Haberler

Gümüşhane'de 'Fen Bilimleri ve Matematik Proje Yarışması'

Gümüşhane Fen Lisesi Tarafından Bu Yıl 4.'sü Düzenlenen 'Fen Bilimleri ve Matematik Proje Yarışması'nda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi.

Gümüşhane Fen Lisesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Fen Bilimleri ve Matematik Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, kamu kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Fen Lisesi Müdürü Nusret Bulut, bilgi çağında bilginin en yüksek değer olduğunu, onun alınıp satıldığını, hatta toplumların birbirlerine bilim aracılığıyla güç gösterisinde bulunduğu belirterek, "Toplumların en çok değer verdiği işlerden birisi de ileri derecede eğitilmiş insan gücü elde etme çabalarıdır. Bu nedenle eğitim olmazsa olmaz, vazgeçilmez bir sosyal işlev haline gelmiştir. Bu doğrultuda 2 yıl üst üste saygı değer hayırsever hemşerimiz Süheyl Yüce'nin sponsorluğunda ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olan 'Fen Bilimleri ve Matematik Proje Yarışması' düzenliyoruz. Amacımız öğrencilerimize proje çalışmalarının değerini ve önemini anlatmaktır" dedi.

Toplumların gerçek anlamda ilerleme göstermelerinin zorunlu yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Bulut, "Eğitimle ilgili sorunlarını çözümleyemeyen ülkelerin hayatın diğer alanlarında başarıyı yakalayabileceklerini düşünmek imkansızdır. Gümüşhane Fen Lisesi, 'Fen Liseleri Yönetmeliği' gereğince zeka düzeyleri ve fen-matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamayı, bu alanlarda gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi ve yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi amaç edinmişlerdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gümüşhane'deki ilköğretim okulları arasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. "Piknikte Çay Keyfi" adlı projeyle birinci olan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Saliha Çimen'e ödülünü, Vali Yardımcısı Mehmet Demiral verdi. "Orman Yangınlarına Son" adlı projeyle Yusuf Çiçftioğlu İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Şeyda Sağır ikinci olurken, "Tekno Trafik" adlı projeyle Yusuf Çiftçioğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Muhammet Emre Güler üçüncü oldu.

Ödül töreninin ardından okul bahçesinde kurulan stantlarda projeler davetlilere tanıtıldı.

(RE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title