Haberler

Almanya'da 92 Yaşındaki Türk'e Belediye Sahip Çıktı

Berlin'de 17 aydır kirasını veremediği için kaldığı evden çıkarılmak istenen 92 yaşındaki Türk'ün borcu belediye tarafından ödendi.

Berlin'de 17 aydır kirasını ödemediği için kaldığı evden çıkarılmak istenen 92 yaşındaki yaşlı adamın borcunun belediye tarafından ödendiği bildirildi.

Neuköln semtindeki bir evde kalan 92 yaşındaki Mustafa Öz, 17 ay kirasını ödemeyince ev sahibi, bir süre önce hakkında dava açtı. Mahkemenin, evin boşaltılmasına karar vermesi üzerine Öz'ün, bakımından sorumlu firmanın çalışanları belediyeye başvurdu.

Mahkeme kararı uyarınca bugün evden çıkarılacak olacak yaşlı adamın 7 bin avroluk borcu, öğlen saatlerince belediye yetkililerince ev sahibine ödendi. Evinde kalmanın mutluluğunu yaşayan demans hastası Mustafa Öz, yetkililere teşekkür etti.

Üç çocuğu Türkiye'de yaşayan Mustafa Öz, bugüne kadar kiranın bankadaki hesabından kesildiğini düşündüğünü belirterek, "Beni kimse uyarmadı. Sonra borcumun olduğunu söyleyerek evden çıkmamı istediler. Belediye görevlileri bana sahip çıktı" diye konuştu.

Öz'den sorumlu belediye görevlisi Riat Baydaroğlu ise "7 bin avroyu geçen kira borcu belediye tarafından karşılandı. Fakat eylül ayı itibarıyla kiranın düzenli yatması gerekiyor. Böyle sorunlarla karşılaşmamak için vatandaşlar kiralarını düzenli ödemeli" dedi.

Öz'ün kirasının ödenmesi konusunda bankaya otomatik talimat vereceklerini ifade eden Baydaroğlu, "Böylece her ayın birinde veya ikisinde kira hesabından çekilecek. Bu sayede Mustafa Bey bu işleri takip etmek zorunda kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Mustafa Öz'ün bakımını yapan özel şirket çalışanı Hanım Yeşilyurt da "Mustafa Amca'nın evden çıkarılması kararı verilmişti. Bu sabah belediye toplantı yaptı ve ev sahibiyle anlaştı, Mustafa Öz'ün borcu karşılandı. Kirasını şimdi devamlı öderse evinde kalabilir" şeklinde konuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öz Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title