Haberler

19. Avrasya Ekonomi Zirvesi - "Zorunlu Göç, Mülteci Sorunu ve Terörizm" (3)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkiye Musevileri Hahambaşısı Haleva'nın konuşması 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi Türkiye Musevileri Hahambaşısı Haleva: "Sorun kökten çözülmedikçe göçmenler kendini sığıntı hissedecektir" Bosna Hersek Federasyon Başkan Yardımcısı Mahmutbegoviç: "Türkiye'nin göçmenler için gösterdiği çabalar teröristleri rahatsız etmiştir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkiye Musevileri Hahambaşısı Haleva'nın konuşması 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi

Türkiye Musevileri Hahambaşısı Haleva:

"Sorun kökten çözülmedikçe göçmenler kendini sığıntı hissedecektir"

Bosna Hersek Federasyon Başkan Yardımcısı Mahmutbegoviç:

" Türkiye'nin göçmenler için gösterdiği çabalar teröristleri rahatsız etmiştir. İstanbul ve Ankara'daki saldırılar, bu rahatsızlığı gösteriyor"

Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, Suriyeli göçmenlerin, tarihte zorunlu göçlere maruz kalmasıyla bilinen Museviler gibi göçebe kalabileceğine işaret ederek, "Sorun kökten çözülmedikçe korkarım bu insanlar sığındıkları ülkelerde yıllarca, belki de asırlarca sığınmacı olarak kalacak, dahası kendilerini sığıntı hissedeceklerdir." dedi.

Haleva, Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin "Zorunlu Göç, Mülteci Sorunu ve Terörizm Oturumu"nda yaptığı konuşmada, terör ve zorunlu göçün insanlığın ortak sorunu olduğunu söyledi.

Musevi toplumların tarihte maruz kaldığı zorunlu göçler sebebiyle bugünkü göçmenleri iyi anladığını belirten Haleva, "Ülkelerin bölünmesi, ailelerin parçalanması, ölümlerden ölüm beğenilmesi, umut denen o kutsal şeyin paramparça olması karşısında, 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' anlayışı nereye ve ne zamana kadar sürecektir?" ifadelerini kullandı.

Suriyeli göçmenler konusunda bütüncül bir çözüm gerektiğini belirten Haleva, Suriye'de güvenli bir yapının tesis edilmesinin önemine işaret etti.

Türkiye Musevileri Hahambaşısı Haleva, şunları kaydetti:

"Mültecilere kucak açmak, beslemek, tedavi etmek bir insanlık borcudur. Bu, gerek insanların gerekse yaratanın hoşnutluğuna sebep olacaktır. Şunu da bilmek lazım ki, bu işin kolay tarafıdır. Sorun kökten çözülmedikçe korkarım bu insanlar sığındıkları ülkelerde yıllarca, belki de asırlarca sığınmacı olarak kalacak, dahası kendilerini sığıntı hissedeceklerdir. Devlet ve hükümet adamları ve uluslararası kuruluşlar, bu göçmenleri kendi ülkelerine güvenle geri yerleştirmek konusunda güç birliği yapmalı, çözüme ulaşmalıdır."

"Türkiye Suriyeli mülteciler konusunda her türlü övgüyü hak ediyor"

Bosna Hersek Federasyon Başkan Yardımcısı Melika Mahmutbegoviç, Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için sağladığı imkanlara değinerek, idarecilere teşekkür etti.

Mahmutbegoviç, "Akdeniz'deki çocuk cesetlerine hepimiz baktık, bunu önleyebilir miydik diye kendimize sormalıyız. Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda her türlü övgüyü hak ediyor. Türkiye'nin göçmenler için gösterdiği çabalar, teröristleri rahatsız etmiştir. İstanbul ve Ankara'daki saldırılar, bu rahatsızlığı gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası toplumun Türkiye'yi zorunlu göç ve terörle mücadele konusunda yalnız bırakmaması gerektiğini anlatan Mahmutbegoviç, daha fazla barış ve istikrar temennisinde bulundu.

"İnternet devleri kendilerini terörle mücadelenin dışında tutmamalı"

Çin Halkı Barış ve Silahsızlanma Örgütü Başkan Yardımcısı Yu Hongjun, istihbarat kaynakları arasında bilgi paylaşımının önemine işaret ederek, internet devlerinin kendilerini terörle mücadelenin dışında tutamayacağını söyledi.

Eski Romanya Kültür Bakanı Ionut Vulpescu, Türkiye'ye Suriyeli mülteciler için gösterdiği gayret için teşekkür ederek, İstanbul ve Ankara'daki terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsak Haleva Türkiye Avrasya Politika Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title