Haberler

"Ne İdüğü Belirsiz Hâkim" Sözleri Bahçeli'nin Başını Yaktı

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçeli'nin, Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Eray Temizkan hakkında kullandığı sözler nedeniyle fezleke hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Eray Temizkan hakkında kullandığı "ne idüğü belirsiz hâkim" ifadesi nedeniyle, dokunulmazlığın kaldırılması için fezleke hazırladı.

Savcılık, Bahçeli'nin 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan' yargılanmasını talep etti.

SANDIK KARARLARI SONRASI PATLADI

Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Eray Temizkan, bölgede yaşanılan çatışmaları gerekçe göstererek bazı mahallelerde sandık kurulmaması kararı vermişti. Temizkan'ın kararı tartışma yaratmıştı. MHP genel başkanı Devlet Bahçeli de partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde bir soru üzerine, sandık taşıma kararını sert sözlerle eleştirerek "Ne idüğü belirsiz bir hâkim, nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir bunun da özel olarak araştırılmak istenen bir kişi, Cizre'nin üç mahallesinde seçimlerinde yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içerisine girmiş böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümranlık hakkı olduğu bir alan PKK'ya terk edilmiştir" dedi.

FEZLEKE, ADALET BAKANLIĞI'NDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sözler nedeniyle Bahçeli hakıknda 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla re'sen soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmanın ardından Savcılık, Bahçeli'nin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlayarak, TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

HÂKİM ŞİKÂYETÇİ OLMADI

Edinilen bilgilere göre savcılıktan Hâkim Temizkan aranarak "Bahçeli'ye yönelik herhangi bir şikâyetinin bulunup bulunmadığı" soruldu. Ancak Hâkim Temizkan'ın herhangi bir şikâyette bulunmadığı, buna rağmen savcılığın re'sen hareket ederek Bahçeli hakkında fezleke hazırladığı öğrenildi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adalet Bakanlığı Devlet Bahçeli Cizre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (89)

ümit demir:

Ülküdaslarim bi arastirin basbugun yanina bu bahceliyi kim yerlestirdi reis yazicioglu ne ögrendide basbugla ters düsüp partiden ayrildi... neler anlatacaktida sehit edildiii ve kim sehit etti??? OYLAR AKPYE BAHCELI GIDENE KADARRRR

7
60
yanıtYanıtla
Shakurbilo_01:

Sayin Bahceli Siyaseti Birak Yeni Genc Nesiler Gelsin..Benim oyum sonuna kadar AKP.

14
36
yanıtYanıtla
Hadi ordan sahte patlican:

Ya sen oyunu akpye vereceksen,sanane Mhpden Bahceli den kardesim

yanıt15
yanıt0
Devlet Millet:

Devleti Devlet yapmak için tek başına MHP

22
23
yanıtYanıtla
Eski ak partiliMobil-IOS:

Oy Akp diyen beyinsiz.Akp ile PKK 7 haziran öncesi kanka değilmiydi.Apoya memleketi siz teslim etmedinizmi ?

18
27
yanıtYanıtla
Devlet Millet:

Ülkeyi kaostan kurtarmak için tek başına MHP

21
23
yanıtYanıtla
KARTAL:

tamam kardeşim ülkücü 66 sana göre hangisi agır suçdur çalmakmı yoksa vatan hainliğimi ? senin türkesden değil bahçelinden bahsediyorum hangi koalisyonda görev aldı ne demisdi bana gelmeyin de ister chp le ister pkk la koalisyon kurun demisdi tabiii sen bu konuşmaları duymadın degilmi ?tahmin ediyorumki sen böyle bir sey yapmassın degilmi ?

8
33
yanıtYanıtla
kemal:

dolma bahçe ye ne dersin civciv

yanıt8
yanıt0
aliMobil-ANDROID:

Bahçeli öl artık da

7
34
yanıtYanıtla
...:

RE SEN HAREKET ETMİŞ MİŞ. . . RECEBİN SAVCISI İŞ GÜZ ARLIK YAPMIŞ. . .

37
3
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title