedik"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit ve gazilerin milletin başının tacı olduklarını belirterek, "Eğer bugün ay yıldızlı bayrağın altında hür ve bağımsız yaşıyorsak bugün bu topraklar vatan olduysa istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı sizlerle bir aradaysak ve geleceğimize dair yeni hedefler konuşuyorsak buradaki en büyük gücümüz sizlersiniz" dedi.

Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi'nde gerçekleştirilen madalya töreninde, şehit ve gazilerin başlarının tacı olduğunu olduğunu ifade etti. Önceki ziyaretinde dernek başkanın kendilerine "bir dernek üzerinden para karşılığında gazilere madalya verildiğini" söylediğini hatırlatan Şahin, "Gerekli talimatı verdik, bakanlık olarak gazilerin para karşılığında madalya almalarını uygun görmedik. Çünkü onlar bunun bedelini kanlarıyla bedenleriyle ödediler. Bakanlık olarak gereğini yaptık" ifadesini kullandı.

Birtakım karışık mevzuatlar, farklılıklar ve eksikliklerin olduğunu, 6 ay çalıştıklarını ve bu sıkıntılarla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Başbakanımıza raporu sunduk, gerekli çalışmalar yapıldı. 1 yıl içinde iki önemli paketi parlamentoya götürmeyi başardık. Bu coğrafya, bu topraklar her zaman çok bedel ödemiştir. Eğer bugün ay yıldızlı bayrağın altında hür ve bağımsız yaşıyorsak bugün bu topraklar vatan olduysa istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı sizlerle bir aradaysak ve geleceğimize dair yeni hedefler konuşuyorsak buradaki en büyük gücümüz sizlersiniz."

Gazi ve şehit yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmak, "onurlu yaşam mücedelelerinde" yanlarında olmak için çalıştıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Birtakım eksiklikler var, onları biliyoruz. Bedelli askerliğin kaynağı bizim bakanlık bünyesinde. Bu kaynağın şehitlerimiz, gazilerimiz ve engellilerimize yönelik harcanmasıyla ilgili yasa çıkardık. Bugün bir eksiklik varsa bu kaynak üzerinden bunu projelendiririz, gerekli çalışmayı yaparız. Sizin acınızı, kendi acımız, sevincinizi kendi sevincimiz olarak görüyoruz."

Şahin, madalya dağıtımına Gaziantep'te başladıklarını, bunun da örnek olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gazilere madalyaları takdim edildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

title