Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Önceki Dönem Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: “İran petrolünün ABD’de görülen Sarraf Davasında ele alınması, davanın yalnızca teknik bir konu olmadığını, tam tersi tamamen siyasete taşınan bir konu olduğunu gösteriyor.

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız : "İran petrolünün ABD'de görülen Sarraf Davasında ele alınması, davanın yalnızca teknik bir konu olmadığını, tam tersi tamamen siyasete taşınan bir konu olduğunu gösteriyor."

Kayserigaz yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rıza Sarraf Davasının Türkiye'yi siyasi bakımdan sıkıştırmaya yönelik bir dava olduğunu söyledi. Bu durumun, en net kanıtının, İran'dan petrol ithalinin, davada konu edilmesi olduğuna işaret eden Taner Yıldız, temel tüketim noktasında, Türkiye'nin dışında İran'dan 7 ülkenin daha petrol ithalatı yaptığına değindi. Diğer 7 ülkenin ithalatının basında spekülasyon malzemesi haline getirilmediğini vurgulayan Taner Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye doğalgaz ülkesi değil,

" Türkiye'de üretilen miktar 400 milyon metreküp civarında. İlk başta başladığımızda yüzde 2 buçuk civarındaydı; yani bir zekat miktarı 40'ta 1'i kadardı. Türkiye bir doğalgaz ülkesi değil. Türkiye'de doğalgaz ve petrol var ama Türkiye'nin büyüme hızı ve genişliği bütün bu çıkarma hızımızdan daha da büyük. O yüzden ithalat kaçınılmaz oluyor. Şu ana kadar yaklaşık 50 milyar metreküp civarında hedeflenen ithalat ve toplam kullanım miktarı, 46-47 milyar metreküpler miktarında gerçekleşti ve bunun yüzde 52'sini Rusya'dan alıyoruz."

"Türkiye üretilen problemlere rağmen büyümeye devam edecek"

"İran'dan alınan doğalgazın, özellikle şu son günlerde siyasi polemik konusu haline getirilmiş olması, Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan mahkemede bunun konu edilmiş olması, olayın çarpıtıldığının göstergesi. Bununla ilgili olarak, size çarpıcı rakamlar vereceğim; İran'da üretilen petrolün yüzde 23'ünü Çin, yüzde 14'ünü Japonya, yüzde 11'ini Güney Kore, yüzde 7'sini Fransa, yüzde 7'sini Türkiye alıyor. Temel tüketim noktasında 8 ülke var. Diğer 7 ülkeyle alakalı, basında, televizyonda, gazetede, herhangi bir şey duydunuz mu? İran'dan ithal edilen petrol ile alakalı herhangi bir spekülasyon duydunuz mu? Bu da görülen davanın yalnızca teknik bir konu olmadığını, tam tersi tamamen siyasete taşınan bir konu olduğunu gösteriyor. Türkiye, coğrafyasında üretilen bunca probleme rağmen, büyümesine ve ilerlemesine devam edecek." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Reza Zarrab Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title