Haberler

TBMM Kit Komisyonu

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ ve Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin bilanço ve kesin hesaplarına ilişkin görüşmeler yapıldı.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım (TPPD) AŞ ve Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin bilanço ve kesin hesaplarına ilişkin görüşmeler yapıldı.

TPPD AŞ Genel Müdür Vekili Adem Türk, şirketin, 2011-2012 yılı bilanço ve netice hesaplarına ilişkin görüşmelerde yaptığı konuşmada, TPPD AŞ'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığınca akaryakıt sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2006'da kurulduğunu söyledi.

Şirketin, Ekim 2014 verilerine göre pazar payının yüzde 4,1, bayi sayısının 284 olduğuna işaret eden Türk, TPPD AŞ'nin, kamuya, akaryakıt ihalelerinde maliyetine fiyatlama ile rekabet ortamının oluşması ve kamunun ucuz akaryakıt alımı olanağına kavuşması, istasyonların satış ve kiralamasında rekabet ortamı oluşturulması, sektördeki illegal faaliyetlere karşı bilgilendirme ve işbirliği gibi konularda katkıda bulunduğunu belirtti.

Daha sonra Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin 2011-2012 ve 2013 yılında özelleştirildiği 31 Mayısa kadarki bilanço ve netice hesaplarına ilişkin görüşmelere geçildi.

Dönemin Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, konuşmasında, özelleştirme işlemlerinin ardından şirkette kamu hissesi kalmadığını söyledi.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Başkentgaz'ın yaklaşık yarı fiyatına özelleştirildiğini savunarak, "Bu, içimi acıtan özelleştirmelerden biridir. İleride hukuk müsaade eder mi bilinmez ama ciddi anlamda soruşturulması gereken bir özelleştirme" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Başkentgaz'ın hikayesinin, "Cumhuriyet tarihinin en hazin hikayelerinden bir olduğunu" ifade etti. Erdoğdu, "Şirket önce borç batağını sokulmuştur. Başkentgaz daha sonra da 4'te bir fiyata satılmıştır. Özelleştirmenin ardından hizmetlerde bir iyileşme olmadığı gibi doğalgaz karneye bağlanmıştır" diye konuştu.

Eleştiriler üzerine ihale sürecine ilişkin bilgiler veren Kırşan, ihalenin şeffaf şekilde yapıldığını, bir yerlere yönlendirilmesinin teknik açıdan ve hukuken mümkün olmadığını belirtti.

Komisyon üyelerinin değerlendirmelerinin ardından TPPD AŞ'nin 2011-2012 yılı, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin 2011-2012 ve 2013 yılı mayıs ayına kadar ki bilanço ve netice hesapları genel görüşe sunuldu. - TBMM

Kaynak: AA / Ekonomi

Aykut Erdoğdu Başkentgaz Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta Fenerbahçe önde

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta Fenerbahçe önde

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title