Haberler

Fatih Sultan Mehmet'in Doğumunun 580. Yılı

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden oluşan insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi yapmıştır" dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, " Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden oluşan insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi yapmıştır" dedi.

Burdur Milletvekili Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet'in doğumunun 580. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet'in, alınması imkansız gibi görünen İstanbul'u, dehası, eşsiz stratejisi ve akılcı hamlesiyle Türkler'in egemenliğine kattığını belirtti. Yıldırım, İstanbul'un fethinin yalnızca askeri zafer değil, dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal, sosyal, ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir hamle olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'in yeteneği ve dahasıyla gücünü dost ve düşmana kabul ettiren büyük bir önder olduğunu vurgulayan Yıldırım, açıklamasında, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden oluşan insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi yapmıştır" dedi.

- BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Bedrettin Yıldırım İstanbul Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title