Haberler

Erzurum'daki Gazi Derneklerinden, Gazi ve Şehitlerin Adına Kullanarak Para Toplayanlara Tepki

Erzurum'da Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci ve Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Eyüp Karabaş, Duygu Sömürüsü Yapan Bazı Kişilerin Bir Dergi Temsilciliği Adı Altında Gaziler Yararına Bağış Olarak Para Topladıklarını İfade Ederek, Bu Durumu Tepki Gösterdiler.

Erzurum’da Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci ve Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Eyüp Karabaş, duygu sömürüsü yapan bazı kişilerin bir dergi temsilciliği adı altında gaziler yararına bağış olarak para topladıklarını ifade ederek, bu durumu tepki gösterdiler.

Bugün Muharip Gaziler Dernek binasında basın toplantısı yaparak tepkisini ilk olarak dile getiren Erzurum’da Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci, şöyle konuştu;

“Şu günlerde Erzurum´da faaliyet gösteren gaziler ve şehitler adına dergi altında Erzurum´da ki iş yerlerini, marketleri, parti binalarını, dersahaneleri, üniversitemizdeki fakülteleri, iş adamlarını İzmir´den telefonla arayarak Hakkı Merter Okkan olarak kendini tanıtan bir şahıs devletimizin gazilere bakmadığını, gazilerimizin zor durumda olduğunu, duygu sömürüsü yaparak gazilerimiz mağdur, acınacak durumda olduğunu iş sahiplerine söylemektedir. Bağış toplamak amacıyla ajanda, dergi ve bayrak reklam alma adına dergi satmaktadır. Bu şahıslar Erzurumlu hemşehrileremizden para toplamaktadır. Bu şahıslar emniyet güçlerimizi karşılarında buldukları zaman dergi satıyoruz diyorlar.

Ben Erzurumlu hemşehrilerimize seslenerek bu şahısların Muharip Gaziler ve Harp Malulü Gaziler ile uzaktan yakından ilgi ve alakaları yoktur. Adı geçen kişiler emniyet güçlerimizin kanalı ile sağ duyulu vatandaşlarımızın teşvikleriyle yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Bu kişi ve ekiplerinin Milli Savunma Bakanlığı ile mahkemeleri devam etmektedir. Bir kısmı cezaevindedir. Muharip Gaziler derneğimiz 45 şubedir. Genel merkezimiz tarafından gaziler dergisi olarak yayın yapmaktadır. Derneğimizin dışında Gaziler adı altında yayınlanan hiçbir dergi ve kuruluşla ilişkimiz yoktur. Ben bir kez daha Erzurumlu hemşehrilerimize seslenerek, adamlarını telefonla arayarak iş yerlerinize gönderen sahtekarlara, dolandırıcılara aldanmasınlar. Bu kişilere para vermesinler. Biz Kore, Kıbrıs ve Ohal gazilerimiz onurlu vakarlı, yüksek seciyeli kişiler olarak kapı kapı dolaşarak kendimizi hiçbir zaman aşağı düşürmeyiz. Bizde devletimizin yanındayız. Devletimizde gazilerimizin yanındadır.”

Daha sonra açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Eyüp Karabaş, ise şöyle konuştu;

“Gazi ve şehit ailesi adı kullanarak menfaat sağlayan bir grup kişileri burada deşifre etmek ve değerli Erzurumlu iş adamlarımızı uyarmak için toplanmış bulunuyoruz.

Derneğimiz askeri ve kamu yararına çalışan bir dernek olup, Erzurum’a şubesinin açılma nedeni gazilik onuruna gazilik ismimize yapılan haksızlıkları bertaraf etmek, asil Türk halkına yakışır bir dik duruş sergilemektir. Bizlerin ismini kullanarak kendilerine menfaat sağlayan bu kişileri halkımızın iyi tanımasını, bizlerin adına yapılan bu haksız kazanç elde edenleri hoş görmeyip onlara itibar edilmemesini istiyoruz. Çünkü bu insanlar halkımızın hamasi duygularını kullanarak devletin gazilerine sahip çıkmadığı noktasında söylemlerde bulunarak haksız kazanç sağlamaktır. Devletimiz bize sahip Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman yanımızda olmuştur. 3 senedir memleketimizde bizlerin adları kullanılarak yardımlar toplanıyor bu da bizi üzüyor derinden etkiliyor. Kutsal ramazan ayı münasebeti ile halkımızın milli ve manevi duygularını su istimal ederek kendilerine haksız kazanç elde etmeyi amaç edinmiş bu ve bunun gibi şahıslar bugün olduğu gibi yarın da olacağı bilinmektedir. Dernek olarak kahraman Erzurum halkından istediğimiz hiçbir şekilde bunlara pirim vermemelerini rica ederiz. Kapınıza gelen bu insanlar halkımızın milli ve manevi duygularını su istimal ekmektedir. Bizler gazi ve şehit aileleri olarak toplumda gazi ismine yakışır saygı ile anılmak istiyoruz.”

(AA-Y)

22.09.2007 13:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

title