Haberler

Erdoğan'dan S-400'ler İçin "Endişeliyiz" Diyen ABD'ye Cevap: Görüşmeler Bitti

Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı'nın, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri alması konusunda yaptığı açıklamaya cevap veren Erdoğan "Niye endişe verici olsun. Görüşmeler büyük ölçüde bitti" dedi.

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan 2 günlük Körfez turunu tamamlayarak bu akşam Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında basın toplantısı yaptı.

Toplantıda bir gazeteci, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hava savunma sistemi füzeleriyle ilgili ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunfor'un yaptığı "Bu yönde yapılan haberler doğru değil. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almadı. Bunu yapmış olsalardı, bu durum kaygı verici olurdu ancak yapmadılar" açıklamayı hatırlattı.

Gazeteciye "Niye endişe versin? Niye endişe verici olsun?" diye cevap veren Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"ABD BİZE FÜZE VERMEDİĞİ İÇİN BU YOLA GİTTİK"

Her ülke kendi güvenliği için belli tedbirleri almak durumundadır. Ve bu güvenlik tedbirleri nereden sağlarsa, oraya yönelik de adımlarını atacaktır.

Biz bir çok kez Amerika ile de bu görüşmelerimizi yaptık. Ne yazık ki bunları temin edemediğimiz için, ister istemez biz de S-400'ler üzerinde bir planlama yaptık ve bununla ilgili de ilgili birimlerimiz görüşmelerini karşılıklı olarak yaptılar, yapıyorlar. Ve adımı da atacağız.

"FARKLI SİLAHLAR ENDİŞE VERMİYOR MU?"

Bunun endişe verici hiç bir yanı yok. Farklı silahlar kullanıldığı zaman endişe vermiyor, S-400 kullanıldığı zaman endişe veriyor. Bu nasıl bir şeydir. Patriot kullanıldığı zaman endişe vermiyor da bu kullanıldığı zaman mı endişe veriyor?

"GÖRÜŞMELER BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTTİ"

Bu tamamen karşılıklı olarak, hele hele ortak üretim noktasında Türkiye olarak biz kiminle ortak üretime girebilirsek burayı da tercih ederiz. Burası bizim için çok önemli. Türkiye artık geleceğine yönelik güvenlik noktasındaki güvenlik simülasyonunu buna göre yapıyor. Ve yol haritamızı da buna göre belirliyoruz.

Görüşmeler de zaten büyük ölçüde bitti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Suudi Arabistan Türkiye Kuveyt Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title