Haberler

Alman Siyasetçiler Türk Kökenlilerle Genel Seçimleri Tartıştı

Almanya’da 22 Eylül'de yapılacak seçimler öncesinde Frankfurt şehrindeki Palmengarten’da bir açık oturum düzenlendi.

Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak seçimler öncesinde Frankfurt şehrindeki Palmengarten'da bir açık oturum düzenlendi.

Türk medya grupları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu "Sandığa Git İnisiyatifi" adına, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen açık oturuma Hür Demokrat Parti'den (FDP) Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Uyum, Adalet ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn, Hıristiyan Demokrat Birliği'nden (CDU) Aşağı Saksonya Eyaleti eski Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Yeşiller Partisi (Grüne) Federal milletvekili adayı Wolfgang Strengmann-Kühn, Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Hessen eyalet milletvekili adayı Corrado Di Benedetto katıldı.

Hahn, göçmen kökenli vatandaşların sorunlarının başında  Almanca eksikliği ve bundan dolayı yaşanan sıkıntıların geldiğini söyledi.

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi tarafından katledilen vatandaşlarla ilgili konuya da değinen Hahn, resmi olarak ilk özür dileyen kişinin kendisi olduğunu söyledi. Hahn, Kassel'de öldürülen Halit Yozgat'ın ailesinden özür dilediğini kaydederek, yaşananların utanç verici olduğunu söyledi.

Toplantıda Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşların sorunları ve bunların çözüm konuları üzerinde tartışıldı. Göçmen kökenli vatandaşlara karşı uygulanan ırkçılığın sert bir dille eleştirildiği programda SPD'li Di Benedetto, seçilmeleri halinde Hessen eyaletinde ırkçılıkla mücadele ile alakalı bir kanun getirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

CDU'lu Aygül Özkan ise konuşmasında Türkiye kökenli vatandaşların meslek yeri bulmaları konusunda ırkçı bir tutumla karşılaştıklarını ve bu ayrımcılığın önüne geçilebilmesi için medya ve kamu kurumlarında çalıyan göçmen kökenlilerin sayısının fazla olması gerektiğini söyledi. Bu tür kurumlarda yabancıların çalışması durumunda, ırkçılıkla mücadele edilebileceğini kaydeden Özkan, iş verenlerin de göçmenlerin önünü açmaları ve ayrımcılık uygulamaları gerektiğini vurguladı.

Yeşiller partisinden Strengmann-Kühn ise, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakkına sahip olmaları gerektiğini söyleyerek bu yönde çalışacaklarını söyledi. Kühn ayrıca, ekonomik çalışmaların dışında eğitim konularında da vatandaşların yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

UETD Hessen Eyaleti Başkanı Muhsin Şenol, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada oy kullanma hakkına sahip olan Türk vatandaşlarının seçimlerde sandığa giderek oylarını kullanmaları gerektiğini belirterek, "Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor.Vatandaşlarımız parti programlarını okusunlar, adayları şahsen tanımaya çalışsınlar. Oylarını bu şekilde kullansınlar" dedi.

Şenol ayrıca Türkiye kökenli göçmen gençlerin partiler içerisinde aktif rol oynamaları gerektiğini vurgulayarak, gençlerin partilerde yer almalarının Türk toplumu için faydalalı olacağını söyledi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya Hessen Eylül Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title