Haberler

Ali'yi Bulmak İçin Ren Nehri Kuzey Denizi'ne Kadar Taranacak

Almanya yaklaşık bir haftadır Ali'nin hikayesini konuşuyor.

Almanya yaklaşık bir haftadır Ali'nin hikayesini konuşuyor. Ülkede kahraman ilan edilen Ali'nin ailesini Köln Anakent Belediye Başkanı yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes ile Köln belediyesi meclis üyesi Malik Kahraman aileyi ziyaret ettiler. Elfi Scho-Antwerpes Ali'nin bulunması için tüm imkanlarını seferber edecekleri sözünü verdi. Belediye ayrıca geçmiş olsun ziyaretinde bulunan misafirlerin konaklaması için de evin önüne bir ziyaret çadırı kurdurdu. Ali kaybolduktan sonra aynı gün nehirde arama yapılmış ve daha sonra ise arama çalışmaları durdurmuştu. Türk ve Alman basının Ali'yi her gün manşetlere taşıması belediyenin harekete geçmesinde etkili oldu. Ali'nin eşi ve çocuklarının iki uzman psikolog eşliğinde psikolojik destek aldıkları da bildirildi.

CANLI BULUNMASINI UMUT EDİYORUZ

Mikrofonlarımıza konuşan Ali'nin kardeşi Hünkar Kurt 'Abim kaybolduktan sonra aramalar durdurulmuştu ancak şimdi aramalar tekrar başlatıldı. Belediye başkanı Duisburg'un ötesine geçip Hollanda'da da aramaların yapılmaya başladığını söyledi. Şu anda bizim tek isteğimiz ağabeyimin bedenini canlı olarak bulmak, inşallah bu olur, arzumuz isteğimiz bu. Bir şekilde ağabeyimin bedeninin bulunması, ilk etapta da canlı olarak bulunmasını istiyoruz' dedi.

ARTIK O BİR KAHRAMAN TÜRK

Ağabeyinin hala bulunamamasının üzüntüsünü yaşayan ve abisinin canlı olarak bulunmasını ümit eden Hünkar Kurt sözlerine şöyle devam etti: 'Gerek gazeteler gerekse sosyal medyada ağabeyime kahraman Türk deniliyor. Kendisi dini, mezhebi, rengi, ırkı gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin, sadece çocuklara yardım etmek için, kendininde evlat sahibi olması ve o duyguları bildiği için bir an bile tereddüt etmeden suya atlıyor ve 600 metre kadar suda sürükleniyor. Kız çocuğunu zor da olsa kıyıya kadar getiriyor ve kendisi tutunamıyor, çıkamıyor. Bu bir kahramanlık öyküsü belki ama bunu herkesin yapabileceğini zannetmiyorum. Herkesin dualarını bekliyoruz. İnşallah bulacağız.'

KENDİ İMKANLARIYLADA ARAMAYA DEVAM EDECEKLER

Biraz gecikmelide olsa Köln belediyesinin kendilerine yardım etmesinin ümitlerini arttırdığını belirten Ali'nin yeğeni Oktay Ilgaz ise şunları söyledi: 'Başkonsolosluk aradı ilgilendi, biraz gecikmelide olsa belediye yanımızda olduğunu gösterdi. Belediye başkanı yardımcısı bugün iki kez geldi ve belediye başkanı kendisi de geleceğini söylemiş. Sağ olsunlar misafirlerimizin kalması için bir çadır kurdurdular. Arama çalışmalarının tekrar başlaması bizi sevindirdi ancak biz kendimiz de aramaya devam edeceğiz. Ali'nin eşi, dostu, arkadaşları ve sevenleri Cumartesi günü saat 12.00'de evin önünde toplanıp Duisburg'un da ilerisine kadar elimizden geldiğince küçük bir umut için nehir kenarından yürüyerek ve araçlarla arayarak ilerleyeceğiz.'

DESTEK VERİYORLAR

Ali'nin sevenleri "Ali Kurt Der Held vom Rhein ' Ren nehrinin Kahramanı Ali Kurt' isimli bir Facebook sayfası oluşturdular. Henüz kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden 7 binden fazla kişinin katıldığı sayfa ile Ali'nin ailesine destek verilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Denizi Ren Nehri Ali Kurt Almanya Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Bakmadan Geçme

GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title