Haberler

Amasya'da "Yeşil Nöbet" İstasyon İçin İptal Kararı Çıkardı

Güncelleme:

Amasya'da park alanının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi üzerine açılan iptal davasında, mahkeme geçici yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Amasya'nın Hızırpaşa Mahallesi'nde park alanının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi üzerine 20 yaşındaki Tuba Kalelioğlu tarafından dün Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'ne açılan iptal davasında karar alındı.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Mahkeme, park alanı için Amasya Belediyesi'nin 07 Kasım 2006 tarihli revizyon imar planının, 09 Ağustos 2008 tarihli arsa ve arazi düzenlemesi işleminin ve 23 Mayıs 2014 tarih 2014/101 sayılı yapı ruhsatı işleminin iptali ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar park için nöbet tutan vatandaşları sevindirdi.

"AMACIMIZA ULAŞTIK"

Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, mahkemenin idarenin savunması alınıncaya kadar yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, "Şu an için amacımıza ulaştık. Mahkeme savunmanın alınmasının ardından tekrar değerlendirme yapacak. Tarafları dinleyecek, delilleri değerlendirecek daha sonra nihai kararını verecek. Mahkemeye de biz teşekkür ediyoruz. Çok hızlı bir karar verdiler. Beklediğimiz bir karar oldu" dedi.

AK PARTİLİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Amasya Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir de, akaryakıt istasyonu için verilen ruhsatın iptali için idare mahkemesine dava açtıklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Amasya Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (13)

İSKENDER BÜYÜK:

Millet mi? Hıh! Kim ki onlar? Devlet, onlara sahip çıkmasa hepsi zavallı yaratıklar. Benim için zavallı yaratıklar olmanızda bir sakınca yok! Ama benim için devlet; onlara bırakılmayacak kadar, sahip çıkılacak kadar kutsaldır!

3
19
yanıtYanıtla
tolgay cetinkayatolgoay@1907hotmail:

Hepsi Tarzan oldu başımıza dogaci otaburlar ezikler kopiller

5
13
yanıtYanıtla
çeeesii:

bakın faşistler bi de Lice ye laf atıyorsunuz.Bakın direnince kazanılıyormuş demekki ,Lice ye de kalekol yapılmayacak.

2
13
yanıtYanıtla
AMASYALIabdulkadiradem@hotmail.com:

CHP''NİN BU DÖNEM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLYAS AYIK''IN AMASYA''NIN GÖBEĞİNDE PETROL İSTASYONU VAR. PATLAMAYA HAZIR SAATLİ BOMBA GİBİ DURUYOR VE HARIL HARIL ÇALIŞIYOR. GAZETECİ ARKADAŞ SORDU; ''KENDİ TESİSİN İÇİN NEDEN TEPKİ GÖSTERMİYORSUN.'' CEVAP YOK. ANLAYACAĞIN TAVANIN DİBİ KARA SENİN Kİ BENİM KİDEN KARA.

yanıt0
yanıt0
AMASYALIabdulkadiradem@hotmail.com:

Şehirler de yurtsever olarak, dağlar da terörist olarak GEZİ'' nirsiniz. Onun için halkımız size inanmamaktadır. Sizler onca fidanlarımıza (asker, polis, korucu, öğretmen, imam, vatandaşlarımıza.........) kıydınız. Çevrecilikten daha ziyade önce içinizde ki lağım pisliğini temizleyiniz.

yanıt0
yanıt0
Ömer Aksu:

Direniş sonuç verdi sonunda. Sen kimsin park alanına akaryakıt istasyonu yapacaksın? Ağaç kesilir mi? Yazıklar olsun. Parkta nöbet tutan Amasya halkına helal olsun! Parklarına sahip çıktılar.Akaryakıt istasyonu yapacaksın diye 137 ağacı keseceksin hee? Sizin kafanızı keseriz neyi kesiyorsunuz siz? Halk nerede piknik yapacak? Çocukları nerede oynayacak? Soran yok.

9
4
yanıtYanıtla
AMASYALI:

TEPKİ GÜZEL BİR EYLEM. AMA PKK''LI TERÖRİSTLERİN AMASYA MERKEZE BAĞLI ZANA KÖYÜ MEVKİSİNDE 2 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETTİKLERİNDE BU KADAR TEPKİ GÖSTERMEDİLER. AĞAÇLARA KIYMETİ ŞEHİTLERİMİZİ DE VERSENİZ SİZİN GERÇEK BİR VATAN SEVER OLDUĞUNUZA İNANIRIM. AMA NAFİLE.

6
6
yanıtYanıtla
AMASYALI:

NEDEN AMASYALI GENİŞ KATILIM SAĞLAMIYOR SORUSUNA; ''SOLCULAR (komünistler) AĞAÇLARA BİLE İDEOLOJİK AŞILAMA YAPMAK İSTİYORLAR ÇEVRE BİLİNÇİNDEN DAHA ZİYADE. BU NE YAMAN ÇELİŞ Kİ.

4
7
yanıtYanıtla
ali olgun:

ülkede 2000-3000 akaryakıt istasyonu satılık neden bu yatırımcı satılık istasyon alarak işini görmüyor da... insanların parkını devletin olan araziyi kiralayıpta bir nevi çalarak hırsızlık yaparak burada istasyon yapmak istiyor. ben söylim çünkü 3 kuruş kira verecek 3-5 milyon türklirası kar edecek. yazık vatandaş da nöbette.. bu belediye vatandaşlara mı belediye yoksa para sahibi patronlara mı belediye? bu iş olsa belediyede pasta keser yer patronla beraber.

9
1
yanıtYanıtla
ali olgun:

keşke ben de samsun idare mahkemesine açsaydım istasyon iptal davasını.. ben trabzon idare mahkemesine açtım beşikdüzündeki çıkıştakinin iptali için.. bura kıyı kenar ilk 50 metre sahil seridi içinde 3 ay oldu ne arayan var ne de soran mahkeme hala görülmedi bekliyoruz.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title