Haberler

Erdoğan, Almanya'ya Sert Çıktı: Ajanlarının Tepesine Binmeye Devam Edeceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyükada kriziyle gerilimin arttığı Almanya'ya sert tepki: Ajanların burada otellerde cirit atacak. Artık öyle bir Türkiye yok.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuştu. Almanya ile yaşanan Büyüada kriziyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstiyorlar ki, onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde cirit atsınlar, biz bir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar, artık öyle bir Türkiye yok." diyerek sert çıktı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının o kısmı:

"AJANLARIN GELİP OTELLERDE CİRİT ATACAK, YOK BÖYLE BİR ŞEY"

"Bir süredir Amerika'sı, Almanya'sı, Hollanda'sı başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğini görüyoruz. İstiyorlar ki, sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki, onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde cirit atsınlar, biz bir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar, artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, Bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip otellerde cirit atacaklar, benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Ya bizimle eşit şartlarda müttefiklik yapacaksınız, ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız."

"BİZİ BUNLARLA TEHDİDE KALKARSANIZ, SİZ KAYBEDERSİNİZ"

Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu? Almanya ya da Amerika'da yapılınca suç sayılan eylem, Türkiye'de yapılınca niye hak, hukuk oluyor. Hemen işi ekonomi ile teşvik edip bel altı vuruşları ile gerçek tiynetlerini belli ediyorlar. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve siz kaybedersiniz. Artık dünyada marka yok, markalar var. Alternatif marka geliyor. Artık dünya bunu yaşıyor.

"KAFAYI TÜRKİYE'YE TAKMIŞLAR"

"Fırsat bulduklarında hala kan dökmekten çekinmeyenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. Şimdi de kafayı Türkiye'ye takmışlar. Eskiden tehditlerini süslü püslü kelimelerin arkasına yaparak saklarlardı, şimdi alenen söylüyorlar. Dürüst oldukları için teşekkür ederiz. Almanya'nın bilmem ne bakanı, Türkiye'ye nasıl çok daha zarar verebileceklerine yönelik düşüncelerini medyaya ifşa etmeye başladığına göre iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına, FETÖ'ye ümit bağladılar, olmadı. PKK, YPG, SDG'den ümit beslediler, oradan da bir şey çıkmayacak. YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın. Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığı ile ortada. Ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimiz ifade ediyorum."

ALMANYA İLE GERİLİME NEDEN OLAN BÜYÜKADA KRİZİ

Almanya ile gerilime neden olan Büyükada soruşturmasında 8 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Büyükada'da 5 Temmuz'da yapılan toplantıda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarılan Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi Nalan Erkem ve İlknur Üstün, tekrar gözaltına alındı. Sulh ceza mahkemesine çıkarılan Erkem ve Üstün tutuklandı.

Soruşturmada aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ve Alman vatandaşı Peter Steudner'in de olduğu 6 kişi "silahlı terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Almanya Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title