Haberler

Ankaragücü Kulüp Başkanı Sami Altınyuva, Son Durumu Tüm Çıplaklığıyla Ortaya Serdi

"3 BİN TL MAAŞ ALAN MENAJERİN KULÜBE MİLYONLARCA BORÇ VERDİĞİ GÖZÜKÜYOR !.18 Kasım 2011 tarihinde yapılan olağanüstü kongre ile göreve gelen Başkan Sami Altınyuva, Ankaragücü'nde yaşananları değerlendirdi ve birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"3 BİN TL MAAŞ ALAN MENAJERİN KULÜBE MİLYONLARCA BORÇ VERDİĞİ GÖZÜKÜYOR !.."

"15 GÜNDÜR GÖREVDEYİZ HALA HESAPLARIN İÇERSİNDEN ÇIKAMADIK"

"FUTBOL AİLESİNE AnkaraGÜCÜ'NÜN 40 MİLYON TL BORCU VAR"

"AnkaraGÜCÜ'NE KİM NE YAPMIŞSA HESABINI VERECEK"

"BÜYÜKLERİMİZİN KAVGALARI YÜZÜNDEN 102 YILLIK CAMİA BU HALE GELDİ"

"HERKES GELİP CAMİA ÖNÜNDE HESAP VERSİN"

"SON İKİ YIL İÇERSİNDE FUTBOLCULARA NEDEN PARA ÖDENMEDİ' ?"

"BIRAKIN KAVGAYI AnkaraGÜCÜ İÇİN BİR ARAYA GELELİM"

"ÜÇ YILDA 100 MİLYON TL BOÇLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"MALİYE VE SAVCILIK KULÜBÜ İNCELESİN"

18 Kasım 2011 tarihinde yapılan olağanüstü kongre ile göreve gelen Başkan Sami Altınyuva, Ankaragücü'nde yaşananları değerlendirdi ve birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altınyuva, Ankaragücü kulübünün Futbol Aile Birliği'ne ne kadar borcu olduğunun sorulması üzerine, "Ankaragücümüzün şuan Futbol Aile Birliği'yle ilgili olarak yaklaşık 40 Milyona yakın borcu var. Ayrıca Geçmişte Kulüpte yöneticilik yapmış arkadaşlarımızın ve futbolcularımızın da dahil olduğu 40 Milyon TL ye yakın bir borç vardır" dedi.

Sözlerine istifa eden menejerin kulübe verdiği boç parayla başlayan Başkan Sami Altınyuva: "Burada enteresan olaylardan biri şudur. Kulübümüzde menajerlik yapmış bir arkadaşımızın tam maaşı 3 ya da 5 bin lira olması lazım, hatırlamıyorum. Bu arkadaşımız kulübe 2 milyona yakın borç vermiş ve alacağı gözüküyor. Göreve geldiğim günden itibaren 15 günlük süre zarfında bu hesapların içerisine girdik hala bu hesapların içerisinden çıkamadık. Ama bir taraftar olarak daha önce kulüpte maaşlı çalışan bir insanın nasıl kulüpten 2 milyona yakın alacağı olur ya da bu paranın ona nasıl geldiğinin araştırılmasını ve ona sorulmasını istediğini" belirtti.

Ankaragücü'nde birlikteliğin olmadığını belirten Sami Altınyuva açıklamalarına şu şekilde devam etti. Altınyuva: "Şu duruma gelmemizdeki en büyük sebeplerden bir tanesi birlik ve beraberliğimizin olmayışı. Ankara'da yemiş, Ankara'da kazanmış, Ankara'da büyümüş insanların birbirleriyle daha önce kavga etmelerinden dolayı 102 yıllık cami bu hale gelmiş. Ben genç bir Ankaralı ve Ankaragüçlü olarak ve şu an Ankaragücü kulübü başkanı olarak bu durumdan utanıyorum. Bizi bu duruma getiren arkadaşların da ileriki haftalarda sizlerinde huzurunda, camianın huzurunda hep beraber oturarak bu duruma nasıl gelindiğiyle ilgili hesap vermek zorundayız. Daha önceki yöneticilerimiz ve kulüp başkanlarımız bu çağrıma lütfen kulak verin. Ankaragücü'ne iyi ya da kötü hizmet ettiniz. Buyrun, gelin herkesin huzurunda hesap verelim. 15 veya 20 günlük süre zarfında iki saatlik uykuyla yeni arkadaşlarımızla beraber burada yatıp burada kalkıyoruz. Dağ gibi sorunlar büyümüş, bunların içerisinden çıkmak istiyoruz. Biz bunları ne için yapıyoruz kulübümüzü sevdiğimiz için yapıyoruz. Evimizden, işimizden, cebimizden bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Bu borcu yeni arkadaşlar ya da ben yapmadım ifadesini,"kullandı.

