Haberler

ABD Kış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava sistemi nedeniyle 7 kişi hayatını kaybederken, onbinlerce kişi evlerinde mahsur kaldı, binlerce uçuş iptal edildi

ABD'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, şimdiye kadar en az 7 kişinin ölümüne yol açarken, onbinlerce kişi evden çıkamadı, binlerce uçuş iptal edildi ve yüzlerce araç yolda kaldı.

Meteorologların 'sıradışı' olarak niteledikleri soğuk hava sistemi ABD genelinde etkili oluyor. Kış mevsiminin başında olunmasına karşın ülkeyi etkisi altına alan soğuklar; California, Neveda, Arizona, Teksas, Arkansas, New Mexico, Dakota ve Alaska eyaletlerinde etkisini hissettiriyor. Bu eyaletlere bağlı bazı kentlerde rekor düzeyde kar yağışı kaydedilirken, kar fırtınalarına bağlı olaylarda geçen Perşembe gününden bu yana en az 7 kişi hayatını kaybetti.

Hava sıcaklıklarının yer yer mevsim normallerinin 10 ila 20 derece altına düşmesine yol açan soğuk hava sistemi, Pazar günü 2600'den fazla, Pazartesi ise öğle saatlerine kadar yaklaşık 1500 uçuşu iptal ettirdi. Sadece Dallas'taki Fort Worth Uluslararası Havaalanı'nda 650'den fazla yolcu uçuşların tekrar normale dönmesi için havalimanında bekliyor. Yine Dallas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yaklaşık 20 bin eve elektrik verilemiyor.

Kuzeybatı Nevada'da kar ile oynamak için dağa çıkan bir çift ve beraberindeki 4 çocuk kayboldu. Kaybolanları bulmak için yoğun arama kurtarma çalışması başlatıldı.

New York ve Virginia bölgelerine doğru ilerleyen soğuk hava sistemi nedeniyle onbinlerce Amerikalı evlerinde mahsur kaldı. New York'ta Pazar gecesi Bronx River otoyolunda buzlanmaya bağlı olarak 20 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 40 kişi yaralanırken, can kaybı olmadı.

Arizona'da ise yaklaşık 300 araç buzlanma nedeniyle yolda kalırken, karla kaplanan yolları açmak için ekipler saatlerce aralıksız çalıştı.

Hava muhalefeti nedeniyle Washington'da federal kurumlar Pazartesi mesaisine 2 saat geç başladı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

New Mexico California New York Teksas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title