Haberler

AK Parti Siirt İl Teşkilatı Başbakanın Siirt Ziyaretini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt İl Teşkilatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki 2 günlük ziyaretini, düzenlenen bir basın toplantısında değerlendirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt İl Teşkilatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki 2 günlük ziyaretini, düzenlenen bir basın toplantısında değerlendirdi.

AK Parti İl Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Başkanı Ali İlbaş ve Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci katıldı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te 2 günlük ziyaretti değerlendirildi. Siirt Milletvekili Osman Ören, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında halkın coşkulu karşılaması ellerini güçlendirildiğini belirterek, "Başbakanımızın ilimize yaptığı ziyaret sırasında halkımız gereken ilgiliyi gösterdi. Elimizi güçlendirdi, bu saatten sonra top bizde inşallah imkanları ve bize sunulan güzellikleri eksiksiz dünden itibaren başlayarak bu güzellikleri Siirt'te bir katma değer olarak geri getirmek arzusundayız. Halkımızın coşkulu karşılaması bizi mutlu etti. Vatandaşlarımızın balkonlardan hem gelen heyetimizi selamlaması ve zılgıt çekmesi, toplu açılış olmasına rağmen miting havasına dönüşmesi bizi memnun etti. Bu güzelliği inşallah elimiz güçlenerek Ankara'da Siirt halkına karşı Siirt şehrimize karşı daha fazla çalışarak en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın STK ve kanaat önderleri ile yaptığı toplantıda Siirt'in kronikleşmiş sorunların dile getirildiğini belirten Ören, "Daha önceki gönderme getirdiğimiz Siirt'in sorunları ile ilgili elimiz güçlendi. Bu sorunları Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımız nezdinde teyit ettirdik. Siirt ile ilgili kronikleşmiş bazı sıkıntıları akşam kanaat önderleri ile yapılan toplantıda dile getirilmesi bizi memnun etti. Biz orada toplumsal bir güç aldık" diye konuştu.

Başbakanla randevu alamayıp Siirt ziyareti sırasında Başbakanla görüşmek için Siirt'teki toplantıları işgal eden şahısları bir daha görmek istemediklerini ifade eden Ören, "Dışarıdan gelip başbakanın peşini bırakmayan işadamlarından ricamız kendi işleri için başka yerde onlarla muhatap olsunlar. Başbakanımızın Siirt ziyaretinde en az o günü Siirtlilere bıraksınlar. Bunu talep ediyoruz. Bir dahaki sefer Siirtliler bu güzelliği onlara sunmayacaklar. Bizde gereken tepkiyi bundan sonra koyacağız" şeklinde konuştu.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın Başbakanı karşılamayacağı yönündeki iddialara cevap veren AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ise, başkanın 25 gün önce yayınlanan fotoğrafın son günde gerekçe gösterilmesinin inandırıcı olmadığını belirterek, "Başbakanın programı belli olduktan bir hafta önce AB Bakanı Egemen Bağış Siirt'e geldi. Siirt'e gelir gelmez Belediye Başkanımız Selim Sadak Bey tarafından karşıladı. Karşıladıktan sonra programda olmadığı halde Bakanımız belediyeyi ziyaret etti. Orada oturduk sohbet ettik. Özel görüşmeleri söz konusu oldu. Orada fotoğraflarımızı çeken basın mensupları da oldu. Her kare çekildiğini düşünüyorum. Belediye başkanı orada bir teklifte bulundu, işte Başbakanımız geldiği zaman karşılayacağız. Bakanımıza tekliflerde bulundular. Yine geçen hafta Başbakanımız gelmeden Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz'ı evinde ziyaret ettik. Daha önce bir kaza geçirmişti, ben ve Afif bey ile evine geçmiş olsun ziyaretine gittik. Kendisi de bizzat Başbakanımız geldiğinde ben karşılayacağım belediye meclis üyelerimle en iyi şekilde Başbakanımızı ağırlayacağız diye bize söyledi. Maalesef son gün çark ederek sanki bu söylemleri söylememişler. Başbakanı karşılamamak için bir karar aldıklarını gördük. Tabi bir fotoğrafın 20-25 gün önce Bakanımızla belediye başkanını ziyaret ederken çekilen fotoğrafı bahane göstererek bu fotoğraftan dolayı Twitter'da yayımladığı için ben sayın bakanımla aynı kareye gelmeyeceğim. Başbakanı karşılamaya gelmeyeceğim diye bir beyanata bulunmuş. Kesinlikle inandırıcı bir yaklaşım ve üslup olmadığına düşünüyoruz. Belki kendi aralarında ve genel merkezlerin aldığı bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü 25 gün önce Twitter'da yayımlanan bir fotoğrafı gelip gerekçe göstermesi bana inandırıcı gelmiyor. Keşke gelseydi, Başbakan genel başkan olarak Siirt'te gelmiyordu. Toplu açılışları yapmak için geliyordu. Bu toplu açılışları gerek belediye başkanları olsun kaymakamlar olsun tüm resmi kurumlardaki yetkililer gelip başbakanı karşılıyordu. Gelmediler yine kendileri biliyorlar" ifadelerini kullandı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Ören Ak Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title