Haberler

1 Haftada 235 Kilo Eroin Ele Geçirildi

Güncelleme:

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 hafta içinde 2 ayrı ilde düzenlediği operasyonda 235 kilo eroin ele geçirdi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 hafta içinde 2 ayrı ilde düzenlediği operasyonda 235 kilo eroin ele geçirdi. Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili 5 ilde 9 kişi gözaltına alındı.

YAKIT TANKINDAN 34 KİLO EROİN ÇIKTI

İlk operasyon, 30 Ocak'ta Kırklareli'de gerçekleştirildi. Yapılan bir ihbarla, başlayan operasyonda polis, Servet P.'nin kullandığı otomobili Kırklareli'de durdurdu. Sürücü gözaltına alınırken, otomobilde arama yapıldı. Yakın tankı içerisinde zulalanmış 34 kilo eroin ele geçirildi. Konuyla ilgili gözaltına alınan sürücü Servet P. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

ROBOT KAMERA İLE ARAMA YAPILDI

Uyuşturucunun bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polisin otomobilin bagajına girmesi ve robot kamera yardımıyla tankın içine bakması görülüyor. Ardından otomobilin yakın tankını söken narkotik ekibi, yakıt tankının içindeki uyuşturuculara ulaşıyor. 68 poşet içerisindeki 34 kilo uyuşturucunun sergilenmesi de kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.

201 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

İkinci operasyon ise 6 aylık bir çalışma neticesinde gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, polis bir uyuşturucu şebekesinin Türkiye üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu götürmeyi planladığı belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, şebekenin İran sınırından Hakkari'ye uyuşturucu getirdiği ve uyuşturucuları bir TIR ile taşımayı planladıkları tespit edildi. 31 Ocak'ta şebekenin uyuşturucu taşımak için kullandığı TIR ile bu araca öncülük eden başka bir TIR Yüksekova'dan hareket etti. 1 Şubat'ta Gaziantep'e ulaşan 2 TIR resmi yüklerini burada bir depoya boşalttı. Öncülük yaptığı iddia edilen TIR sürücüsü Necdet Ö., yükünü boşalttıktan sonra Gaziantep'te kaldı. Uyuşturucu yüklü TIR sürücüsü ise 2 Şubat'ta hareket ederek 3 Şubat'ta Karaman'a bir depoya ulaştı.

Narkotik ekipleri, TIR'ın Karaman'da depoya ulaşmasının ardından operasyon hazırlığı yaptı. Yapılan ani baskınla TIR sürücüsü, Abdulhalit B. ile depoda bulunan Hasan H.Y., OzanY., Manmut Ö. gözaltına alındı. 3 ayrı ilde daha eş zamanlı operasyon yapıldı. Eş zamanlı operasyonla uyuşturucu kaçakçılığının nakliye boyutunu düzenlediği iddia edilen Abdulkadir Y. Hakkari'de, öncülük yaptığı iddia edilen TIR'ın sürücüsü Necdet Ö. Gaziantep'te, uyuşturucunun sahibi oldukları iddia edilen Fatih A. ile Ercan A.'da İstanbul'da gözaltına alındı.

OPERASYON ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı operasyon kameralara da yansıdı. Görüntülerde, narkotik ekiplerinin depoya girmeleri, şüphelileri yere yatırarak gözaltına almaları görülüyor. Ayrıca görüntülerde uyuşturucuların bulunma anları yer alıyor. O görüntülerde polis TIR'ın dorsesinin yan kapaklarını kesiyor. Kapakların içerisine gizlenmiş uyuşturucuların bulunma anları ve şüphelilerin emniyetten çıkarılmalarıyla görüntüler son buluyor.

BEBEK BİSKÜVİLERİYLE AVRUPA'YA GÖNDERECEKLERDİ

Polisin baskın yaptığı depoda kuru gıda ve bebek bisküvisi bulunması dikkat çekti. Yapılan incelemede şebekenin uyuşturucuları bebek bisküvilerinin arasına koyarak Avrupa'ya göndermeyi planladıkları öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polisin yaptığı 2'inci operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme çıkan şüphelilerden Abdulkadir Y. Abdulhalik B., Ozan Y. tutuklanarak ceza evine gönderildi. Fatih A. ve Ercan A. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Necdet Ö. ile Mahmut Ö. hakim kararıyla serbest bırakıldı.

(BB) (FOTOĞARFLI)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kırklareli Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title