Ankaragücü'ün son sırada değilde ligin başındaymış gibi hareket edenlere Altınyuva : "Kulüp sanki 100 Milyon TL borçlu değil de kasasında 100 Milyon TL parası var, Süper Lig'de sondan birinci değil de birinci sırada, herkes birlik ve beraberlikten uzak başka hesaplar peşinde. Kimse burada Ankaragücü'nü seviyorum, ben Ankaralıyım, Ankaragüçlüyüm bunları bırakın arkadaşlar. Ben yönetime girmeden önce de, başkan seçilmeden önce de herkese söyledim. Benim kimseyle kavgam yok, daha önce bu kulübe hizmet etmiş bütün arkadaşları, başkanları bekliyorum. Ankaralı vekillerimizi, bakanlarımızı hatta Başbakanımızla da görüşmek için talepte bulunacağız. Bu durumları kendisine bizzat anlatacağız ve şu an Başkentimizin takımına sahip çıkılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Birkaç tane eski başkanımız haricinde arayan soranımız olmadı. Kulüp çok zor durumda. Ben buradan hepinize tekrar sesleniyorum. Fenerbahçe maçından sonra İnşallah kazanırız geliriz burada herkesi utandıralım diye,"konuştu.

Bütün eski yöneticilere çağrıda bulunan Başkan Sami Altınyuva: "Bütün eski yöneticilerimiz ve kulüp başkanlarımız gelsin camianın önünde hesap versin, ben de orada olmaya hazırım. Kulübün 95 Milyon borcu bulunduğunu açıklayan Altınyuva, kulübün borçlarını araştırma içerisinde olduklarını belirtti. Ben 4 sene önce yöneticilik yaptığım süre zarfında, belki rakamlarda biraz yanılabilirim 7-8 Milyon TL borcumuz 10-15 Milyon'na yakın da bir gelirimiz vardı. Benim yöneticilik yapmış olduğum süre zarfında hiçbir yönetici ihtar çekmemiş, transfer yasağı olmayan, rahatlıkla primlerini ve transfer taksitlerini ödeyen, bu kadar büyük sorunlarla uğraşmayan bir Ankaragücü vardı. Ne oldu da son 3 senede 100 Milyon'a yakın borçla karşı karşıyayız. İki gün önce Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüştüklerini dile getiren Altınyuva, görüşmenin ardından birkaç yöneticinin kendisine, son bir 2 sene içinde TFF'den 46 Milyon'a yakın bir hak edişleri olduğu bilgisini verdiğini söyledi. "Arkadaş 45 Milyon TL bir para. 100 Milyon bir borç 145 Milyon liralık bir bütçe ile takımın haline bakın" diyen Altınyuva, Galatasaray veya Beşiktaş'ın bir yıl içerisinde bu kadar bütçesi olmadığını iddia eden Altınyuva, "Başkent'in takımı bu halde bunun hesabının sorulması lazım" dedi.

Mevcut kadrodan kaç futbolcu TFF'ye başvurdu ve kulübün futbolculara olan borcu ne kadarsorusuna Altınyuva,"14 futbolcumuz kulübün şu an bulunduğu durumdan dolayı, çocuklar da haklı olarak geleceklerini düşündükleri ve kulübün bu kaos ortamında ileriyi göremedikleri için geçmiş dönemdeki alacaklarıyla ilgil ihtar çekmişler ve haklı olduklarına,"değindi.

