Haberler

Erdoğan'dan Can Dündar Hakkında Suç Duyurusu: 2 Müebbet ve 42 Yıl Hapis

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR'larıyla ilgili haber yayınlayan Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Dündar'ın 2 kez müebbet ve 42 yıl hapis ile cezalandırılması istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle bireysel suç duyurusunda bulundu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Dilekçede Can Dündar'ın TCK'nın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" "Gizliliğin ihlali", "Hükûmete karşı suç", " Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme", "Siyasal ve askeri Casusluk", "Gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istenildi.

"GERÇEĞE AYKIRI GÖRÜNTÜ..."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin 29 Mayıs 2015'deki nüshasında, geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verildiği" belirtildi.

"PARALEL ÖRGÜT TARAFINDAN SIZDIRILDI"

Dilekçede, Dündar'ın, "paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım tırlarını, planlanan kurgu çerçevesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde tırları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği" bildirildi.

"Devletin ve milletin milli menfaatlerini paralel örgüt ile hareket ederek hedef alan Dündar'ın bu eyleminin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceği" vurgulanan dilekçede, Adana ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarınca paralel örgüte karşı bazı suçlardan dolayı soruşturma açıldığı hatırlatıldı.

"CUMHURİYETİ ORTADAN KALDIRMAYA TEŞEBBÜS"

Dilekçede, "Soruşturma yürütülen örgüt mensuplarının eylemine iştirak eden şüpheli Can Dündar hakkında şikayetçiyiz" ifadesi kullanıldı.

Dündar'ın, yürütülen soruşturmalarla ilgili alınan yayın yasağı kararlarına rağmen, "gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlamak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını işlediği" de savunulan dilekçede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarının da arasında bulunduğu bazı suçlardan Dündar hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Can Dündar Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (431)

HavinMobil-IOS:

Oyum AKP ye Dik dur eğilme inananlar seninle Allah'ın emrettiği yolundan geri dönme Dünyada Müslümanlar elem-keder içinde Rahatı hoş olanın inmiş gözüne perde Tüm zalimler birleşmiş yıkıyorlar her yanı Karşısına dikilmiş bir Osmanlı evladı.

156
33
yanıtYanıtla
Eskişehirli:

Gazeticelere sahip çıkalım bugün onlara yarın bize biz mustafa kemalin ülkeside yaşıyoruz ortaçağ kuzey afrikasında yaşamıyoruz herşey ortada yapılan haksızlıkar yolsuzluklar , ayrıca demokrasiile yönetilen ülkelerde herkes özgür ifadesini yapabilir tv gazete yazarları görüşünü yazıp söyleyebilir bu demokrasilerin olmazsa olmazıdır geç olmadan uyanalım yoksa hebberaber batacağız

26
157
yanıtYanıtla
afroditmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gelsin yahudiler kurtarsin seni simdi

146
33
yanıtYanıtla
Mustafa Işıklarlı:

Cumhuriyeti ortadan kaldırmak isteyen Can Dündar''mı? Güldürmeyin Türk Milletini. O kdar da aptal değiliz. Her yaşananı çok net görüyoruz.

39
133
yanıtYanıtla
ECDAD:

UYAN EYYYY GARDAŞIM. ŞU OYNANAN KİRLİ OYUNA BAKIN. İKİ YÜZLÜ DİN TARİH MİLLET DÜŞMANI CHP''LİLER, SAHTE MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKÂR MHP''LİLER, SİYONİZM İŞBİRLİKÇİSİ VATAN HAİNİ DİNDAR MASKELİ PARALELCİLER, HEP BERABER, MİTİNGLERİNDE TEK TÜRK BAYRAĞI BİLE DALGALANDIRMAYAN, SAF CAHİL KÜRT KARDEŞLERİMİZİ ALDATIP SÖMÜREN, ERMENİ PROJESİ PKK''NIN SİYASİ KOLU OLUP BÜYÜK ERMENİSTAN İDEALİNE HİZMET EDEN, OKULLARDAKİ CÜZÎ DİNİ BİLGİLERE BİLE TAHAMMÜLÜ OLMAYAN SAHTE KÜRTLERİN PARTİSİ HDP GÜZELLEMESİ YAPMAKTALAR. DAHA DÜNE KADAR KÜRTÇE KONUŞUP KÜRDÜM BİLE DİYEMEYEN NANKÖRLER, OYUNDAN HABERSİZ BUNLARIN BARAJI GEÇMELERİ İÇİN ÇALIŞAN CAHİLLER, GİDİN OYUNUZU APO HEYKELİ DİKMEYİ VAAT EDEN BU FAŞİST, DİN DÜŞMANI, MARKSİST, İKİYÜZLÜ BÖLÜCÜLERE VERİN.

124
24
yanıtYanıtla
HDP GELiYORmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yaw bu adam nasil cumurbaskaniki kendi vatandasi bir haber yapti diye 40 yil hapis cezasi isteniyor peki diyelim oldu vijdanen nasil rahat edecek yaziktir gunahtir yeter ya bu kadar da olmaz

30
116
yanıtYanıtla
RTEmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yuru be reisim yuru allahina kurban olayim bastigin yeri titretiyorsun bu vatan hainlerinin alayinin koku kazinana kadar devam yaninda milyonlariz

70
60
yanıtYanıtla
VSMobil-IOS:

Adaletin olduğu bir ülke hayal ediyorum. Çünkü hiç görmedim.

38
90
yanıtYanıtla
HAYDİ Bİ DAHA..mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Oyum AKP ye

40
76
yanıtYanıtla
misafirmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu can dundar mossad ajani.

35
71
yanıtYanıtla
Tüm 431 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title