Haberler

Son Dakika: İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifi Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin oylarıyla reddedildi

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen UKOME toplantısında, İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifi Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi. Böylece İBB Başkanı İmamoğlu'nun gündeme getirdiği teklif 3. kez reddedildi.

İBB UKOME Toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde toplandı. Toplantıda, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün "Taksi taşımacılığının düzenlenmesi" teklifinde, İstanbul'da taksi sayısının kiralık yöntemle 6 bin artırılması istendi. Ulaşımdan sorumlu İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, taksi düzenlemesine ilişkin bilgilendirici bir sunum yaptı. Sunum sonrası teklif müzakereye açıldı.

Daha önce 25 Haziran ve Eylül ayında UKOME toplantılarında reddedilen yeni taksi projesi 3. kez yapılan oylamada da oy çokluğuyla reddedildi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 bin yeni taksi projesi teklifinin reddedilmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu'ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifi Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin oylarıyla reddedildi

NE OLMUŞTU?

İBB, İTÜ'den akademisyenlere yaptırdığı araştırmayla İstanbul'da 40 bin yeni taksiye ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkarmış ve teklifi hazırlamıştı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, teklifin ilk reddedildiği toplantıda projeyi şu sözlerle savunmuştu:

"İstanbul'a en son taksi 1990 yılında verildi. O zamandan günümüze kadar İstanbul'un nüfusu 7 milyondan 16 milyona çıktı. Dolayısıyla İstanbul'da bir taksi sorunu olduğunu buluyor. Bütün konuşmacıların dile getirdiği taksi sorunu olduğu yorumuna canı gönülden inanıyorum. Bunu hepimiz biliyoruz; ama bugün konuşulan taksilerin kimin işleteceği ilgili değil. Sadece sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Diğer ülkelerdeki nüfus başına taksi sayısına bakıldığında, İstanbul'da bu oran çok düşük. Londra, Paris, Berlin'de kişi başına iki ya da üç taksi düşerken, İstanbul'da 1.2 taksi düşüyor. Bu nedenle hepimiz için problem olan korsan sorununu yaşıyoruz. Taksi sayısının artması ile korsan sorununu da çözeceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Haberler Son Dakika

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500

Yorumlar (68)

Mehmet:

iyi etmişler. imamoğlu istanbul için değil kendi için icraat yapar.

30
50
yanıtYanıtla
Seren canj:

Tam tersi olsaydı öyle demezdiniz ama ülke için derdiniz geçmişteki yıllarda öyle demediniz ama sırf Ekrem imamoğlu 800 bin oy farka başkan oldu diye dir

yanıt0
yanıt0
hasMehmet:

salla, herkesi kendiniz gibi sanmayın. . .

yanıt10
yanıt6
Fatih:

Bu pandemide İstanbullunun sağlığı için hiçbir çalışmasını görmedik. Taksi sayısı yerine otobüs sayısını arttırsın mesela. Devamlı veya arasıra taksiye binebilen kesim belli. Kime hizme t bu taksi sayısı?

yanıt2
yanıt2
Abc:

Esnaf kan ağlıyorsa bunun sebebi imamoğlu değil. Hükümettir

42
28
yanıtYanıtla
Alliii:

Ne alaka cahill millet yasaklara uymuyor hükümet değil sen gibi cahiller kurallara riayet etseydi kimse kan ağlamazdı senin gibi kendini bilmez kural tanımaz insanların eseri bree cahilll

yanıt5
yanıt11
demir:

bu zihniyet ile dusunursek bu duruma gore bu durumun tek sebebi bu vatanı canları ve kanları fade ederek sehit olan kahramanlardır dememissin. . .

yanıt1
yanıt0
kim:

bu nasıl bir manşet imamoğlu ile ne alakası var esnaf iş yok diyor siz ihtiyaç var deyip rant uğruna sermaye uğruna taksi hattı çıkarıyorsunuz hem de 6 bin tane. Ticari kaygıların peşinde uğraşana kadar nasıl daha iyi hizmet sunarız derdine düşseniz iyi olur. Her önüne gelen bu işi yapmasın arkadaş. Belli bir seviye olsun bu işte. Sonuçta insanlar canını ve namusunu emanet ediyor taksilere. Ayrıca taksicilere de gerekli güvenlik önlemleri alınmalı. Bunlarla uğraşın trilyoncuklarla değil.

23
41
yanıtYanıtla
Abc:

Hadi len

yanıt14
yanıt3
Ne seviyesi olusacakmis.:

Herkes taksici olsa ne olacak. Illa pastanin hepsini sen ve senin gibilermibyiyecek.

yanıt12
yanıt1
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title