Mevcut futbolcuların yüzde 80'inin kendilerinden önceki dönemlere ait alacakları nedeniyle ihtar çektikleri anlatan Altınyuva, "Arkadaşlarımızı tek tek çağırıyorum. Dün akşam 12.00'da Tonia Tisdell futbolcu kardeşimizle beraber oturduk yüzde 99 fikir birliğine vardık ve bu konu üzerinde anlaştık. Futbolcu kardeşlerimizle tek tek görüşüyorum, kulübümüzün mali sıkıntısı olduğundan dolayı buradaki yönetici kardeşlerim kendi evlerinden, rızıklarından keserek bu kardeşlerimize ödeme yapacaklar" şeklinde konuştu.

Tonia Tisdell'in kendisine "Başkanım ben kontör alacak para bulamadım. Bana hiç kimse para vermedi, senden Allah razı olsun. Geçen gün Karabük spor maçı primlerini yatırdınız ilk defa elime toplu bir para geçti. Ailem Amerika'da annem hastanede, para göndereceğim, hastaneye yatıracağım, yatıramadım. Sizin sayenizde şu an bir moral, motivasyon oldu" dediğini açıklayan Altınyuva, son 2 yıl içerisinde futbolculara neden para verilmediğini sordu.

"Biz şu an geçmişteki yöneticilerin hatalarını toparlamaya çalışıyoruz" diyen Altınyuva, Ankaragücü'nün UEFA'da dosyalarının bulunduğunun ve yakın bir döneme kadar kulübün borçlarının ödenmemesi durumunda, FIFA Disiplin Kurulu'na sevk edileceğinin hatırlatılması üzerine Başkan Altınyuva, önceki dönemlerde kulüpte oynamış yabancı oyuncularla ilgili UEFA'ya başvuruların bulunduğunu ve miktarın 2.5 milyon euro civarında olduğunu belirtti. Altınyuva, Konuyla ilgili Fenerbahçe maçından sonra Yönetim Kurulu'nun toplanacağını ve alınan kararların ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Altınyuva, bir gazetecinin "Kulübün birlikteliğini sağlamak adına Ankaragücü'nün borçları ne olacak?" şeklindeki sorusunu, "Hepimizi birlik içersinde olsak, bütün samimiyetimle inanıyorum bu sıkıntıyı çözeriz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi kendi aramızda uğraşmamız. Arkadaşlar bırakın da biraz nefes alalım. Bizim buradan hiçbir menfaatimiz yok. Tamamen kulübümüzü bir yerlere getirmek için geldik. Bırakın kavgayı, gelin bir araya gelelim. Bu sorunları nasıl çözeriz ona bakalım" şeklinde cevapladı.

SAVCILARA VE MALİYE MÜFETTİŞLERİNE ÇAğrıDA BULUNDU

Savcılara ve Maliye Müfettişlerine çağrıda bulunan Altınyuva, Ankaragücü'nün alacak-verecekleriyle ilgili ve bu duruma nasıl getirildiğine ilişkin detaylı bir araştırma yapılmasını istedi.

Teknik Direktör Ziya Doğan'ın en az 4 transfer istediğinin hatırlatılması üzerine Altınyuva, "Hocamız zor bir dönemde bizimle beraber göreve devam ediyor. Ziya Hoca'nın kişiliğiyle ve insanlığıyla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Hocamızla devamlı fikir alışverişi yapıyoruz. Bizim bulunduğumuz durumu en iyi anlayan hocalardan bir tanesi, kendisiyle göreve devam etmek istediğimiz söyledim. O da benimle çalışmak istediğini söyledi" ifadelerini kullandı. Ziya Doğan'ın kendisinden acil olarak istediği 4 futbolcunun da transfer yasağının kaldırılmasının ardından kulübe kazandıracaklarını açıkladı.

Altınyuva, Ankaragücü'nde geçmiş dönemlerde oynamış bazı futbolcuların kulüpten alacağının bulunduğunu söyleyerek, "Bunların yüzde 80'niyle bizzat görüştüm. Söylediklerini söylüyorum: 'Başkanım, biz Ankaragücü spor kulübünden ekmek yedik Allah razı olsun. Bazı sorunlar olabilir. Bu sorunların çözülmesi konusunda biz de size destek olacağız.' şeklinde olumlu yanıtlar alıyorum" dedi.

"Gitmek isteyen oyuncuları takımda tutabilecek misiniz?" sorusuna Altınyuva, "Şu an biz Başkan-futbolcu gibi değil abi-kardeş ilişkisiyle işlerimizi yürütüyoruz. Ben arkadaşlara söyledim. 'Ankaragücü Spor Kulübü'nde kimsenin alacağı kalmaz, kalmamıştır da. Er geç bu kulüpten alacağı olan herkes alacağını alır' dedim" cevabını verdi.

