Haberler

Erzurum'da Hırsızlık Zanlısı 6 Kişi Yakalandı

Erzurum'da Çeşitli Tarihlerde Ev ve İşyerlerinden Hırsızlık Olaylarına Karıştıkları İddiasıyla 6 Kişi Yakalandı.

Erzurum'da çeşitli tarihlerde ev ve işyerlerinden hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla 6 kişi yakalandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada, 6 hırsızlık zanlısının yakalandığı belirtilerek, "Yapılan çalışmalarda hırsızlık olaylarına karışan S.B. (20), F.K. (25), K.Ü. (19), Y.B. (17), İ.B. (19), M.M.S. (17) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı geçen şahıslardan F.K.'nin işyerinde yapılan arama neticesinde işyerlerinden ve evlerden yapılan hırsızlık olaylarında çalınan tespih, tespih malzemesi, metal yüzük, kolye uçları (5 bin YTL değerinde), 1 adet 9 milimetre çapında sarsılmaz marka tabanca, 2 adet cep telefonu, 1 adet 55 ekran televizyon, 1 adet fotoğraf makinesi, fincan takımı, 1 adet masa üstü televizyon ele geçirilerek müştekilere teslim edilmiştir. Yapılan tahkikat sonucunda ilimiz genelinde 5 ayrı ikamet ve 2 ayrı işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı aydınlatılmıştır. Şahısların ifadelerinde; ikametlere genelde akşam saatlerinde ve içeride lambası yanmayan, pencere korkuluğu bulunmayan birinci katları tercih ettikleri, ikamet kapılarında ilk önce kimse olup olmadığını belirlemek için zillere bastıkları, herhangi bir şahsın çıktığında farklı bir adres sorduklarını beyan etmişlerdir" denildi.

Ayrıca hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran emniyet yetkilileri, şu uyarılarda bulundu:

"Evden çıkmadan önce kapı ve pencerenizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz. Değerli eşyaları yanınıza alınız. Evin ön ve arka kısımlarını mutlaka ışıklandırın. Eve seyyar satıcı, dilenci, falcı, bohçacı, temizlikçi ve çeşitli bahanelerle girmek isteyenleri almayın. Evin zili çalınıp apartmanda oturmadığını bildikleri kişiler sorulduğunda soranları eşkali ile polise bildirin. Evden uzun süre ayrılınca kapı komşularına adres ve telefon numarası bırakın. Herhangi bir sebeple dışarı çıktığınızda giriş kapısı önüne çift ayakkabı bırakın."

(AA-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title