Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım ve hayvancılıkla ilgili kredi kullanımına ilişkin, "2002 yılında alınan kredinin yüzde 38'i geri geliyordu."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım ve hayvancılıkla ilgili kredi kullanımına ilişkin, "2002 yılında alınan kredinin yüzde 38'i geri geliyordu. Şimdi yüzde 98'i geri geliyor. Demek ki kredi doğru yerde kullanılıyor" dedi.

Kafkas Üniversitesi Konukevi'nde düzenlenen, "Tarım Sektöründe Ortak Akıl" adlı toplantıya katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, kentteki tarımsal kalkınmanın önemine değinerek, "Bu bölgenin kalkınmasıyla ilgili olarak hem genel bütçeden yaptığımız destekler hem de projelerden elde edilecek çabayla buranın kalkınmasına ve sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Bölgede etçil ırklarla yapılacak olan hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili hayvan başına ilave destek verileceğini belirten Eker, şöyle konuştu:

"Normalde Türkiye'de hayvan başına 225 lira destek veriyoruz. Ama bu bölgede etçil ırk yetiştiriliyorsa ilave 100 lira daha para vereceğiz. Faizsiz kredi uygulamasında özellikle müracaatını yapmış, kredi alacağı safhada yıl bitmesi sebebiyle sıkıntı yaşayan Türkiye'deki üreticilerle ilgili Ziraat Bankası ve ilgili bakanımız nezdinde sorunun çözümüyle ilgili çaba göstereceğiz. Burada şehir içerisinde kentleşme açısından hayvancılık faaliyetinin daha derli toplu yapılması büyük bir ihtiyaç. Kars'ta şehir içerisinde hayvancılık yapılan 800 civarında ahır var. Bu tabi şehircilik ve çevre sağlığı açısından iyi bir şey değil. Belirli şartlar mutlaka yerine getirilmeli."

AK Parti döneminde Kars'a gönderilen destek ödemeleriyle ilgili bilgi veren Eker, şunları kaydetti:

"Kars ilinde 2002 yılında devlet 27 milyon lira destek vermiş. Bugün yüzde 78'lik bir artışla 2011 yılında 48 milyon liraya çıktı. Hükümetimiz döneminde verilen para 427 milyon lira. Kars ilinde hayvancılık desteği 2002 yılında sadece 471 bin lira. 2011 yılında Kars ilinde sadece hayvancılık için benim ödediğim destek 23 milyon lira. 47 kat yapar. 47 kat hayvancılıkta bir artış var. Burada önemli husus şu, 2002 yılında alınan kredinin yüzde 38'i geri geliyordu. Şimdi yüzde 98'i geri geliyor. Demek ki kredi doğru yerde kullanılıyor. Doğru yere geliyor. Kars ilinde kırsal kalkınma yatırımları çerçevesinde 22 tesise biz destek verdik. Bunların çoğunluğu hayvancılık tesisi, hayvancılığa dayalı işletme ve paketleme tesisi. Bin 93 tanede makine ekipman projesine biz destek vermişiz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle görüştü. Eker, daha sonra Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan çalışmalarıyla ilgili brifing aldı.

- KARS

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Türkiye Kars Yerel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title