Takımdaki oyuncularla birebir konuştuğunu söyleyen Altınyuva, "Arkadaşlar bizim üzerimize ne düşüyorsa ben yapmaya hazırım, futbolcu olarak sizin üzerinize ne düşüyorsa siz de yapmaya hazır olun dedim. Bu arkadaşlar da bizimle beraber olmak istediklerini söylediler. İlk önce Özgür Çek daha sonra Tisdell ile görüşmelerimi yaptım. Pazartesi günü Özgür Çek kardeşimiz, ailesiyle beraber beni ziyaret edecekler, yüzde 99 belli bir noktaya geldik ve anlaştık. Yöneticilerimizin ve benim şahsi çeklerimiz vererek geçmişe dönük alacaklarını tahsil edeceğiz. Kulübü bu zor durumda yalnız bırakmayacaklar bana bu şekilde söz verdiler. Ben de elimden ne geliyorsa yapmaya söz verdim. İnşallah, Allah'ın izniyle bu sıkıntılı dönemden de hep beraber el birliğiyle kurtulacağız" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Kulübe sizin ve bazı arkadaşlarınızın üye olmadığınız söyleniyor?" şeklindeki sorusunu Altınyuva, "İşi gücübıraktık kulüp Başkanı Sami Altınyuva kulübe üye mi değil tartışmasına kaldık" diye yanıtladı. Altınyuva, kulüp üye kayıt defteri ve karar defterini açarak kendisi ve bazı arkadaşlarının kulübe üye olup olmadığı konusundaki tartışmalara son noktayı koyarak, "Daha önce kulüpte yöneticilik yapmış, asbaşkanlığı yapmış, basın sözcülüğü yapmış, kulübün bütün karar defterlerinde imzası olan bir adamın kulübe üye olmamasını mantığınız alıyor mu" dedi.

Bu tür konularla ilgilenenlere, "Siz en büyük Ankaragücü düşmanısınız, kulübün ligden düşmesini istiyorsunuz, bizim çalışmamızı engelliyorsunuz" diyen Altınyuva, Ankaragücü kulübü başkanının bu tür konularla uğraşmasını doğru bulmadığını dile getirerek, konuyu gündeme getirmek isteyenleri kınadı.

Kulübün bulunduğu duruma ilişkin olarak, "Bu duruma düştüğümüz için, kapalı kapılar ardından ağlıyoruz" diyen Ankaragücü Başkanı, camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kulübün Lig'de kalıp kalmayacağına yönelik değerlendirmelerde bulunan Altınyuva, "Bize çalışma fırsatı verirlerse, nefes alma fırsatı verirlerse, bizi icralarla, üyeliklerle, ıvır zıvırla uğraştırmazlarsa ben inanıyorum bu takım bırak Lig'de kalmayı, üst seviyelere oynayacak" dedi.

Ankaragücü'nün 50 Milyon'a yakın şahıslara ve şirketler borcu bulunduğunu açıklayan Altınyuva, bazı şirketlerin Ankaragücü'nü icraya verdiğini belirterek, "Bugün Ankara'da bulunan bir marketten bir icar geldi. Onlar kendilerini çok iyi biliyor. Ama kamuoyuna gerekirse açıklayacağım. Kulübümüzün muhasebelerinin tutulduğu bilgisayarları kaldırıp götüreceklerdi ben müdahale etmesem. Bütün her şeyimiz bizim orada. 40 bin liraya yakın alacağı var ve 2 buçuk yıl beklemiş, avukat ve haciz yollamamış. 2 buçuk yıl bekleyen adam 2 haftada 2 kez icra yolladı ve bugün nakliye tutmuş bilgisayarları kaldırıp götürecekti" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü taraftarına çağrıda bulunan Altınyuva, "Şu an bize tek sahip çıkan taraftarlar. En az 100 kişiye mesaj yolladım hemen sağ olsun kardeşlerimiz, abilerimiz, beraber tribünde maç izlediğimiz arkadaşlarımızın hepsi geldi; neler yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye bize sahip çıktılar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title