Haberler

Avustralyalı Türk Hacı Adayları Hazırlıklara Başladı

Hacı adayları 16 Eylül'de başlayacak yolculuk öncesinde hac vazifesi hakkında bilgilendiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile bu sene hacca gidecek Avustralyalı Türk hacı adaylarına uygulamalı hac seminerleri başladı.

Melbourne Broadmeadows Camisi'nde Türkiye Cumhuriyeti Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Kerim Birinci, Broadmeadows Camisi imamı Erkan Ayçiçek ve Thomastown Camisi imamı İlkay Dil tarafından verilen seminerlerin ilkine yaklaşık 80 hacı adayı katıldı. Hacı adaylarına videolu ve uygulamalı verilen seminerde hac esnasında karşılaşılacak zorluklar, uyulması gerekenler, dikkat edilmesi gereken dini hassasiyetler, ihrama girme, ihrama girdikten sonraki farzlar, tavaf ve usulleri, hızlı ve yavaş yürünecek yerler, haccın farzları gibi konularda bilgiler verildi.

Hac öncesindeki yolculuk, gidiş dönüş bilgilerini ve hac anında karşılaşılacak konuları hacı adaylarına Ataşe Kerim Birinci, ihram giyme ve tavaf yapılması gibi konulardaki bilgileri ise Erkan Ayçiçek verdi.

Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Kerim Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Eylül'de hac görevini yerine getirmek üzere Melbourne'dan yola çıkacak hacı adaylarını toplam üç seminerle bilgilendirileceklerini söyledi.

İlk seminerin başarılı bir şekilde tamamlandığını, ikinci ve üçüncü seminerin önümüzdeki haftalarda yapılacağını ifade eden Birinci "Hacda dikkat edilmesi gereken bazı hususlarda bilgi verdik. Haccın zorluklarından bahsettik" dedi. Birinci, hac sırasında kurban kesmek isteyenlerin listesini aldıklarını kaydetti.

Melbourne'den gidecek hacı adaylarından Hidayet Aziret ise duygularını aktarırken, "Çok mutluyum Allah'ın emrini yerine getireceğim için. Çok geç kaldım. İnşallah hiç kimseyi rahatsız etmeden başarabilirim" diye konuştu. Melbourne kafilesinin en genç hacı adaylarından Ertan Kovancı ise "Hacca ilk kez gidiyorum. İlk kez niyetlendim, çok heyecanlıyım" ifadesini kullandı. - Melbourne

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Eylül Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title