Haberler

Alman Siyasilerden Erdoğan'ın Köln Mitingine Tepki

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta Köln'de yapacağı 18 bin kişilik mitinge Alman siyasetçiler tepki gösterdi.

Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta Almanya'nın Köln kentindeki 18 bin kişilik Lanxess Arena Salonu'nda yapacağı mitinge bazı Alman siyasetçiler tepki gösterdi.

"SEÇİM KAMPANYASI İÇİN YANLIŞ YER"

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider, ziyaretin zamanlama ve içeriğini, yanlış ve uygunsuz bulduğunu söyledi. Westdeutsche Allgemeine (WAZ) gazetesindeki habere göre, Schneider, "KRV, Erdoğan'ın seçim kampanyası için yanlış bir yer. Erdoğan'nın KRV'deki Türklerin başbakanı tavrını takınması kabul edilemez. Eyaletimizdeki Türklerin başbakanı, KRV Başbakanı Hannelore Kraft'tır, Erdoğan değil" dedi.

"BİAT ŞOVUNU KÖLN'DE YAPMAMALI"

Almanya'da koalisyonun en küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'nun Genel Sekreteri Anderas Scheuer ise Speigel Online'a yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 'Biat şovunu' Köln'de yapmaması gerektiğini söyledi. Scheuer, "Erdoğan seçim kampanyası savaşlarını Almanya'ya taşımamalı" diye konuştu.

CSU'nun Federal Meclis Grup Sözcüsü Gerda Hasselfeldt de, "Umarım Erdoğan Köln'deki toplantıyı suistimal ederek Almanya'daki Türkleri kendi amaçları için kullanmaya kalkmaz" dedi.

"ACIYI ÖFKEYE DÖNÜŞTÜRDÜ"

Yeşiller Partisi liderlerinden Cem Özdemir ise, Türkiye'deki maden faciasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretini etkileyeceğini söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Erdoğan, Soma faciasındaki davranışlarıyla bir çok Türk'ün derin acısını öfkeye dönüştürdü. Artık sadece basit bir seçim kampanyası yapamaz. İnsanlara çatmak yerine, matemi ve ekonomik sonuçları kabul etmelidir."

PROTESTO HAZIRLIĞI

AK Parti'nin Avrupa'daki lobi teşkilatı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD'nin 10'uncu kuruluş yıldönümü için Köln'e gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek için Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Erdoğan'ı protesto için hazırlık yapıyor. Protesto hazırlığındaki STK'ların başında Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) geliyor. AABF'nin çatı örgütü Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu AABK'nın Genel Başkanı Turgut Öker, "Bundan önce olduğu gibi Erdoğan'ı Avrupa'da ayak bastığı her yerde protesto edeceğiz" dedi. 14 Avrupa ülkesinde örgütlü AABK'nın düzenleyeceği protesto mitingine 40 bin kişinin katılması bekleniyor. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500

Yorumlar (172)

MANAVundefined:

Alevilerin çoğu zaten Türk değil.Üstelik Türkleri sevmezler.Bunu Almanya'da kaldığım zamanlarda çok iyi öğrendim.Bir kısmı pkk sempatizanı üstelik.

22
34
yanıtYanıtla
cetinundefined:

COK DOGRU SEN ONCE 301 IN HESABINI VER SONRA NERE GIDERSEN GIT YETTI GARI GINA GELDI

26
23
yanıtYanıtla
ZIHNIYETsims74@gmx.de:

O IS SAVCININ ISI OCAKSAHIBINI GITSIN TUTUKLASIN MALVARLIGINADA ELKOYSUN BUNA DEVLETI YÖNETENLERDEN BIRI KARSI CIKSIN O ZAMAN CIKALIM SOKAKLARA

yanıt0
yanıt0
Mundefined:

BU PROTESTOCU ALEVİLER KENDİLERİNE KATLİAM YAPAN, TEPELERİNE BOMBA YAĞDIRAN, ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN MAĞARAYA KAPATIP BÖCEK GİBİ ZEHİRLİ GAZI VEREN CHP'NİN PEŞİNDEN GİTMELERİNİ İZAH ETSELER DE ANLASAK!!!

23
20
yanıtYanıtla
Ms.96312@hotmail.com:

KIRMIZIYA BASAN GEZİ BEYİNLİ ZEVZEKLER! GEREKÇENİZİ AÇIKLAYIN DA BİLGİLENELİM. YOK ÖYLE APTALCA NOT VERMEK!

yanıt0
yanıt0
ANTİTROL DENEN ZEVZEK!s.96312@hotmail.com:

DİYECEK LAFIN VARSA DE ÂLİM SANSINLAR, YOKSA SUS Kİ ADAM SANSINLAR! DİKKAT ETTE KENDİLERİNİ DİYE BAŞLAYAN CÜMLENDEKİ FİİLİ SANA VEYA KIYMETLİ ANNENE UYGULAMASINLAR! EDEBİNİ TAKIN GEZİ BEYİNLİ!

yanıt0
yanıt0
ŞEYH ŞAMİLundefined:

ALMANLAR TEPKİ VEİYORSA TÜRKİYE DOĞRU YOLDA DEMEKTİR.ALMANLAR OSMANLININ AYAĞA KALKTIĞINI GÖRDÜLR AMA NEYAZIK Kİ ÜLKEMİZDE BUNU GÖRMEZDEN GELEN GAFİLLER HALA VAR.EY GAFİLLER SİZ PROTESTO EDİN İSLAM ÜMMETİ SN ERDOĞANIN YANINDA.(HIRSIZ VE ARSIZLARI AYRI TUTUYORUM)ALLAH İSLAMA YARDIM EDENLERİ VATANA MİLLETE HİZMET EDENLERİ MUZAFFER ETSİN,YAHUDİ VE HİRİSTİYAN TAŞERONLARININDA KURDUKLARI TUZAĞA DÜŞÜRSÜN İNŞAALLAH.SELAM VE DÜA İLE

26
11
yanıtYanıtla
ŞEYH ŞAMİLhkadir_23@hotmail.com:

AHMET E,SEN SELÇUKLU DİYEBİLİRSİN SENİN SORUNUN ,.BEN OSMANLI DİYORUM.BU YORUM HİÇBİR TÜRK VATANDAŞINI RAHATSIZ ETMEZ.TABİ SİZİN VATANDAŞLIK MENSUBİYETİNİ BİLMİYORUM.O DA SENİN SORUNUN

yanıt0
yanıt0
nesimundefined:

Nooldu la zorunuza mı gitti. Bize her yer Türkiye.

20
16
yanıtYanıtla
KARAKOÇAN LI GİYİMCİcan-23caan@hotmail.com:

HERKES KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 172 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title