Haberler

Afrika'nın Kadın Otomobil Tamircileri

GÖRÜNTÜ RAPORU: - Liberte semtindeki tamirhane- Kadın otomobil tamircileri- Kadınların araba tamiri- Kadınların araba tamirinden detay planlar- Tamirhanesinin kurucusu ve işletmecisi Ndeye Coumba Mbengue ile röportaj- Kadın oto tamircilerinden Ndack Diagne ile röportaj- Tamirhaneden detay planlar Senegal'in başkenti Dakar'da 10 yıl önce hizmet vermeye başlayan "kadınların işlettiği" oto tamirhanesinde" kadın usta ve çıraklar erkeklerle birlikte çalışıyor.

GÖRÜNTÜ RAPORU: - Liberte semtindeki tamirhane- Kadın otomobil tamircileri- Kadınların araba tamiri- Kadınların araba tamirinden detay planlar- Tamirhanesinin kurucusu ve işletmecisi Ndeye Coumba Mbengue ile röportaj- Kadın oto tamircilerinden Ndack Diagne ile röportaj- Tamirhaneden detay planlar Senegal'in başkenti Dakar'da 10 yıl önce hizmet vermeye başlayan "kadınların işlettiği" oto tamirhanesinde" kadın usta ve çıraklar erkeklerle birlikte çalışıyor. İşsizlik oranının yüksek olduğu ülkede kadınlar da erkekler kadar çalışma hayatının her alanında yer alıyor. Kimi zaman cadde kenarlarında seyyar satıcılık yapan Afrikalı kadınlar, kimi zaman da erkeklere has mesleklere yöneliyor.Daha çok erkeklerin tercih ettiği oto tamirciliği de bu meslekler arasında bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Afrika Dakar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title