Haberler

AK Parti Sözcüsü Ünal: YPG, 400 DEAŞ'lıyı Türkiye ile Savaşması İçin Serbest Bırakmış

Güncelleme:

Bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, YPG'nin esir tuttuğu 400 DEAŞ'lı teröristi Türkiye'ye karşı savaşmaları için serbest bıraktığını açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal önemli açıklamalarda bulundu. Ünal şunları söyledi:

Rakka, Münbiç, Suriye'nin birçok yerinde açıktan, geçmişte kimyasal silahlar kullanıldığı halde, çocuklar ve kadınlar katledildiği halde bu konuda bir hassasiyet belirtilmedi. Türkiye Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda azami hassasiyet gösterdiği, bu konuda uluslararası izleme komitilerine,basına yayına son derece şeffaf bir süreç yürüttüğü halde sözkonusu PKK olduğunda Avrupalı dostların nasıl bir harekete geçtiğini, karalama propagandasına geçtiklerini içeride ve dışarıda görüyoruz.

CHP'DE TERÖR ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

ÖSÖ'yle ilgili CHP açıklamalarına devam ediyor. CHP'den sağduyulu, aklı selim bir ses yükseldi, "emperyalist güçler maşa kullanıyor" dedi ve Türkiye'nin ÖSÖ ile harekette bulunmasının önemli olduğunu açıkladı Dursun Çiçek. Bir yanda istihbarat raporları öbür taraftan 'PKK'lı arkadaşlar' diyen, öte yandan Özgür Suriye Ordusu üzerinden terör algısı oluşturmaya çalışan bir CHP var kaşımızda.

YPG DEAŞ'LI MİLİTANLARI SERBEST BIRAKTI

CHP'nin son üç yıldan beri kullandığı temel argümanlardan bir tanesi Türkiye'nin DEAŞ desteğiydi. Biz Rakka'da PYD, YPG ile DEAŞ'ın ilişkisinin nasıl deşifre olduğunu ortaya koymuştuk. Bu konuda yeni bir gelişmeyi ortaya konuyorum. Özellikle Rakka'da 400 DEAŞ'lı militanın YPG'liler tarafından serbest bırakıldığını sizinle paylaşmak istiyorum.

PYD ÇOCUKLARI ZORLA ASKERE ALIYOR

PYD terör örgütü tarafından Rakka'dan Afrin'e takviye amacıyla örgüt mensuplarının kaydırıldığı bu çerçevede örgüt tarafından genç kızlara, adeta çocuk yaştaki dönük gençleri zorla askere alma çalışmalarının başlatıldığı, örgüte katılanlara ev ve araba vaadlerinde bulunduğu teyid edilmiş durumda.

MUTABAKAT KOMİSYONU ÇALIŞIYOR

Yerel yönetimlerle ilgili düzenlemelerin TBMM'de yasalaşması geçmesi gerekiyor. Milli Mutabakat Komisyonu'nun çalışmalarına dair basında bazı haberler yer aldı. Milli Mutabakat Komsiyonu çalışmalarına devam ediyor. Komisyon bütün uyum yasalarının tamamına yakınını birlikte değerlendirmek ve diğer siyasi partilerin katkılarını da değerlendirmek ve yapılan çalışmalar doğrultusunda komisyonun çalışmalarını peyderpey genel başkanlarına sunmaya devam edecektir.

SP LİDERİ NEZAKET ZİYARETİ YAPTI

Sayın Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı nezaket ziyareti son derece samimi bir ortamda karşılıklı Türkiye'nin gündemine dair bazı değerlendirmeler yapıldı. Uyum yasalarına ilişkin bazı tekliflerin yazılı olarak raporlar halinde sunuldu. Genel hatlarıyla hem bir nezaket ziyareti hem de Türkiye'nin temel meselelerinin karşılıklı olarak değerlendirildiği b ir görüşme şeklinde cereyan etti.

YEREL SEÇİMLERDE 18 YAŞ VE TEK ZARF MUTABAKATI

Yerel seçimlere ilişkin 18 yaş, tek zarf tek sandık bunlar üzerinde mutabakat sağlandı. Diğer hususlar henüz değerlendirme aşamasında.

BİZİM MUHATABIMIZ ABD'Lİ GENERAL DEĞİL

Bizim önceliğimiz Türkiye için tehdit oluşturan terör hedeflerinni kaynağı her neresi olursa olsun, bu ister Cerablus, El Bab, Afrin, Münbiç, Aynel Arap, Kamışlı her neresi olursa olsun bizim için tehdit oluşturan ne ise o terör kaynağını kaynağında yok etme kararlılığımız bizim milletimize verdiğimiz sözün gereğidir. Bizim muhatabımız Amerikalı general değil, bizzat siyasetin kendisidir. Önümüzdeki günlerde Savunma Makanı Matis Türkiye'ye geleceklerdir.

AMACIMIZ TEK ZARF VE TEK SANDIKTIR

Yerel seçimlerde hem belediye başkanı hem belediye meclisi ve diğer unsurların tek bir zarfla ve dolayısıyla tek bir sandıkta toplanmasıdır bizim amacımız.

BÜYÜK KONGRE 12 EYLÜL 2018'DE

Bugün aynı şekilde İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Hizmetlerinden dolayı sayın Selim Temurci'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni İl Başkanımız sayın Bayram Şenocak Bey'e de muvaffakiyetler diliyoruz. Şu ana kadar 42 il ve 835 ilçede kongrelerimiz tamamlandı. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Büyük Kongre de 12 Eylül 2018'de düşünüyoruz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mahir Ünal Ak Parti Türkiye Rakka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title