Haberler

Atatürk Parkı'na 5 Minareli Ve Beş Bin Kişilik Camimi Yapılıyor?

Güncelleme:

Sakarya'ya Yapılması İstenilen Merkez Cami Yeri İçin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ İle Görüşen Camii Ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetimi; Ankara'dan Umutlu Döndü.

Bir takım ziyaretler için Genel Başkan Recep Kıyak ile birlikte Ankara'ya çıkarma yapan 15 kişiden oluşan Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Merkez Yöneticileri; Sakarya'ya yapılması istenilen 5 bin kişilik merkez cami yeri ile Kur'an Kurslarındaki 12 yaş sınırının kaldırılması konusunda Başbakan Yardımcısı ve Yozgan Milletvekili Bekir Bozdağ ile ikili görüşme yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Başbakanlık Resmi Ofisinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile gerçekleşen özel toplantıya; Çaykur eski Genel Müdürü ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri ve Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Ekrem Yüce ile Camili Mahallesi Muhtarı ve Yenikent Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yunus Özçelik'te katıldı.

Ekrem Yüce Yalnız Bırakmadı

Toplantıda söz alan Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak; federasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek, Kur'an Kurslarındaki 12 yaş sınırının kaldırılması konusunda destek istedi. Aynı zamanda Federasyon Onursal Başkanı olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri Ekrem Yüce'de federasyonun kuruluş aşaması ve projelerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olan Sakarya'nın büyük bir camisi olmadığını ifade eden Yüce; bu konuda fedarasyonun Adapazarı merkezinde belirlediği yerin Sit alanından çıkartılarak, Sakarya'ya yakışır bir külliye yapılmasını konusunda destek istedi.

Sakarya'nın simiyle sadece Büyükşehir olduğunu ifade eden Merkez Cami Dernek Başkanı Şemsi Trabzon ise; Sakarya'nın büyükşehir olması için; federasyon olarak belirledikleri ve Adapazarı Merkezi'nde bulunan Atatürk Parkı'nın sit alanından çıkartılarak, buraya Sakarya'nın ibadethanesiyle, Kur'an Kurslarıyla ve külliyesiyle en büyük cami yapılması konusında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan yardım istedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Destek

Toplantı'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına katıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu'nun isteği ve sorunlarının çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı telefonla aradı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ; telefonda Bakan Bayraktar'a "Benim Sakarya'dan gelen Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu yönetiminden oluşan çok değerli misafirlerim var. Misafirlerimiz benden Sakarya'nın Büyükşehir olması için 5 bin kişilik ve 5 minareli cami yapmak istediklerini iletti.

Fakat istedikleri yerin sit alanı olduğunu, buraya cami yapmak için, yerin sit alanından çıkartılması gerektiğini istediler.Bende sizden, Bakanlık olarak yerin sit alanından çıkartılarak, cami yeri olarak tahsis edilmesi konusunda destek istiyorum" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; "Sorunun çözümlenmesi için uğraşacağız" dedi.

Bakan Bayraktar: "Yer İçin Desteğe Hazırız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise telefonda; "Öncelikle yerin Tarih veya Doğa sit alanı olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor. Camin yeri için istenilen alan Doğa sit alanı ise biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, bizde her türlü desteği vermeye hazırız" diyerek, federasyona ümit verdi.

Kuran Kurslarındaki 12 Yaş Sınırı Kalkıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ayrıca; Kuran kurslarındaki Kuran eğitiminde ilköğretim ve 12 yaş sınırı şartının bu haftaçözüme kavuşturacaklarını da söyledi.

Başbakanlık'tan umutlu ayrılan Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetimi; sorunlarının çözümü noktasında destek veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile her konuda yanlarında gördükleri Onursal Başkanları olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri Ekrem Yüce'ye teşekkür ettiğini söyledi. (Levent CANDAN / ANKARA)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title