Haberler

Vali Aksoy: "Terör Örgütüyle Arasına Mesafe Koyan Diyarbakır Halkına Teşekkürlerimi Sunuyorum"

Vali Aksoy: "Terör örgütüyle arasına mesafe koyan Diyarbakır halkına teşekkürlerimi sunuyorum"DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Bu mücadelede Diyarbakır halkı...

Vali Aksoy: "Terör örgütüyle arasına mesafe koyan Diyarbakır halkına teşekkürlerimi sunuyorum"

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Bu mücadelede Diyarbakır halkı da bizlere destek sunuyor. Terör örgütüyle arasına mesafe koyuyor. Bu anlamda Diyarbakır halkına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekten önce açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, Diyarbakır'ın güvenliği için bütün güvenlik güçlerinin büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, terörle mücadele konusunda en üst noktada kararlılığın söz konusu olduğunu söyledi. Terörle mücadele konusunda Diyarbakır halkının kendilerine destek sunduğunu vurgulayan Vali Aksoy, "Halk, terör örgütüyle arasına mesafe koyuyor. Bu anlamda da Diyarbakır halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Terörle mücadele konusunda çalışmalar sürdürülürken, bir taraftan da ekonomik anlamda hareketlilik sağlanması bakımından yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Diyarbakır'ın turizmden daha fazla pay alması ve hak ettiği noktaya gelebilmesi bakımından özellikle tur operatörlerini buraya davet edip bir toplantı gerçekleştirdik. Cazibe merkezleri programı içerisinde özellikle yeni çalışmalar yürütülüyor. Bunlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Mevcut organize sanayi bölgemize 2 bin dönüm daha büyütülmesi adına bir çalışmayı belirli aşamaya kadar getirdik. Tekstil organize sanayi bölgesini de yatırımcılarımıza tahsis edilebilir bir noktaya getireceğiz. Diyarbakır'da bir organize sanayi bölgesi yetmez diye yola çıktık. Bir karma organize sanayi bölgesi kurulumunu da belirli bir aşamaya getirdik. Özellikle Urfa yolu üzerinde farklı bir organize sanayi bölgesini Diyarbakır'a kazandırmak için gayret içerisindeyiz. Özellikle terörle mücadeledeki silahlı kısmın dışında bu anlamda terörle mücadelede de ekonomik anlamda kentin ekonomik yaşamını daha üst noktaya çıkarması bakımından bu gayretlerimizi de önümüzdeki dönemde daha iyi bir düzeye taşımış olacağız. Birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

"Diyarbakır'ın en önemli sorunu algı"

Diyarbakır'ın en önemli sorununun algı sorunu olduğunu aktaran Aksoy şunları kaydetti:

"Bu algı sorununu da kaldırmak noktasında hep beraber çalışmak durumundayız. Diyarbakır'a gelen, Diyarbakır'da dolaşan, bizimle görüşen kişilerle gitmeden önce yaptığımız temaslarda açık olarak şunu ifade ediyorlar; düşündüğümüz Diyarbakır ile gördüğümüz Diyarbakır çok farklı. Bu şekilde bir Diyarbakır hiç düşünemiyorduk ve Diyarbakır düşündüğümüzün çok ötesinde bir şehir."

"Şu ana kadar 103 aile tahliyesini yaptı"

Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Vali Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamulaştırma paraları vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Tebligatlar yapıldı. Vatandaşlardan tahliye etmelerini istedik. Amacımız vatandaşı mağdur etmek, sıkıntıya sokmak değil. Buradaki tek amacımız projenin bir an önce hayata geçirilmesi. Yasal olarak bütün kamulaştırma paraları vatandaşlarımızın hesaplarına yatırıldı ama bir kısmı kiracı ve gerçekten gariban insanlar. Onların da mağduriyetini giderme adına nakliye ve 6 aylık kira yardımı yapma sözümüzü verdik. Görüşmelerimiz devam ediyor. Şu ana kadar 103 aile tahliyesini yaptı. Kısa zamanda inşallah diğerleri de tahliyesini gerçekleştirerek orayı da projenin uygulanabileceği bir ortama kavuşturacağız. Hazreti Süleyman ve çevresi ile kıyasladığımızda benzer bir çalışma yine koruma amaçlı imar planı çerçevesinde yapılacak çalışmalarla ortaya konulacak."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title