Haberler

Arap Birliği, Mısır Dışişleri Bakanlığının Bir Kurumu Haline Geldi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Tunus'taki Libya Büyükelçiliğinde düzenlenen basın toplantı Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri'nin açıklamaları Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri, Arap Birliği'nin Libya'daki tutumunun taraflı ve Birleşmiş Milletlerin (BM) sarf ettiği çabanın...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tunus'taki Libya Büyükelçiliğinde düzenlenen basın toplantı

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri'nin açıklamaları Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri, Arap Birliği'nin Libya'daki tutumunun taraflı ve Birleşmiş Milletlerin (BM) sarf ettiği çabanın aksine askeri yönetimden yana olduğunu söyledi.

Meşri, Tunus'taki Libya Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, Arap Birliği'nin BM'nin sarf ettiği çabanın aksine askeri yönetimden yana olduğunu ifade ederek, "Arap Birliği, Mısır Dışişleri Bakanlığının bir kurumu haline geldi. Temsilcisi (Selahaddin el-Cemali) Trablus'u ziyaret etmiyor ve Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile hiç görüşmedi." dedi.

Hafter'in geldiği yere geri dönmesi ve cezalandırılması gerektiğini savunan Meşri, Libya'da "paralel kurumlara son verilmesi, ulusal diyalog konferansının düzenlenmesi, Anayasa'nın oluşturulması ve ardından seçimlere gidilmesi gerektiğini" vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Libya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title