Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Festivali düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Festivali düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan, İstanbul'da coşku ve heyecanla kutlanacak.

Festival kapsamında çocuklar için çok renkli ve eğlenceli bir program hazırlandı. Çocuk Festivali, Avrupa'nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi olan Maltepe Sahilindeki Orhangazi Şehir Parkı'nda saat 10.00'da başlayacak ve gün boyu sürecek.

Festival kapsamında, ortaokullar arasında düzenlenen "23 Nisan; Benim Bayramım" konulu yarışmada, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrenciler eserlerini okuyacak, dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Sahne etkinlikleri kapsamında ise Süheyl-Behzat Uygur ile Şahane Çocuk Programı, "Babaannemin Çantası" ve "Kelebek Avcısı" adlı çocuk oyunları ile bando gösterisi çocukların ilgisine sunulacak. 23 Nisan serbest sahnesinde ise okullar kendi etkinliklerini yapabilecek.

Top havuzu, tırmanma duvarı, hayvanat bahçesi ve korsan kaydırak gibi çeşitli şişme oyun gruplarında eğlenecek olan çocuklar, kostüm karakterler ve masal kahramanları ile buluşacak. Oyuncak ve gökkuşağı kortejleri de çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Zihinsel engelli öğrenciler tarafından yapılan resim çalışması, alanda zemine uygulanacak. Ayrıca spor aktiviteleri, izci kampı faaliyet alanı ve BELNET otobüsleri de etkinlik alanında hizmet verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title